Microsoft, Xbox 360 oyun konsolunu artık üretmeyecek

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Microsoft, Xbox 360 oyun konsolunu artık üretmeyecek
Yazılım ve donanım devi Microsoft, uzun süredir oyun dünyasının da en önemli isimlerinden birisi olmaya devam ediyor ve Xbox adını verdiği oyun konsolları ile de pazarda mücadelelesini sürdürüyor.



Firma geçtiğimiz 2013 senesi Kasım ayında Xbox One adındaki yeni nesil oyun konsolunu satışa sunmuştu. Bu konsol x86 PC mimarisinde gelirken, AMD Jaguar sekiz çekirdekli işlemci, ABD Radeon grafik işlemci ve 8GB GDDR5 grafik işlemci ile gelmişti.

Firmanın daha önceki oyun konsolu ise Xbox 360 olurken, bu oyun konsolu 10 seneden fazla süredir, piyasada satışta olmaya devam ediyor. Ancak Microsoft cephesinden gelen bir habere göre Xbox 360 yolun sonuna gelmiş durumda.

Microsoft, artık Xbox 360 oyun konsolunu üretmeyecek. Ancak yine de bir süre stoklar tükenene kadar perakende satıcılar üzerinde Xbox 360'ın satın alınmaya devam edeceğini söyleyebiliriz.

http://www.maxicep.com/microsoft-e3-2016da-xbox-one-slim-modelini-duyurabilir
Microsoft her ne kadar Xbox 360'ın üretimi sonlandıracak olsa da platform için destek vermeye devam edecek. Bu konsola sahip olan kullanıcılar Xbox Live'e bağlanmaya devam edecekler ve hem oyun hem de diğer içeriklere eskisi gibi ulaşabilecekler.

Teknoloji devi firma, Xbox 360 platformu için desteğinin ne zamana kadar devam edeceğine dair bilgiyi ise paylaşmış değil. Büyük ihtimalle önümüzdeki bir kaç sene için desteğin süreceğini söyleyebiliriz.

Microsoft, Xbox 360 oyun konsolunu artık üretmeyecek
 


Üst Alt