byzon
Üye
microsoft visual 2010 C++ yardim lütfen
Arkadaslar merhaba.Okulda C programming derslerine başladik ben de öğrendiklerimizi evde uygulamak için microsoft visual studio 2010 indirdim geçenlerde fakat gördüğümüz en basit şeyi bile yapamadim 2 gündür ugrasiyorum.Okulda aldigim su notu uygulamak istiyorum fakat beceremedim bir türlü:
#include <stdio.h>
int main ()
{
int x,y,z ;
printf("Hello!\n");
printf("Bir sayi giriniz: ");
scanf("%d",&x);
printf("2. sayiyi giriniz: ");
scanf("%d",&y);
z=x+y;
printf("Result is: %d",z);
return 0;
}
bunu yazdigimda konsol uygulamasi başlıyor birinci ve ikinci sayıyı istiyor, 2. sayıyı girdikten sonra enter a bastigimda konsol kendiliğinden kapaniyor yani z=x+y işlemini yapmiyor.Kafayi yicem 2 gündür.Aynisini okuldaki laboratuvar dersinde yapmistim ama orda visual 2005 kullaniyorduk fark etmiyor diye biliyorum.Sorun nerde bir türlü cözemedim yardimci olabilecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Ömer
#include <stdio.h>
int main ()
{
int x,y,z ;
printf("Hello!\n");
printf("Bir sayi giriniz: ");
scanf("%d",&x);
printf("2. sayiyi giriniz: ");
scanf("%d",&y);
z=x+y;
printf("Result is: %d",z);
return 0;
}
bunu yazdigimda konsol uygulamasi başlıyor birinci ve ikinci sayıyı istiyor, 2. sayıyı girdikten sonra enter a bastigimda konsol kendiliğinden kapaniyor yani z=x+y işlemini yapmiyor.Kafayi yicem 2 gündür.Aynisini okuldaki laboratuvar dersinde yapmistim ama orda visual 2005 kullaniyorduk fark etmiyor diye biliyorum.Sorun nerde bir türlü cözemedim yardimci olabilecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Ömer