İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

yasirtaha

yasirtaha

Üye
baktım ona bir tek nokia drive+ açıktı arka planda izin verildi yazıyordu ona engelledim..başka bir şey var mı diye baktım yoktu..son olarak da telefonu kapatıp yeniden açtım şu an %79 bekliyorum değişecek mi bir şey..umarım bu yüzdendir..
Nokia drive baya Bi şarjını yer asıl onu kapat bence

Tacettinn

Tacettinn

Üye
Arka plan görevlerinde açık uygulama yoksa ve kullanmadığın halde %10 kadar bir güç kaybı söz konusu ise ciddi bir sıkıntı var demektir. Bunu Yüksek/3g veri bağlantısı kapalı konumda olduğunu varsayarak söylüyorum.
Şöyle açıklıyım. 3g kapalı, wifi kapalı,konum kapalı, bluetooth kapalı, ekran parlaklığı düşük, dokunmatik hassasiyeti düşük. Arkaplanda çalışan uygulama yok.
1 hafta öncesinde filan sabaha kadar hiç azalma olmazdı. Yakın zamanda %100 den 90a düştü . İster istemez üzülüyor insan. Ve hayal kırıklığı yaşıyor. Kötüden iyiye gitmek varken, iyiden kötüye üzüyor...

hironakamura

hironakamura

Üye

Nokia drive baya Bi şarjını yer asıl onu kapat bence

onu kapattım bir de skydrive ile ilgili güncelleme şeysi açık kalmış galiba çünkü dün skydrive klasörünü açtı telefon kendi kendine ondan beridir böyleydi..bunları kapatıp telefonu yeniden açınca düzeldi gibi şu an %76 yenişarj süresi artıyor..

daha detaylı sonra yazarım şimdi galatasaray maçı için kaçmak zorundayım :D

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Şöyle açıklıyım. 3g kapalı, wifi kapalı,konum kapalı, bluetooth kapalı, ekran parlaklığı düşük, dokunmatik hassasiyeti düşük. Arkaplanda çalışan uygulama yok.
1 hafta öncesinde filan sabaha kadar hiç azalma olmazdı. Yakın zamanda %100 den 90a düştü . İster istemez üzülüyor insan. Ve hayal kırıklığı yaşıyor. Kötüden iyiye gitmek varken, iyiden kötüye üzüyor...
Haklısın.

gulcan4

Üye
Arkadaşlar geçen lumia 620 aldım ama hala tam olarak çözemedim. öncelikle benim eski telefonum samsung stardı ve istediğim her yere kilit koyabiliyordum böylece özel şeylerimi göremiyordu kimse bu telefonda da böyle bir özellik var mı var da ben mi bulamıyorum? ikincisi ise müzik çaları kapatmakla sorun yaşıyorum müzik çalar tam olarak nasıl kapatılıyor(duraklatmadan bahsetmiyorum)? bir an önce yardım ederseniz çok sevinirim :(

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Kılıf arayan arkadaşlara öneri
[video=youtube;SFQBurm5YSc]http://www.youtube.com/watch?v=SFQBurm5YSc&feature=player_embedded[/video]

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Benıde yazar mısınız kullanıyorum ama uye olmak yenı nasip oldu..
Lumia 820 beyaz-sarı :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Arkadaşlar geçen lumia 620 aldım ama hala tam olarak çözemedim. öncelikle benim eski telefonum samsung stardı ve istediğim her yere kilit koyabiliyordum böylece özel şeylerimi göremiyordu kimse bu telefonda da böyle bir özellik var mı var da ben mi bulamıyorum? ikincisi ise müzik çaları kapatmakla sorun yaşıyorum müzik çalar tam olarak nasıl kapatılıyor(duraklatmadan bahsetmiyorum)? bir an önce yardım ederseniz çok sevinirim :(
wp8'de kilit ekranı dışında şifreleme yapamıyorsun, mağazad bir kaç uygulama var fakat bunlarda ancak fotoğraflarını/albümünü şifreliyor. Müzik çalar ise söylediğin gibi kapatılmıyor sadece duraklatabiliyorsun bunun da şarja herhangi bir etkisi etkisi yok.

ıscantherIrun

Üye
Arkadaslar bu l620 de eldivenle oynama filan var mı? Samsung gibi amiral gemi modeline her ozelligi veripte diger telefonlara vermeme gibi bir huyu var mı?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaslar bu l620 de eldivenle oynama filan var mı? Samsung gibi amiral gemi modeline her ozelligi veripte diger telefonlara vermeme gibi bir huyu var mı?

Ultra sensitive ekran sadece Lumia 920'de var diye biliyorum.
Lumia 620'de eldiven kullanabileceğini sanmıyorum.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
820 de ekran olarak 920'ye yakın sayılır. eldivenle kontrol etmek mümkün. ama 920 bu yönden daha üstün tabiki.

serinaga

serinaga

Üye

onu kapattım bir de skydrive ile ilgili güncelleme şeysi açık kalmış galiba çünkü dün skydrive klasörünü açtı telefon kendi kendine ondan beridir böyleydi..bunları kapatıp telefonu yeniden açınca düzeldi gibi şu an %76 yenişarj süresi artıyor..

daha detaylı sonra yazarım şimdi galatasaray maçı için kaçmak zorundayım :D

Arkadaşlar bu SKYDRIVE olayını şöyle açıklayayım;
WP8'in bir şekilde yedekleme "backup" olayı incelediğim kadarıyla eminim ki var. Microsoft'un sistem performansını artırmak için ve sistemin hasar görme riskine karşı bir geri dönüş biçimini son işletim sistemlerinde kullandığını biliyoruz. Bu yedeklemenin bir parçası olan ve sistemle içiçe olan gerek Skydrive (Buluttaki yedekleme) ve gerekse diğer klasörü altındaki neredeyse 2 GByte'ın üzerindeki alan bu yedeklemenin de bulunduğu yerdir. Hani bazen nasıl Microsoft Windows proğramlanmış bir anda yada sistemi boşta gördüğü bir anda bu yedekleme işlemlerini yürütüyorsa, Windows Phone telefonlarda zaman zaman bu yedeklemeleri yapıyor. Benzer hızla pilin boşalması olayına ben de şahit oldum. Çok fazla kurcalamayın, onu bunu kapatıp sistemin çalışmasını engellemeyin, bırakın sistem gereksinimlerini yerine getirsin. Bakın göreceksiniz ki bir süre sonra herşey NORMAL seyrine dönmüş olacaktır ...
Bir şekilde Microsoft hesabı olan her telefon, her ne kadar çoğu şeyi engellesekte bazı yedeklemeleri telefonda belirli bir klasöre yaparken aynı zamanda SKYDRIVE üzerine de yapıyor, hatta yapmasın diye çaba sarfettikçe nete bağlandığınız an bu işlemleri yapmaya çalışır. Doğal olarak biz engellemeye çalıştıkça yapılacak işler artar ve olmadık bir zamanda hiç telefonu ellemediğimiz halde pil hızla düşer, İŞTE Bunun nedeni Windows Phone'un arka planda yada bulutta çalışan işleridir ... Bırakın telefonunuz nefes alsın ÖZGÜR olsun :ah

• Beğen
Tepkiler: hironakamura
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Super Sensitive sadece NL 920 ve NL 820'de var.

NL 620'ye konulmamış bu teknoloji.

ıscantherIrun

Üye
ı820 de vardı

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Evet NL 920 ve NL 820 yazdım ;)

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
Az önce diğer klasoruyle ilgili bişey farkketim 2.82gb idi ie den geçmişi sildim 2.44 e düştü başka nerden azaltabiliriz acaba

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye

power_24

Üye
Siz dışarıda gürültülü bir ortamda telefonla konuşurken yukarıdaki mikrofonlar dış sesi algılar,aşağıdaki mikrofonlar da sizin konuşma sesinizi.

Üst mikrofondan gelen sesler ile alttaki sesler ayrıştırılır,üstteki sesler(gürültü,dış ses) azaltılır,sizin sesiniz yükseltilir.

Dolayısıyla konuşma sırasında karşı tarafa gönderilen seste gürültü yada dış ses olmaz sizin sesiniz olur.Bu sayede de gürültü engellenmiş olur :)

anladım guzel bır donanımmıs tşk ederim bilgin için..

- - - Eklendi - - -

Kılıf arayan arkadaşlara öneri
[video=youtube;SFQBurm5YSc]http://www.youtube.com/watch?v=SFQBurm5YSc&feature=player_embedded[/video]

ne kadar fiyatı nerden temın edebılırzı cok begendım dogrusu..

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin

Üst Alt