Microsoft, Mobil Sanal Klavye Üreticisi Swiftkey’i Satın Aldı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Microsoft, Mobil Sanal Klavye Üreticisi Swiftkey’i Satın Aldı
Microsoft, Android platformu için geliştirdiği sanal klavye uygulaması ile tanınan Swiftkey’i satın aldı.


Microsoft, mobil uygulama yapımcılarını satın almaya devam ediyor. Bu sefer gelen bilgilere göre Microsoft, Android platformu için geliştirdiği sanal klavye uygulaması ile yıldızı parlayan Swiftkey’i satın aldı. Fakat bu anlaşma her iki firma tarafından da gizli tutuluyor.

600 Milyon Samsung Kullanıcısı Tehlikede: Swiftkey Hacklendi


Financial Times’ın haberine göre Microsoft, Swiftkey sanal klavye uygulamasının yapımcısı Swiftkey’i 250 Milyon Dolar karşılığında satın almak için anlaşma sağladı. Fakat şimdilik bu anlaşma her iki firma tarafından gizli tutuluyor. Financial Times’ın haberinde belirttiğine göre bu büyük satın alma anlaşması bu hafta sonu resmi olarak açıklanacak.

Swiftkey’i tanımayanlar için kısaca anlatmaya çalışırsak; Swiftkey ilk olarak Android platformunda üçüncü parti sanal klavye uygulaması olarak kullanıma sunuldu. 2014 yılında Apple’ın İos platformu için de sunulan Swiftkey, ilk başlarda ücretsiz olsa da daha sonra uygulama içi satın alma opsiyonu eklenerek ücretli hale getirildi. İlk olarak 2010 yılında Android işletim sistemi için sunulan Swiftkey, halihazırda İos ve Android platformlarında 300 milyon kullanıcıya sahip.

Aslında Microsoft’un kendi işletim sistemindeki Word Flow klavye uygulaması herkes tarafından beğenilen bir uygulama. Bu nedenle Microsoft’un başka bir klavye uygulamasını 250 Milyon Dolar gibi fiyat karşılığında satın alması garip gelebilir. Ancak edindigimiz bilgilere göre Microsoft aslında klavye uygulamasından çok İngiltere merkezli firmanın Swiftkey uygulamasında kullandığı “yapay zeka teknolojisine” göz dikmiş durumda. Bu yapay zeka teknolojisi Microsoft’un kendi Word Flow kl

Microsoft, Mobil Sanal Klavye Üreticisi Swiftkey’i Satın Aldı - MaxiCep
 


Üst Alt