Midesinden 800 gram kıl çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Midesinden 800 gram kıl çıktı
Aşırı mide ağrısı ve kilo kaybı nedeniyle başvurduğu hastanede ameliyat edilen kadının midesinden 800 gram kıl çıktı
04.04.2012 16:09


Elazığ'da aşırı mide ağrısı ve kilo kaybı nedeniyle başvurduğu hastanede ameliyat edilen 22 yaşındaki kadının midesinden 800 gram ağırlığında ''kıl yumağı'' çıktı.
MİDE AĞRISI VE KİLO KAYBI VARDIElazığ Medical Park Hastanesi'nde görevli genel cerrahi uzmanı Yılmaz Polat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastanelerine aşırı mide ağrısı ve kilo kaybı nedeniyle başvuran 22 yaşındaki S.Ç. adlı kadının muayenesinde bir kitleye rastladıklarını anlattı.
KIL YUMAĞI TESPİT ETTİKBunun üzerine hastaya hem ultrason hem de karın tomografisi çektirdiklerini, kitlenin ne olduğunu anlamak için ''endoskopi'' yöntemiyle de izleme yaptıklarını belirten Polat, incelemeler sonunda midenin tamamına yakınını dolduran ''kıl yumağı'' tespit ettiklerini söyledi.
Hastanın ''saç koparma ve yeme'' rahatsızlığı olduğunu ifade eden Polat, şunları kaydetti:
800 GRAM KIL YUMAĞI ÇIKTI''Tabi çok büyük olduğu için tedavi yöntemleri arasında endoskopi çıkarma, eritme yöntemi var ama bizim bu hastamızda çok büyük bir çapa ulaştığı için bu alternatif tedavi yöntemlerini uygulamamız mümkün olmadığından hastamızı ameliyat etmek zorunda kaldık. Ameliyat esnasında hastanın karnını açtığımızda gerçekten de mideyi tama yakın dolduran ve hiç boşluk bırakmayan bir kitle olduğunu gördük. Midenin tamamı doluydu ve 12 parmak bağırsağına kadar da devam etmekteydi. Mideyi açıp bunu çıkardığımızda yaklaşık 21 santimetre uzunluğunda ve 12 santimetre genişliğinde kıl yumağı şeklinde ve tam midenin şeklini almış bir kitlenin olduğunu gördük.''
Çıkartılan kıl yumağının 800 gram ağırlığında olduğunu dile getiren Polat, yapılan ameliyat sonrası hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.
 


tempestshine

tempestshine

Üye
:oha2: Yakında bende böyle olacağım.Maviş sağolsun ..
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Allah yardım etsin nasıl bir rahatsızlıkmış öyle
Saç koparma ve yeme
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
çok kötü ya Allah yardımcısı olsun :(
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Hayret doğrusu çok ilginç.
 
Astrosman

Astrosman

Üye
Ilginç...
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
yazık yav
 

55lim

Üye
saçı varmı merak ettim
 
Sofya-

Sofya-

Üye


bu :oha: taş gibi mübarek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt