Milli futbolculardan iddialı açıklamalar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Milli futbolculardan iddialı açıklamalar
Milli Takım'ın forvet oyuncularından Semih Şentürk, Belçika ile çok kritik bir maça çıkacaklarını belirtti.















2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 3 Haziran Cuma günü deplasmanda Belçika ile önemli bir maça çıkacak Milli Takım'ın forvet oyuncularından Semih Şentürk, Türkiye'de önemli bir lig mücadelesinde her şeyin geride kaldığın ifade ederek, ''Her şey geride kaldı, üzülenler oldu, bizim gibi sevinenler oldu artık milli forma için büyük bir mücadele içine girdik'' dedi.
Milli Takım futbolcuları, kamp yaptıkları Bilderberg Chateau Holtmühle Otel'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
AA muhabirine koşuna Semih Şentürk, Belçika ile çok kritik bir maça çıkacaklarını belirterek, ''Tabi ki lig geride kaldı. Üzülenler oldu, bizim gibi sevinenler oldu. Artık o sayfayı geride bıraktık. Çünkü burada milli formayla büyük bir mücadele var. Belki Avrupa şampiyonası yolunda en kritik maçımız. Burada alınacak en kötü bir puan bile bizi ikinci yapacaktır. 3 puan belki en iyi 2. yapacaktır. Arkadaşlarımızla buluştuk iyi bir hazırlık kampı geçiriyoruz. İnşallah en kötü beraberlikle Türkiye'ye döneriz'' diye konuştu.
Ligde yarışın ardından milli takımda bir bütünlük sağladıklarını anlatan Semih, ''Geçen sene biz de şampiyonluğu kaybetmiştik sonra ABD kampına gitmiştik. Bu sene de Trabzonsporlu oyuncular şampiyonluğu kaybettiler, buradalar. Galatasaraylı oyuncular ligi kötü geçirdiler. Bütün bunlar geride kaldı'' dedi. Trabzonsporlu futbolcularla aralarında şampiyonluk yarışıyla ilgili konuşmaların olup olmadığı sorusuna Semih, ''Onlar bizi tebrik etti, biz onları tebrik ettik. Onlar da çok iyi mücadele verdiler. Herkes birbirini tebrik etti ve konu kapandı. Şu an milli takımdayız, milli takım için Belçika maçı nasıl geçer diye konuşuyoruz'' ifadelerini kullandı.
Semih, Belçika maçıyla ilgili olarak da ''Belçika açısından da çok önemli bir maç. Onlar için ölüm kalım maçı gibi görünüyor. Çünkü beraberlik ve mağlubiyet durumunda Belçika'nın belki gruptaki şansı iyice azalacak. Çünkü biz avantajları elimize geçiriyoruz. Bizim açımızdan da çok önemli maç. Kontrollü oynayıp rakibin hatalarını bekleyip kazanmalıyız'' şeklinde konuştu.
Teknik direktör Guus Hiddink ile ilgili görüşleri sorulan Semih, kendileriyle bir arkadaş gibi olduğunu ifade ederek, ''Çok tecrübeli ve sıcak kanlı. Herkesle seviyeli bir şekilde şakalaşıyor, gerektiği yerde de ciddi olabiliyor'' dedi.
-EMRE GÜNGÖR: ''BU GÜZEL ORTAMI İYİ DEĞERLENDİRİP 3 PUAN ALMAK İSTİYORUZ''-
Emre Güngör ise zorlu bir lig maratonunun ardından milli takım için bir araya geldiklerini, oluşan güzel ortamı iyi değerlendirip Belçika maçında 3 puan almak istediklerini kaydetti.
Takımda güzel bir arkadaşlık ortamı bulunduğunu anlatan Emre, ''Çok zor bir ligi geride bıraktık. Bu seneyi takım olarak iyi geçirdiğimizi düşünüyoruz. Milli takım için de çok önemli bir hafta. Çok zorlu bir rakiple oynayacağız deplasmanda. Çok güzel bir ortamımız var, bu ortamı iyi değerlendirip 3 puan alıp Türkiye'ye dönmek istiyoruz'' diye konuştu.
Türk futbolcuların Avrupa'da önemli transferlere imza atmalarının, milli takım için nasıl bir izlenim yarattığı sorusuna Emre, ''Milli takım için çok iyi bir izlenim oluştuğunu düşünüyorum. Avrupa'da Türk futbolcusu en iyi takımlarda oynamaya başladı. Bütün Türkiye'ye gurur veriğini düşünüyorum. Türk futbolcuların iyi takımlarda oynadıkları sürece Türkiye'ye daha iyi gözle bakıldığını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
Belçika maçının sezon sonunda olmasının bir rehavet yaratıp yaratmayacağı sorusuna ise milli futbolcu, ''Buradaki herkes profesyonel olduğu için herkes görevlerini çok iyi biliyor. Lig bitti son bir maçımız var. Hepimiz ona konsantre olduk'' dedi.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 3 Haziran Cuma günü Belçika ile deplasmanda önemli bir maça çıkacak Milli Takım'ın futbolcularından Cenk Tosun, ''Şans bulursam gollerimi milli takımda da göstermek istiyorum'' dedi.Cenk Tosun ve Mehmet Ekici, Belçika maçı öncesi Hollanda'da kamp yaptıkları Bilderberg Chateau Holtmühle Otel'de AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Geride kalan sezonda Gaziantepspor formasıyla ortaya koyduğu performansla herkesin dikkatini çeken Cenk, ''Çok güzel bir duygu, bambaşka bir şey. Ben de performansımı hemen yansıtacağımı sanmıyordum. Gelir gelmez Galatasaray'a iki golüm vardı. Sonra da güzel devam etti. Çok mutluyum güzel bir duygu, anlatılmayacak bir şey. İnşallah şans bulursam da gollerimi milli takımda da göstermek istiyorum'' diye konuştu.
Teknik direktör Guus Hiddink'in gerek kendileriyle yaptığı toplantılarla gerekse antrenmanlarla Belçika maçı öncesi takımın bir bütün olmasını sağladığını kaydeden Cenk, ''Herkes bu maçın bilincinde. Önemli bir maç, bence ölüm kalım maçı. Kim yenerse ikinciliği yüze 80-90 garantilemiş olur. Takımımıza güveniyoruz'' ifadelerini kullandı.
Belçika'nın kadrosunda çok yetenekli futbolcuların bulunduğunu belirten Cenk, ''Avusturya maçından daha da zor bir maç olacak. Buradan 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Yenemesek de yenilmemek istiyoruz'' dedi.
Nuri Şahin ve Hamit Altıntop'un Real Madrid'e transferlerini değerlendiren milli futbolcu, ''Bu bizi de gururlandırıyor. Bence Süper Lig 5-10 senede çok çok ilerledi. İlerleyen yıllarda Türkiye Ligi'nden çok futbolcunun böyle büyük takımlara gideceğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
Gelecek için hedeflerinin büyük olduğunu anlatan Cenk, ''Türkiye'ye kendimi göstermek için Gaziantepspor'a geldim. Daha çok çalışacağım, gencim, öğreneceğim çok şeyler var. Gelecek için Türkiye'de başka takımlar olur ya da Avrupa'da İngiliz, İspanyol veya Almanya takımları olur, hedeflerim her zaman var'' dedi.
Taraftarları Belçika maçına beklediklerini anlatan milli futbolcu son olarak, ''Belçika'da çok Türk var. İnşallah oraya gelip bizi iyi bir şekilde desteklerler. Biz her şeyimizi vereceğimize söz veriyoruz. İnşallah sonucunda 3 puanla döneriz'' dedi.
-MEHMET EKİCİ: ''KÜÇÜK BİR FİNAL OYNAYACAĞIZ''-




Mehmet Ekici, Belçika-Türkiye maçını küçük bir final olarak değerlendirdi. Milli takımdaki her futbolcunun sorunlarını bir kenara bırakıp Belçika maçı için konsantre olduğunu kaydeden Mehmet şunları kaydetti:
''Burada ortam çok sıcak, iyi anlaşıyoruz. Maça çok iyi hazırlanıyoruz herkes konsantre olarak antrenmanlara çıkıyor. Maçın önemini biliyoruz. Önümüzdeki haftayı iyi bir şekilde değerlendirip maça çıkmak istiyoruz. Kolay değil, herkesin kendi sorunu vardı. Ama buradayız. Şu anda o sorunlarımızı bırakıp bir tek Belçika maçına adapte olmamız gerek. Çok profesyonel bir takıma sahibiz. Her şeyi unutup Belçika maçına konsantre olacağımızı biliyorum. Ölüm kalım maçı diyebiliriz. Küçük bir final. Bunun bilincindeyiz.
Mehmet, ''Türk futbolcuları Avrupa'dan transfer teklifi aldıklarında değerlendirmeli mi?'' şeklindeki soruya, ''Türkiye ligi de çok kaliteli bir lig. Bir futbolcunun Türkiye'de kendini kanıtlaması, adapte olması büyük bir başarıdır. Ancak Avrupa'ya transfer olma imkanı olursa neden gitmesinler...''
Almanya'da Nürnberg'den Werder Bremen'e transfer olan Mehmet, yeni sezonda hedefinin, takımı için önemli bir rol üstlenmek olduğunu belirterek, ''Kalitemi takıma yansıtmak ve iyi yerlere gelmek istiyorum'' dedi.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 3 Haziran Cuma günü deplasmanda Belçika ile önemli bir maça çıkacak Milli Takım'ın kalecisi Volkan Demirel, ''Hangi duygularla gelirsek gelelim, burada dalgalanan bir Türk bayrağı var. Bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi.Kaleci Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu ve Selçuk Şahin, milli takımın kamp yaptığı Bilderberg Chateau Holtmühle Otel'de Belçika maçıyla ilgili soruları yanıtladı.
Sezon sonu olması itibarıyla her futbolcunun farklı duygularla milli takıma geldiği ifade edilerek, takım olarak motivasyonun nasıl olduğu sorusuna Volkan Demirel şöyle yanıt verdi:
''Hangi duygularla gelirsek gelelim, burada dalgalanan bir Türk bayrağı var. Türk Milli Takımı çatısı altındayız. Bu çatı altında üzüntüyü sevinci bir kenara bırakıp bu takımı nasıl yukarılara taşırız nasıl şampiyonaya götürürüz hesabı olması lazım. Sevindik, şampiyon olduk 3 gün kutladık. Üzülen arkadaşlar da 2-3 gün üzülmüştür ama artık bunların bir tarafa konulup milli takının, Türk bayrağının sevinciyle veya üzüntüsüyle birleşmemiz lazım. Kazandığımız takdirde çok büyük bir mutluluk olacak. İnşallah da bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Kamp süresince hep aynı şeyi konuşuyoruz. Aklımızda kazanmak var. Puan veya puanlar aldığımız takdirde iddiamızın süreceğini biliyoruz. Kalan maçları kazandığımız taktirde grubun lideri olarak bile çıkacağımızı biliyoruz. Geçen şampiyonada çok güzel bir milli takım vardı akıllarda kalan. O güzelliklerin devam etmesi için Avrupa Şampiyonasında bulunmamız ve yolumuza devam etmemiz gerekiyor.''
Volkan Demirel ile röportaj yapan Belçikalı gazeteciler, milli kaleciye sorular yöneltirken, ''Belçika'dan evlendiniz, mutlu oldunuz. Maçta da puanları biz alalım?'' şeklindeki esprili teklifine Volkan, gülerek ''Öyle bir anlaşma yok'' diyerek yanıt verdi.
-SABRİ: ''MİLLİ DUYGU HER ZAMAN ÇOK FARKLIDIR''-
Sabri Sarıoğlu, motivasyon açısından bir sorunları olmadığını, her şeyi bir yana bırakıp Belçika maçına konsantre olduklarını belirtti.
Sabri'nin Belçika maçı hazırlıklarıyla ilgili görüşleri özetle şöyle:
''Çok önemli, zorlu bir maç. Belçika puan kaybında avantajı bize kaptıracaklarının farkında. İstekli ve arzulu olacaklar. Kalitemizi sahaya yansıtıp galip gelerek avantajı lehimize çevirmek istiyoruz. İnşallah bu güzel geçen kampın sonunda alacağımız galibiyet bizi daha çok mutlu edecek. Bu maçın sezonun sonunda olmasının bir dezavantaj olacağını düşünmüyorum. Uzun bir lig maratonu geçirdik. Hafif bir yorgunluk olabilir ama milli maç olduğu zaman, bu yorgunluklar bazen sakatlıklar bile aklınıza gelmiyor. Milli duygu her zaman çok farklıdır.''
Galatasaray'da yeni sezonda kendilerini çok iyi bir dönem beklediğini kaydeden Sabri, ''Fatih Hoca'nın gelmesi heyecan verici. Galatasaraylıların her zaman istediği bir hocadır. İnanıyorum ki Fatih Hoca ile beraber yeni transferlerin de gelmesiyle iyi bir sezon geçireceğiz. Geçen sezonun hayal kırıklığını yeni sezonda taraftarımıza unutturup onları mutlu edeceğiz'' ifadelerini kullandı.
-SELÇUK ŞAHİN: ''KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ''-






Milli takım futbolcularından Selçuk Şahin'in maçla ilgili görüşleri ise şöyle: ''Rakibimiz mutlaka kazanmak isteyecek. Biz de isteyeceğiz. Beraberliğik, rakibimize göre bizim için daha avantajlı. Çok önemli oyuncuları var. Biz de çok kaliteli bir ekibiz. Belçika çok da deplasman olarak görebileceğimiz bir yer değil. Taraftarlarımızın olduğu bir yer. Kazanmak için çıkacağız. Ama beraberliği de kafamızın bir köşesinde bulundurmamız gerekiyor. Yenersek çok büyük avantajla döneriz. Yenilmeden de dönersek küçük de olmuş olsa bir avantajımız olur. Oyuncular bazında, ülke bazında baktığımız zaman yenemeyeceğimiz bir takım değil.''
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt