Mısır'da gerilim tırmanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Mısır'da gerilim tırmanıyor
Anayasa Mahkemesi, 1 ay önce kapattığı meclisi toplantıya çağıran Mursi'yi uyardı

Mısır’ın yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, birçok alanda yönetim yetkisini elinde bulunduran Yüksek Askeri Konsey ve Anayasa Mahkemesi’yle gerilimi artıran bir karar aldı.

Müslüman Kardeşler cemaati tarafından aday gösterildikten sonra 16 Haziran’da yapılan seçimle cumhurbaşkanı seçilen Mursi, Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılan meclisi toplantıya çağırdı. Yüksek Askeri Konsey’in yaklaşık 1 aydır girilmesine izin vermediği meclisin görevine başlamasını isteyen Mursi, 2 ay içinde de yeni seçimlerin yapılmasını istedi.

'FESİH KARARI KESİN VE BAĞLAYICI'
Mısır Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Askeri Konseyi dün birer toplantı yaptı. Yüksek Askeri Konsey, toplantı sonrası herhangi bir açıklamada bulunmazken Anayasa Mahkemesi, parlamentonun feshedilmesine dair verdiği kararın 'kesin ve bağlayıcı' olduğunu duyurdu. Mısır İçişleri Bakanlığı’ysa, parlamentonun güvenliğinden sorumlu emniyet güçlerine milletvekillerinin meclise girmelerinin engellenmemesi yönünde talimat verdi.

MİLYONLUK GÖSTERİ
Müslüman Kardeşler de Mursi’ye destek amacıyla bugün Tahrir’de ‘milyonluk gösteri’ yapacağını duyurdu. Bu gelişmeler üzerine ABD yönetimi ise, Mısır’da tarafları uyardı. Beyaz Saray’dan “demokrasi ilkelerine saygı duyulması” çağrısı yapıldı.

ABD'DEN İTİDAL ÇAĞRISI
Beyaz Saray, Mısır'a ''demokrasi ilkeleri''ne saygı duyma çağrısında bulundu. Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Tommy Vietor, ABD'nin Mısırlı liderlerle temasta olduğunu belirterek, mahkemece feshedilen Halk Meclisi'ni göreve çağırmasından sonra Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve mahkeme arasındaki ''Çatışmanın'' çözümünde, ''Demokratik ilkelere'' saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

HABERTURK.COM VE AJANSLAR
 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
amerika kopegi orayada burnunu sokuyor sanane domuz dolu soysuz toplama kampi amerika
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
282
doctorrr
spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
303
spy ghost
marist
Cevap
5
Görüntüleme
521
marist
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
510
haydaravısyon


Üst Alt