microsoft visual 2010 C++ yardim lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

byzon

Üye
    Konu Sahibi
microsoft visual 2010 C++ yardim lütfen
Arkadaslar merhaba.Okulda C programming derslerine başladik ben de öğrendiklerimizi evde uygulamak için microsoft visual studio 2010 indirdim geçenlerde fakat gördüğümüz en basit şeyi bile yapamadim 2 gündür ugrasiyorum.Okulda aldigim su notu uygulamak istiyorum fakat beceremedim bir türlü:

#include <stdio.h>
int main ()
{
int x,y,z ;
printf("Hello!\n");
printf("Bir sayi giriniz: ");
scanf("%d",&x);
printf("2. sayiyi giriniz: ");
scanf("%d",&y);
z=x+y;
printf("Result is: %d",z);

return 0;

}

bunu yazdigimda konsol uygulamasi başlıyor birinci ve ikinci sayıyı istiyor, 2. sayıyı girdikten sonra enter a bastigimda konsol kendiliğinden kapaniyor yani z=x+y işlemini yapmiyor.Kafayi yicem 2 gündür.Aynisini okuldaki laboratuvar dersinde yapmistim ama orda visual 2005 kullaniyorduk fark etmiyor diye biliyorum.Sorun nerde bir türlü cözemedim yardimci olabilecek arkadaslar varsa cok sevinirim.

Ömer

serdar_goksu

Üye
#include<stdio.h>
#include<math.h> // !! bu komutla kullandığımız matematiksel işlemlerin bulunduğu kütüphaneyi çağırıyoruz !!
#include<conio.h>

main () // programa başlıyoruz ..

{
int a,b,toplam; // int komutuyla fonksiyonumuza a,b ve toplam gibi üç değer atadık.
printf("Toplamak Istediginiz iki sayiyi giriniz \n"); // kullanıcıdan iki deger girmesini istedik ama nasıl ??
scanf("%d%d",&a,&b); // bu komut sayesinde klavyeden iki deger alınabilecek .birinci deger "a" ya ikinci deger ise "b" ye atanacak.
toplam = a + b ; // böylece ilk başta programa tanıtmış olduğumuz toplam degerinin neye göre hesaplanacağı belirlendi..
printf("girdiginiz sayıların toplamı = %d",toplam);

getch ();// programımızın ekranda kalmasını saglayan komut ..

}

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt