Mezar içinde müşteri bekliyorlar! :D:D:D

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Mezar içinde müşteri bekliyorlar! :D:D:D

Mezar içinde müşteri bekliyorlar!

İzmir'de mezarlıklardaki yer doluluğu gerekçesiyle gömüye kapatılması ve yer tayin edilmemesi, mezarcılar tarafından protesto edildi.


Soruna karşı çözüm önerisi olarak sunulan Yeni Balçova Mezarlığı'nın karşısındaki dağlık arazide defin işlemleri için kullanılacak bölümün hizmete girmemesine tepki gösteren mezar ustaları, mezarlığın define kapalı olması yüzünden çevre ilçelerde seyrek oranda iş yaptıklarını anlatarak kendilerinin 1.5 yıldır bekletildiğini iddia ettiler.
Babadan kalma mesleğini zor şartlar altında devam ettirdiğini söyleyen 32 yıllık mezar ustası Kadir Mercan, belediye yetkililerinin imkanları olduğunu ancak bu imkanları seferber etmediklerini söyledi. Evli ve üç çocuk babası olduğunu anlatan Çevik, şöyle konuştu:
"Mezarlık gömüye kapandığı tarihten itibaren boş duruyoruz. İşsizlikten ötürü kendi yaptığımız mezar içine de giriyoruz; ağaç gölgeliklerinin altında müşteri bekliyoruz. Umarız kısa zamanda mezarlıklar müdürlüğü bu duruma bir çözüm kazandırır."
35 yıldır mezar ustası olarak çalıştığını söyleyen Fikret Çevik de; Yeni Balçova Mezarlığı'nın defin işlemine kapatılmasından ötürü ilçede ölüm vakalarında cenazelerin Narlıdere'de gömüsünün gerçekleştiğini açıkladı. Çevre ilçelerdeki vatandaşların başka yerden cenaze kabul etmesi konusunda ilçe vatandaşlarının da sıkıntılı olduğunu dile getiren Çevik, sözlerine şöyle devam etti: "Defin için açılacak yerler var ancak açılmıyor. Mezarlıklar müdürlüğüne defalarca başvuru yaptık ama bir sonuç alamadık.
Yaptığımız 10 tane mezar duruyor ama boş. Çünkü defin işlemi burada yok. Çevre ilçelerde de az oranda iş yapabiliyoruz. Böyle mezar içinde müşteri bekliyoruz."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

NEXUS
Cevap
0
Görüntüleme
296
NEXUS
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
375
Haydar
tragedie
Cevap
5
Görüntüleme
480
dragic
hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
440
hikmet366
spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
434
spy ghost


Üst Alt