Haber Microsoft Lumia, Windows Phone platformunun Nexus’u Olmalı!

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Microsoft Lumia, Windows Phone platformunun Nexus’u Olmalı!
Microsoft, Windows Phone platformunda daha fazla rekabete izin vermeli.



Dünyanın ikinci büyük şirketi ve Windows Phoneplatformunun sahibi Microsoft son dönemde mobilplatformuna önemli ölçüde üretici ilgisi çekmeyi başardı. Fakat ilginin kalıcı olması için firmanın kritik bu adımı atması gerekiyor.

Firmware güncellemeleri, cihazın donanımı ile yazılımı arasında iletişimi tamamlayan ve cihazdan maksimum verimi almayı sağlayan cihaza özelyazılım paketleridir. Üreticiler bu paketlerle sistemin izin verdiği ölçüde farklılıklar geliştiriyor ve kullanıcılara daha iyi deneyim yaşatma amaçlanıyor.

http://www.maxicep.com/resim/Lumia-Cyan-ocg.jpg

Microsoft, Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldıktan sonra Windows Phone platformunun en büyük üreticisi konumuna geldi. Windows Phone 8.1 güncellemesi ile rekabeti artırıcı önlemler alan Redmond merkezli firma özellikle yerel OEM üreticilerinin ilgisini çekmeyi başardı. Microsoft’un bu noktadan sonra Windows Phone platformuna katılan üreticilerin devamlılığını sağlaması için platformdaki rekabetin içinde olmaması gerekiyor. Bunu başarmanın en önemli ayağı ise Windows Phone güncellemeleri üzerine eklenen Firmware güncellemeleri.

Nokia, Windows Phone platformunda farklılık yaratmak ve öne çıkmak için Lumia cihazlarına özel Firmware güncellemeleri yayınlıyordu. Bu sayede bir çok farklı ve diğer üretici cihazlarında olmayan özellikler Nokia Lumia cihazlarında kullanılıyordu. Keza HTC de son olarak Amerikada satışa sunduğu One for Windows modelinde bazı özel uygulama ve özellikleri kullanıcılarına sunuyor.

Microsoft, Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldıktan sonra platformdaki üretim ortaklarının en büyük rakibi konumunda ve bu durumu acilen değiştirmesi gerekiyor. Lumia cihazları için yayınlanan Lumia Black, Lumia Cyan veya yakında yayınlanacak olan Lumia Denim güncellemelerini sisteme entegre etmesi ve bu özelliklerden tüm üreticilerin yararlanmasını sağlamalı.

Örnek olarak Windows Phone platformundaki hatta diğer tüm mobil işletim sistemlerindeki en iyi ve kapsamlı profesyonel çekim özelliklerine sahip olan Lumia Kamera uygulaması, Windows Phone platformunun varsayılan kamera uygulaması yapılabilir. Zira Lumia Kamera uygulaması ile çekilen bazı özel dosyalar sistemin galeri uygulamasında açılamıyor. Bu dosyaları tam özellikleriyle açabilmek için dosyayı Lumia Kamera uygulamasında açmak gerekiyor.

Microsoft, Lumia Kamera gibi Lumia cihazlarına özel diğer uygulama ve özellikleri sisteme entegre ederek varsayılan uygulama olarak tüm üreticilere sunmalıdır. Lumia cihazları için Google Nexus cihazlarda olduğu gibi Lumia Firmware güncellemeleri için geliştirilen yenilikleri sisteme dahil ederek Windows Phone işletim sistemini Lumia cihazlarında saf olarak kullanıcılara sunmalı.

Bu noktadan sonra üreticilere yazılım üzerinde “ara yüz değişikliği içermeyecek” şekilde daha fazla izin verilerek rekabetin önü açılmalıdır. Bu sayede platforma katılan veya katılacak olan üreticiler Microsoft’un ezici gücüyle haksız rekabet ortamında kalma riski taşımadan Windows Phone platformu için cihaz ve inovasyon geliştirme noktasında tereddüt yaşamayacaktır.

Microsoft’un bu yönde bir çalışması var mı bilmiyorum. Fakat geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan, Microsoft’un Lumia Firmware güncellemelerini de Preview for Developers programına dahil edeceği haberi bu konuda yakın zamanda bir çalışma olabileceğini işaret ediyor. Çünkü Preview for Developers güncellemeleri cihaz ayrımı olmaksızın tüm cihazlara aynı anda yüklenebiliyor.

Bakalım Microsoft Windows Phone platformunda rekabete ortak mı olacak yoksa Lumia cihazlarına saf Windows Phone güncellemesi verip üreticilerin önünü mü açacak. Bunu ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: hasan3472ty, alasulumurat, suyunsesi ve 6 diğerleri


bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Konu için teşekkürler dostum, eline sağlık.
Gerçekten de Microsoft'un Lumia'yı Nexus konumuna alıp doğrudan diğer wp üreticilerine rakip pozisyonundan çekilmesi gerekiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: papakudioflu, suyunsesi, byibo ve 1 kişi daha
dakamon

dakamon

Üye
Konu için teşekkürler dostum, eline sağlık.
Gerçekten de Microsoft'un Lumia'yı Nexus konumuna alıp doğrudan diğer wp üreticilerine rakip pozisyonundan çekilmesi gerekiyor.
Aynen katılıyorum. Sonuçta bi apple değilsin amacında o değil o zaman diğer üreticilerin şevkini kıran lumiaları üretmeyi bırak. Ürettir.
 
emz

emz

Üye
Yahu millet bu saçma olur ama. Bu durumda keşke Nokia yı almasaydı. Eğer bizim kullandığımız Lumia serisi ekstra özelliklere sahip olmayacaksa ve sıradan bir cihaz olacaksa ben ne diye Lumia alayım ki? Giderim özelleştirilmiş yazılım olanı alırım. Eğer bunu yaparsa bizim cihazlarımızın bir ayrıcalığı kalmaz. Ben nexus alacağıma samsung alırım en azından geliştirilmiş. Bence böyle yapacağına kendine yine üst düzey cihazlar çıkartmalı ve ona özel şeyler eklemeli. Yoksa zaten az satan cihazlar hiç tercih edilmez. Sistem mi daha çok kazandırır cihaz mı? İşte buna göre hareket etmeli. O zaman koca Nokia cihazlar bölümünü alacağına kendine yeni bir fabrika açsaymış daha ucuz olurdu hemde böyle sınıf düşmezdi lumia lar.
 
dakamon

dakamon

Üye
Koca 45 milyar dolarlık firmaya 5 milyar verdi satın aldı :) kapısını kapatsa komaz :D Aldığı patentler yeter. E bide birsürü zeki ekibi bünyesine kattı yine teknoloji geliştirmelerine evam edebilir. Telefonu da bir firmaya yaptırabilir.
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Valla ben açıkçası Microsoft yada Nokia bağımlısı değilim. Windows Phone sistemi hoşuma gitti de ondan kullanıyorum. Ama WP'lu cihaz konusunda kim daha sağlam ve özellikli bir cihaz yaparsa ben gider onu alırım, yoluma devam ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: emz ve ceza87
emz

emz

Üye
Şu anda aynı fikirdeyim @suyunsesi Kim daha gelişmiş güzel bir telefon yaparsa onu alırım. Bende sistemi seviyoeum. Sistemin en iyi cihazı ne olursa artık onu alırız ama lumia gerçektende ayrı bir tarz. Çok hoşuma gisiyordu ama değişirae veda eder yeni markalara bakarız.
 
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Bana kalırsa apple gibi sadece kendine ait telefonlara windows izni verecekti o kadar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhan
Serhan

Serhan

Üye
Aynen bence Apple gibi davranmalı yoksa iş uzaya uzaya androide döner sistem , nasıl olsa android çin malı telefonda , 50 TL lik telefonda bile var...
 
dakamon

dakamon

Üye
Apple gibi olmak için çok geç kaldı. Tek çare herkese vermesi sistemi. Yoksa tutması imkansız

 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Apple gibi tek tabanca olması çok zor.
Apple, iPhone serisini başlatarak akıllı telefon pazarını ciddi anlamda ilk patlatan firmadır.
Çok tutuldu ve popüler oldu. Hala da bunun ekmeğini yiyor.
Tek başına başladı, tek başına devam ediyor.

Microsoft cephesinden bakılınca böyle bir durum elbette imkansız değil.
Koyarsın hiç kimsede olmayan teknolojileri ve yenilikleri cihazlarına...
Herkesten bir adım önde gidersin, o zaman neden olmasın.

Ancak şu an ne sistem olarak ne de cihaz donanımları olarak yeterli popülariteye erişebilmiş değil.
Üstelik bu yola pek çok donanım ortağı ve üreticiyle birlikte girdi.
Bu noktadan Apple noktasına dönüş pek olası değil.
En mantıklısı konuda da belirtildiği gibi, Nexus stratejisine yönelmek.
 

Emre

Üye
Microsoft Lumia Sadece Üst Segmet Üretsin diğerleri Orta Seviye...
 


Üst Alt