MGS: Peace Walker inceleme (psp)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
    Konu Sahibi
MGS: Peace Walker inceleme (psp)
Gizlilik ve aksiyon ağırlıklı oyunların bahsi açıldığında ortaya genelde iki karakterin adı atılır. Bunlar Splinter Cell serisinin kahramanı Sam Fisher ve Metal Gear Solid serisinin kahramanı Solid Snake’tir. Sam Fisher’i genel olarak geniş bir oyuncu kitlesi tanır. Hani konsol sahibi olmayan oyuncuların bile bu isimden haberi vardır. Çünkü Splinter Cell serisi genelde multi platform olarak yayımlanmıştır. İşin enteresan kısmı ise, sadece konsollara geliştirildiği halde, hiç konsol sahibi olmamış insanların bile Metal Gear Solid ismini, en az Splinter Cell kadar iyi bilmeleridir.

Metal Gear Solid ilk defa 30 Temmuz 1998 yılında PlayStation için yayımlanmıştı. Yapım o zamanın şartlarına oranla gayet başarılı bir seviyedeydi ve kendine özgü tarzıyla kısa zamanda büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştı. Gelen başarının ardından Konami, Metal Gear Solid 2’yi piyasaya sürmüştü. Kısa süre sonra Sony ve Microsoft’un yeni konsolları PS2 ve Xbox’ın çıkmasının ardından Konami’de boş durmamış ve Solid Snake’in maceralarını bu konsollara taşımıştı.
Konami, oyunun forumlarına gelen yoğun talepler sonucunda aldığı kararla Metal Gear Solid 2: Substance’yi PC’ye uyarlamış ve 28 Mart 2003’te oyuncuların beğenisine sunmuştu. Bu PC için geliştirilen ilk ve son Metal Gear Solid oyunu oldu. (Şimdilerde çıkış tarihi netleşmiş olmasa bile Konami, Metal Gear Solid: Rising’i PC içinde çıkaracağını açıkladı)

Kısa zamanda kendisini konsol sahiplerinin vazgeçilmezlerinden biri haline getiren Metal Gear Solid serisi, portable yani taşınabilir konsollarda da aynı başarıyı kısa zamanda yakalamıştı. Konami, taşınabilir konsol hususunda, sistem gücü düşük olan Nintendo Dual Screen’i es geçmiş ve PlayStation Portable üzerine yoğunlaşmıştı. (Konami şu aralar, sistem gücü bir hayli yükseltilen yeni Nintendo 3DS için MGS: 3D’yi geliştiriyor.)

PSP üzerinde, değişik tarzda bir Metal Gear Solid oyunu deneyen Konami, hatırlanacağı üzere 2005 yılında strateji ağırlıklı Metal Gear Acid’i piyasaya sürmüştü. Metal Gear Acid, PSP’nin gücünü tam olarak kullanamayan, görsel yönden zayıf bir yapımdı. Yapım yinede PSP oyuncuları tarafından sevilmişti. Konami bu durumu göz önünde bulundurarak 2006 yılında Metal Gear Acid 2’yi piyasaya sürdü. Fakat Metal Gear Acid 2 ilk yapım kadar başarılı olamadı ve Konami daha fazla diretmeden, Solid Snake’i özüne döndürme kararı aldı. Hemen çalışmalara başlayan firma çok geçmeden 2007 yılının başlarında Metal Gear Solid: Portable Ops’u piyasaya sürdü.
Yapım gerek grafikleriyle, gerekse atmosferiyle olumlu yönde tepkiler aldı. Konami bu başarının ardından bir sene sonra Metal Gear Solid: Portable Ops Plus’ı oyuncuların beğenisine sundu. Nitekim, bu oyunda ilki kadar ilgiyle karşıladandı.

Şimdilerde ise Solid Snake, yeni macerası Peace Walker ile bir kez daha PSP’lerimize konuk olmaya hazırlanıyor. Senaryosu Hideo Kojima tarafından yazılan Peace Walker bizleri 1974’te ki soğuk savaş dönemlerine götürüyor.
Alıntıdır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Dark-Evil
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Dark-Evil
delrico
Cevap
0
Görüntüleme
303
delrico
India
Cevap
2
Görüntüleme
710
India
Cevap
1
Görüntüleme
499


Üst Alt