Microsoft Edge için WebM Desteği Geliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft Edge için WebM Desteği Geliyor!
Microsoft, yeni tarayıcısı Microsoft Edge için Google’ın açık kaynak projesi WebM platformunu destekleyeceğini açıkladı.


Microsoft, Windows 10 güncellemesinde köklü değişikliklere giderken, geleneksel tarayıcısı İnternet Explorer’ı da emekliye ayırırken yerine Microsoft Edge tarayıcı getirdi. Son dönemde Microsoft Edge geliştirici forumlarında en çok dikkat çeken şikayet ise Google’ın WebM platformunun desteklenmemesiydi.

Gelecek Windows 10 Insider Derlemesi için Edge HTML5 Geliştirmeleri Sızdırıldı
Microsoft bu konuda yaptığı açıklama ile tereddütleri giderdi. Geliştirme sürecinde tüm modern özellikleri destekleyeceği sözü verilen Microsoft Edge için açık kaynak kodlu WebM platformunun destekleneceği belirtildi. WebM, HTML5 destekli bir video formatı ve açık kaynak kodlu olduğu için btelif hakkı ödenmesi de gerekmiyor.

Microsoft Edge, kullanıcılardan olumlu tepkiler alsa da şimdilik tarayıcı pazarında etkili olmaktan biraz uzakta. Zira Windows 10 güncellemesi ile kullanıma sunulan Microsoft Edge, Windows 10’un %6 pazar payına ulaşmasına rağmen %2 pazar payında kaldı. Bu da her 6 Windows 10 kullanıcısının 2 kişisi Microsoft Edge kullanıyor anlamına geliyor.

Microsoft, İnternet Explorer’ın bir türlü istenilen başarıyı yakalayamaması nedeni ile Microsoft Edge’in geliştirilmesine karar verdi. Google’ın Chrome tarayıcısı ile kıyasıya rekabet federal ederken, henüz hazır olmayan ve tüm özellikleri aktif edilmeyen Microsoft Edge nedeniyle kullanıcılar alternatif tarayıcılara yöneliyor.

Bakalım Microsoft, tarayıcı rekabetinde Microsoft Edge ile istediği başarıyı yakalayabilecek mi?


http://www.maxicep.com/pc-yazilim/microsoft-edge-icin-webm-destegi-geliyor-h205084.html
 
kralberk13

kralberk13

Üye
:tşk:
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
313
Baydırman
Eren Değerli
Cevap
6
Görüntüleme
638
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Buğra
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
543
Eren Değerli


Üst Alt