Millilerimiz şampiyon oldu!

Sponsorlu Bağlantılar

İnternettin HOCA

İnternettin HOCA

Üye
    Konu Sahibi
Millilerimiz şampiyon oldu!
Polonya'nın Katowiçe kentinde 15-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Genç Kızlar ve Erkekler Avrupa Güreş şampiyonası bugün sona erdi.
İlk gün ve ikinci gün Türk fırtınası estiren Genç Erkekler Serbest Stil Güreş Milli Takımımız, şampiyonayı 1 Altın, 1 Gümüş ve 4 Bronz madalya kazanarak 16 yıl aradan sonra 63 puanla Takımlar Avrupa şampiyonu oldu.
2013 yılının Avrupa şampiyonu olan Buse Tosun'nun ünvanını koruyarak tekrar Avrupa şampiyonu olduğu Genç Kızlar Milli takımımız ise, şampiyonada 1 Altın, 1 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazanarak, 43.5 puanla Avrupa üçüncüsü olurken, Grekoromen stil genç millilerimiz ise 2 Bronz madalya kazandı. Türkiye bu siklette takımlar derecesine giremedi ve şampiyonayı toplamda 12 madalya ile tamamlamış oldu.
Hala Spodek Spor Salonu'nda sabah seansında, mindere 4 sporcumuz çıktı. 66 Kg da Murat Dağ, 84 Kg da Fatih Cengiz, 120 Kg da ise Tolga Turan mindere çıkan isimler oldular. Ancak Gençleştirilmiş ve tecrübesiz olan geleceğin grekoromen milli takımımızdaki güreşcilerimizin üçü elenirken 55 kg da Ferdi Yörük, Hırvat Michel Beseniç karşısında 1. Turda 8-0 teknik üstünlükle kazandı. 2. Turda ise Murad Mahmadov'a 9-0 yenildi. Mamadov, finale çıkınca Yörük, repesaj karşılaşmasına çıktı. Alman Dennis Decker ile repesaj yapan Ferdi, bu karşılaşmayı 6-4 yenerek bronz madalya için güreşme hakkı kazandı. Bronz madalya için Rus, Arif Mirzaev ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 6-1 kaybeden Ferdi Yörük Avrupa 5. Oldu ve madalya kazanamayan bir diğer sporcumuz oldu. İlk gün 2 bronz madalya kazanan Grekoromen Genç Milli takımımız, bugün madalya kazanamadı ve şampiyonayı takımlarda derece yapamadan tamamladı.
Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takımımız adına madalya kazanan isimler:
Altın: Buse Tosun ve Barış Kaya.
Gümüş: Evin Demirhan ve Yunus Emre Dede.
Bronz: Bediha Gün, Gamze Durukan, Emre Demircan, Murat Ertürk, Yusuf Can Zeybek, Doğuş Ayazcı, Furkan Bayrak ve Fatih Erdin
 


Üst Alt