Püf Noktası Microsoft'tan Büyük Saçmalık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeroMR

HeroMR

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft'tan Büyük Saçmalık
Merhaba,
Dün microsofttan bir mail geldi. Bu mailde 14TL borcum olduğu ve ödemediğim sürece hesabımın askıya alınıp yeni ödeme alamayacağım yazıyordu. Ben de oyunları alırken ininal kart kullanıyordum. Önce şaşırdım bu borcu görünce sonra bir baktım benden zamanında ücreti çekmemiş ve ben o ücretle başka bir sistemden başka bir alışveriş yapmıştım. Önce sinirlendim neden zamanında çekmiyor diye sonra PTT'ye gidip karta 10TL yüklettim ve kartta 16TL olmuş oldu. Mailde yazan adrese girdim ve orada ödeme alınamadığı yazıyordu tekrar dene gibi bir tuş yoktu bende işi zamanına bırakmadım orada bilgileri güncelle yazıyordu bir şeyi değiştirmeden güncelledim sonra ödeme çekilmeyince yine güncelledim. Para yine çekilmeyince bende boşver dedim zamanına bıraktım yaklaşık yarım saat sonra tekrar ininale girdim ve bakiyeme baktım 11TL vardı önce bir oyunu çekti diye sevindim sonra ekstresine baktım ve 2TL + 2TL kart teyit veya güncelleme ücreti çekildiğini gördüm. Şimdi bu lanet sistem yüzünden yarın tekrar PTT'ye gitmem gerekecek. 4TL'nin derdinde değilim ancak uğraştığıma değmez. İnternetten yüklerdim ancak bilgisayarımdaki bazı sorunlardan dolayı kredi kartı girmek de istemiyorum bu bilgisayarda. Telefondan gireyim desem lanet olası IE ve PHP kısmı bir çocuğa bırakılmış ininal.com sitesi yüzünden telefondan sisteme giriş yapmak mümkün değil.

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
Geçmiş olsun :sirit:

carew89

carew89

Üye
bende de aynısı var. hala ödeme alamadık diyorlar çıldıracağım.

HeroMR

HeroMR

Üye
    Konu Sahibi
İşin saçma tarafı askı filan da yok. Uygulamayı satın ala tıkladım onaylıyor musunuz ekranı geldi.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar normal kredi kartında da zaten ücret 3 gün sonra kesiliyor.
Ben hiç kullanmadım ancak innial karta özel bir uygulama olduğunu sanmıyorum.

HeroMR

HeroMR

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar normal kredi kartında da zaten ücret 3 gün sonra kesiliyor.
Ben hiç kullanmadım ancak innial karta özel bir uygulama olduğunu sanmıyorum.

Geç kesilmesine lafım yok parayı yüklüyorum içine bilgilerinizi güncelleyin diyor erken kessin diye güncelle dedim (2 kere yaptım bu işlemi) 4TL kesti. Bana saçma gelen tarafı burası.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Giriş yapıp işlemler bölümünden ne için çekildiğine bakabilirsiniz.

OozyStaw

OozyStaw

Üye
Evet arkadaşlar Microsoft parayı geç çekiyor, geçmiş olsun sen 10 tl yükle kalsın öyle 3 gün sonra alır senden :(

HeroMR

HeroMR

Üye
    Konu Sahibi

Giriş yapıp işlemler bölümünden ne için çekildiğine bakabilirsiniz.

Zaten oradan bakıyorum şimdi sırf bilgileri güncelleme ücreti yüzünden 5TL daha yükleyeceğim. Bilgilerimi güncelleyince para alması çok saçma zaten ama parasında değilim ben şimdi tekrar git PTT'ye orada bankamatik yoksa sıra bekle... Migros zaten en az 25.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bilgi güncellemesi için ücret filan alınmaz, hiç bir sözleşmede böyle bir şey yok. Eğer işlemler menüsünde çekilen tutar yoksa o vakit ininal kart kredi yükleme bedeli kesmiş olmalılar.

HeroMR

HeroMR

Üye
    Konu Sahibi
Bilgi güncellemesi için ücret filan alınmaz, hiç bir sözleşmede böyle bir şey yok. Eğer işlemler menüsünde çekilen tutar yoksa o vakit ininal kart kredi yükleme bedeli kesmiş olmalılar.

Açıklamada *Microsoft Billing yazıyor ve 2 kere 2TL'lik oyun almadığıma göre ya ceza (faiz) tarzı bir şey kesiyor ki bunu kesecek olsa söylerdi ya da değiştirme ücreti alıyor.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Faturayı tahsil etmiş, lakin dediğin gibi 2TL'lık uygulama almadıysan bunu hangi mantıkla çekmiş. :hmmm

HeroMR

HeroMR

Üye
    Konu Sahibi
Faturayı tahsil etmiş, lakin dediğin gibi 2TL'lık uygulama almadıysan bunu hangi mantıkla çekmiş. :hmmm

Şuan hala 14TL borcum görünüyor hesapta 11TL var o 4TL yüzünden çekemiyor 14TL'yi. O 4TL'yi bilgileri güncellediğim için çekti sanırım. Kontrol amaçlı çekiyor bilgiler doğru mu diye ancak 10 krş. da çekebilirdi neden 2TL ve neden iade etmiyor?Daha sonra hesabıma para aktardım yine de çekmedi parayı daha sonra microsoft yardım ekibiyle görüştüm canlı destekte sağolsunlar oyunların parasını iade yaptılar ve borcum kapandı ayrıca oyunları silmediğim sürece hesabımda kalabileceğini söylediler :D

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Bence en başta yapmanız gereken şeyi en son yaparak o kadar sıkıntı yaşamışsınız.
Bu tür içinden çıkamadığınız veya çözemediğiniz durumlarda doğrudan Microsoft Türkiye'den yardım isteyebilirsiniz.
Neyse geçmiş olsun.
Sorun çözüldüğüne göre konuyla vedalaşalım :locked2:

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt