bbmania
Üye
MM6 Yardım
Arkadaşlar herkese merhabalar. Elimde blackberry bold 9700 var, cihaz daha türkiyede satışa sunulmadan getirtildi. Yani anlayacağınız amerikada taze taze çıkmışken bir tanıdık tarafından getirtilip pasaport kaydı yaptırıldı. O gün bu gündür herhangi bir sorun yaşanmadan kullandım turkcell hattımla. Fakat hat değişikliği yapmak zorunda kaldım ve yurtdışından geldiği için pasaportla tek hat üzerine kaydedildi telefon bu yüzden yeni hattımı taktığımda "Telefona izin verilmiyor MM6" yazısı çıkıyor operatör isminin bulunacağı yerde. Kısacası eski hattımla kullanma gibi bir şansım yok artık yeni hattımla kullanmam gerekiyor telefonu fakat telefon tek hat üzerine kayıtlı olduğundan hiç bir hattı çalıştırmıyor. IMEI numarasında yada herhangi bir zımbırtısında sorun bulunmamakta. Pasaport kaydı kendi pasaportum üzerinde düzgün bir şekilde yapılmış olduğundan bu noktadada bir sorun yok. Simlock gibi bir problemide yok telefonun. Tek merak ettiğim bu kaydı yeni hat üzerine aldırma gibi bir şansım var mı? Tamamiyle yasal yollardan işimi halletmek istiyorum. Hani bunu sildirip başka pasaportun üzerine kaydettirme gibi bir olanağım bile var bu sayede yeni hattım üstünde kullanabilir miyim? Durumu az çok anladınız diye umut ediyorum kısacası demek istediğim her hangi bir çözüm yolu var mı? Yoksa telefonu çöpe mi atayım?
Bir kaç yerde gördüğüm kadarıyla pasaport kaydı kaldırılabiliniyormuş fakat telefon ortada kalıcak illegal şekilde kayıtsız gözükücek, yeni kayıt yaptırımlarında 30 günden daha önce ülkeye girişi yapılmış telefonlar kaydedilemiyor diye biliyorum.
İllegal olarak imei değiştirme falan filan topicleri gördüm fakat bu iş en fazla 3 ay hatta 2 ay işinize yarar diye yorumlar vardı. Bu son tercihim bile olsun istemiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum, saygılarımla..
Bir kaç yerde gördüğüm kadarıyla pasaport kaydı kaldırılabiliniyormuş fakat telefon ortada kalıcak illegal şekilde kayıtsız gözükücek, yeni kayıt yaptırımlarında 30 günden daha önce ülkeye girişi yapılmış telefonlar kaydedilemiyor diye biliyorum.
İllegal olarak imei değiştirme falan filan topicleri gördüm fakat bu iş en fazla 3 ay hatta 2 ay işinize yarar diye yorumlar vardı. Bu son tercihim bile olsun istemiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum, saygılarımla..