MİT Müsteşarı Şüpheli Sıfatıyla Savcılığa Çağırıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
MİT Müsteşarı Şüpheli Sıfatıyla Savcılığa Çağırıldı
İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı şok bir karar aldı.

KCK Operasyonları kapsımında MİT müsteşarı Hakan Fıdan'ı, önceki MİT müsteşarı Emre Taner'i ve müsteşar yardımcısı Afet Güneş'i şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı.



Oslo için ifade çağrısı
Arda AKIN / İSTANBUL - A.A8 Şubat 2012

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’i ifadeye çağırdı. PKK ile Oslo görüşmesi ve KCK’ya bilgi aktarılıp aktarılmadığını sorulacak.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcı-vekilliği’nin “MİT’in zirvesine ifade daveti” bomba etkisi yarattı. Gazetecilerin ulaştığı Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı “Bilgim yok”, özel yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen ise “Öyle birşey yok” dedi. MİT’e davet, KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili savcıların, Oslo’da yapılan MİT-PKK görüşmelerine ilişkin yeni bilgi ve delillere ulaşması sonrasında yapıldı. KCK operasyonları kapsamında tutuklanan ve Öcalan’ın avukatlığını yapan bazı kişiler, MİT yetkilileriyle ilgili iddialarda bulundu. Elde edilen bilgiler sonrasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş de soruşturmaya dahil edildi. Savcılık, Fidan, Taner ve Güneş’in ifadelerinin alınması için MİT Müsteşarlığı’na tebligat gönderdi. MİT yöneticilerine, internette de yayınlanan 47 dakikalık Oslo’daki görüşmelere ilişkin ses kayıtları, PKK ile yapılan görüşmelerin içerikleri, Öcalan’la İmralı’da yapılan görüşmelerin örgüt yöneticilerine aktarılıp aktarılmadığının sorulacağı ileri sürüldü. MİT’in üst düzey yöneticilerinin yarın İstanbul Beşiktaş’taki adliyeye giderek ifade vermesi bekleniyor.

Başsavcının bilgisi yok Vekili doğrulamadı

Başsavcı Çolakkadı, MİT Müsteşarı Fidan’ın ifadeye çağrıldığı iddiasına ilişkin, “Bilgimiz yok, bilgi verilmiş değil. Olsa verilirdi diye düşünüyoruz. Eğer doğruysa bize bilgi verilmeden yapılmış demektir” açıklaması yaptı. Özel Yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen ise sorulara, “Öyle bir şey yok” yanıtı verdi.

Alıntıdır.
 


Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Haber güncellenmiştir.
 
spy ghost

spy ghost

Üye
KCK soruşturması kapsamında ifade çağrısı yapılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için Ankara Savcılığı'na talimat yazıldı. Mazeretsiz ifade vermeye gelmeyen eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve 2 MİT görevlisi Yaşar Yıldırım, Hüseyin Kuzuoğlu için yakalama kararı çıkarıldı.


İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya’nın telefonla ifadeye çağırdığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş ile iki MİT görevlisinin mazeretsiz gelmemesi üzerine harekete geçildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, dün ifadeye gelmesi beklenen Hakan Fidan’ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazdı. Fidan, talimat gereğince Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verecek.

4 İSME YAKALAMA ÇIKARILDI


İfadeye mazeretsiz gelmeyen eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş’in de aralarında olduğu 4 kişi için de Savcılık, yakalama kararı çıkarılması için İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mesut Özcan ise savcılığın talebi üzerine 4 isim için yakalama kararı çıkardı.

4 isim görüldükleri yerde gözaltına alınarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilecek.
KAYNAK:haber 365
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
180
spy ghost
ALPARS™
Cevap
0
Görüntüleme
421
ALPARS™
Mehmet
Cevap
0
Görüntüleme
384
Mehmet
cehili
  • Kilitli
Cevap
2
Görüntüleme
428
cehili
greenmile
Cevap
0
Görüntüleme
547
greenmile


Üst Alt