Microsoft Word'de Orjinal Türk Bayrağı Çizmek @Yazı Dizisi 5@

Sponsorlu Bağlantılar

KimyageR

KimyageR

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Microsoft Word'de Orjinal Türk Bayrağı Çizmek @Yazı Dizisi 5@
Tekrar Merhaba MaxiCep Ailesi. Bu yazı dizimde orjinal Türk Bayrağını Word'de ne kadar kolay çizebileceğimizi resimli anlatım tarzıyla aktaracağım. Ne işimize yarayacak ki diye düşünürseniz şöyle bir açıklama yerinde olacaktır; diyelimki word de hazırlayacağınız bir yazıya Türk Bayraği eklemek istediniz ve bulunduğunuz yerde de internet yok. Yani internetten Türk Bayrağı resmini kopyalayıp word e aktaracak durumunuz yok. Öyleyse orjinal Türk Bayrağını kendiniz çizebilirsiniz. (Tamamen orjinal).

1.Adım:

Word dü açıp aşağıdaki resimde de gösterdiğim gibi Ekle den Nesne ye tıklayınız.



2.Adım:

Açılan pencere aşağıdaki gibidir. Buradan Bit Eşlem Resmini seçip tamama tıklayınız.



3.Adım:

Tamama tıkladıktan sonra word de aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi paint işlemesi çıkacaktır. Bayrağı bu paint penceresinde yapacağız.



4.Adım:

Önce sol tarafta bulunan A butonuna tıklayarak metin ekleme seçeneğini aktif hale getiriyoruz. Daha sonra aşağıdaki şekilde gösterdiğim gibi 2 nolu yerde farenin sol tuşunu basılı tutarak bayrağı çizeceğimiz alanı belirliyoruz.



5.Adım:

Alanı seçtikten sonra farenin sol tuşuna basmayı bırakıyoruz. Karşımıza aşağıdaki şekildeki gibi küçük fonts penceresi çıkıyor



Eğer bu fonts otomatik olarak karşımıza çıkmazsa seçtiğimiz alanın içine gelip sağ tuşa basıp açılan menüden aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi Menü Araç Çubuğunu klikliyorsunuz.



6.Adım:

Font bölümünü aşağıdaki resimde olduğu gibi seçiyorsunuz. Yazı tipi Wingdings, yazı boyutu 72 olacak. (Sadece yazı tipini ve boyutunu değiştiriyorsunuz)



7.Adım:

Bu adımda bayrağımızın renklerini seçeceğiz. Ekranın sol alt tarafında renk seçim menüsü yer alıyor. Şekilde de gösterdiğim gibi farenin sol ve sağ tuşlarına renk alacağız. Sağ tuş kırmızı sol tuşa beyaz alıyoruz. Bu işlemi yapmak için farenin imlecini kırmızıya getirdiğimizde sağ tuşa tıklıyoruz, beyaza getirdiğimizde ise sol tuşa tıklıyoruz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra seçili alanın beyazdan kırmızıya döndüğünü göreceksiniz. (Resimdeki en alt sol köşede yuvarlak içine aldığım yer sizdede bu şekilde olması gerekli)



8.Adım:

Bu adımda aşağıdaki şekilde kırmızı olarak seçili alana sol ile tıklıyoruz.



9.Adım:

Kırmızı alana sol tıkladıktan sonra klavyeden Z tuşuna (büyük Z harfi) basıyoruz. Türk Bayrağı aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi karşımıza çıkacak.



Geldik en önemli noktaya. Burası çok önemli. Eğer şimdi bahsedeceğim işlemi yapmazsanız bayrak kaydedilmeden silinir. Bayrağı onaylamak için aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi bayrağın kenarlarında bulunan herhangi bir boşluğa artı işareti gözükecek şekilde imleci getirip farenin sol tuşuna tıklayarak bayrağı kaydediyoruz.



10.Adım:

Artık bayrak hazır. Word de herhangi bir boşluğa tıkladığınızda bayrağı net bir şekilde göreceksiniz






Not: Resimleri paintte jpeg formatında kaydettiğim için kötü gözüküyor. Word de bayrak çok net.

Kolay Gelsin .....
 


Ozan

Ozan

Admin
Kod:
Bir önceki konuda olan konuşmalar olursa daha ciddi birşeyler düşünücez.
 
BOSCH

BOSCH

Üye
çok güzel olmuş
ellerine sağlık
nerden buluyorsunuz bu bilgileri
bol bol çizerik artık :oley
 

soneris

Üye
ne mutlu türk bayragı cizebilene :oley
 

tomruk

Üye
Teşekkürler. Denemek isterdim lakin Microsoft Word yok, kullanmıyorum.
 

ardak95

Üye
Teşekkürler. Güzel olmuş.
 
CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Emeğine Sağlık Güzel Bir Teknik:)
 

hellboy1622

Üye
ben paintte monalisanın resmini yapan bi adamın videosunu izledim.. adam 2 saatte vresmi bitiriyorr hemde gerçek gibi...
 


Üst Alt