İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

osmanmert94

osmanmert94

Üye
1 saat ful nette takıldınız acaba bu nette videoo falan izleme değildir normal forum veya facebook değilmi bu durumda biraz fazla gitmiş çünkü bende 920 de kullanıryorum ama o kadar gitmiyor, gdr1 de tabiki neti denemedim ancak 1 hafta düzenli olarak %10 da sarja takıp wifi falan kapalıyken fu ll dolana kadar çıkarmayın hiçte kullanmayın daha sonra tekrar böyle yaparak 5 sefer yaparsanız kendine gelir büyük ihtimal
Dolarkende full nette takıldım Maxicep-face-vine-instagram -twitter-youtube 3G deydim ve hep 1 diş çekiyordu.

traBolic

traBolic

Üye
Arkadaşlar Lumia 920 telefonuma Preview for developers uygulamasını indirip 8.1 güncellemesini yapmayı denedim.
Güncelleme ayarlardan indi yüklendi
Telefon yeniden başladı çakra geldi ve bi 10 15 dk durdu
Ardından telefon yeniden başladı ve neredeyse hazır yazısı var ya hani yüzdeler geçiyor 3/5 gibi. Oda tamamlandı

--Fakat--
Telefon açılıp kullanıma hazır olduğunda hiç bir değişiklik yapılmadığını görüyorum. Sürüm halen 8.0, kutucuklarım felan hiç bir şeyde değişiklikler olmamış.

Lütfen bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

casper659

casper659

Üye
Arkadaşlar merhaba Lumia 925 kullanıyorum 8,1 beta yüklemiştim ve aynı programlarla ve aynı arka planda çalışan uygulamalarla hiçbir şekilde şarj sorunum olmadı.

Daha sonra 8,1 kararlı sürüm yüklediğimde yine aynı programlar arka planda çalışan uygulamalar ve aynı ayar ve yapılandırmalar olmasına karşın bataryam çok az gitmeye başladı. Mesela bataryayı dolduruyorum %100 iken şarjdan çıkartıyorum. Ortalama 5 dakika cihazı kurcalıyorum bataryaya bakıyorum % 90 olmuş. Ve dolayısı ile şarjım gün boyunca yeterli gelmiyor.

Sizlerde de bu sorunu yaşayanlar varmı. Varsa bir çözüm bulabildiniz mi? Sizlerde 100% iken batarya ortalama kaç saat yazıyor mesela? Bende 22 saat yazmasına rağmen ben 22 saati 8.1 kararlı sürümden sonra hiç göremedim.

hitafnalsa

Üye
Bende de öyleydi preview for developer ile update 1 önizlemeyi yükledikten sonra biraz daha düzeldi gibi cyana göre

dücane

dücane

Üye
Ben gdr 1 Preview´u yükledikten sonra benim batarya cok kötü oldu, güncellemeden önce bir gün dayanan bataraya güncelledikten sonra 10-12 saati zor buluyor. Dedigin gibi bir 5 dk kuracalayayim hemen 10% gitmis oluyor

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Arkadaşlar bu akıllı verideki kullanımımı sıfırlamanın bir yolu var mı? Paketimle paralel gitmiyor. 300 MB civarında bir kayma var. Onu düzeltmek istiyorum da

hitafnalsa

Üye
Anlıyorum kardeşim aslında 8.1 ile başlayan bir sıkıntı bu. Senin en fazla yapabileceklerin gps Bluetooth nfc vs kapatıp ekran parlaklığını düşük tutmak, 2g de telefonu kullanmak, arka planda kullanmadığın uygulamaları kapatmak olur. Bunun dışında elden birey gelmez. Ben de telefonu şarjdan çıkaralı 8 saat olmuş %23 e düştü şarjım. Bu telefonu kamerası ile şarjı ile güncelleye güncelleye bu hale soktular. Tebrik etmek lazım.

narnia16

narnia16

Üye
Arkadaşlar Lumia 920 telefonuma Preview for developers uygulamasını indirip 8.1 güncellemesini yapmayı denedim.
Ardından telefon yeniden başladı ve neredeyse hazır yazısı var ya hani yüzdeler geçiyor 3/5 gibi. Oda tamamlandı

--Fakat--
Telefon açılıp kullanıma hazır olduğunda hiç bir değişiklik yapılmadığını görüyorum. Sürüm halen 8.0, kutucuklarım felan hiç bir şeyde değişiklikler olmamış.

Ayarları açıp güncellemeleri kontrol eder misiniz? Bir güncelleme daha gelmesi lazım diye biliyorum.

YkPkY

YkPkY

Üye

--Fakat--

Bildirim perdeside yoksa sen,black güncellemesinni yapmışın

GÖNDERMİYORUM BİŞEYLE...

hookword

hookword

Üye
Aramızda 930cular varsa batarya performansını rica edebilir miyim?

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Benim önerim şudur ve tecrübeyle sabittir.

Şarj %100 olduktan sonra hemen şarjdan çıkarmayın 20-25 dk kadar kalsın cihaz şarjda öyle çıkartın. Genel kullanımda 2-2.5 saat daha uzun kullandığınızı farkedeceksiniz.

dücane

dücane

Üye
Anlıyorum kardeşim aslında 8.1 ile başlayan bir sıkıntı bu. Senin en fazla yapabileceklerin gps Bluetooth nfc vs kapatıp ekran parlaklığını düşük tutmak, 2g de telefonu kullanmak, arka planda kullanmadığın uygulamaları kapatmak olur. Bunun dışında elden birey gelmez. Ben de telefonu şarjdan çıkaralı 8 saat olmuş %23 e düştü şarjım. Bu telefonu kamerası ile şarjı ile güncelleye güncelleye bu hale soktular. Tebrik etmek lazım.

Hocam Bluetooth, nfc ve digerleri zaten kapali. Bir wifi acik. Arkaplanda ki uygulamalarin hemen hemen hepsi kapali, parlaklik en düsük seviyede. Yine de sarj 10-12 saati zor buluyor. GDR1 e güncellemeden önce bir gün dayaniyordu, fakat simdi dedigim gibi. Cok sIkIci bir durum.
Benim önerim şudur ve tecrübeyle sabittir.

Şarj %100 olduktan sonra hemen şarjdan çıkarmayın 20-25 dk kadar kalsın cihaz şarjda öyle çıkartın. Genel kullanımda 2-2.5 saat daha uzun kullandığınızı farkedeceksiniz.

Kardes bunu zaten yapiyorum, güncellemeden önce de yapiyordum, fakat nafile. Sinir bozucu. Kimisinde sarj olayi mükemmel olmus, kimisinde de benim ki gibi hemen bitiyor

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Valla ben mükemmel demiyorum ama günü tamamlıyorum ve aşırı yoğun olamamakla birlikte normal bir insana göre daha fazla kullanıyorum telefonumu.

ByEmre221

ByEmre221

Üye
Evet arkadaşlar 7 konu ardından Lumia 820 Aldım Bana soru Sorabilirsiniz :D

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Kardeş 820 çıkalı neredeyse 2 yıl oluyor. İnan bütün sorular sorulmuştur :)

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
@serikatil221 inan 3g su gibi emiyor şarjı ondan :)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Evet arkadaşlar 7 konu ardından Lumia 820 Aldım Bana soru Sorabilirsiniz :D
Hayırlı olsun, güle güle kullan. :) 820'nin yandaki tuşları hassastır. Mümkün olduğunca nazik davran ve az kullan. Çabuk bozulma ihtimaline karşılık. Bunun dışında harika bir telefon. :)

• Beğen
Tepkiler: ByEmre221

Üst Alt