Meyzu M9 (Wentto F003, V910) İnceleme

Sponsorlu Bağlantılar

themky

themky

Üye
    Konu Sahibi
Meyzu M9 (Wentto F003, V910) İnceleme
Öncellikle bu incelemeyi kendim hazırladığımı ve emeğe saygı olarak kopyalanmasına izn vermediğimi belirtmek istiyorum.

Telefon:
Telefon biraz ağır ama gayet rahat ve çok güzel bir telefon. Telefonu aldığınızda asla pişman olmazsınız. Ayrıca 2 yıl garantili, 8GB kadar hafıza kartı desteklidir. Telefonun hafızası 87MB'dir.

Ekran:
Telefonun ekranı gayet büyük ve dokunmatik ekranı gayet kaliteli. Ancak mesajı çok yazanlar için biraz sorun oluşturabilir. Çünkü harfler küçük. Ama dokunmatik ekran meraklıları için ve belirli bir zaman sonra bu sizin için hiç sorun oluşturmaz. Telefonun dokunmatik ekranına o kadar çok güvenmişler ki kalemi yok. Bence de haklılar. Ayrıca parmağınızı sürükleyerek menüde dolaşma gibi bir yeteneğini de size sunuyor.

Kamera ve Foroğraflar:
Telefonun kamerası en az 2MP'dir. İki kamerası var. Ön kamerası 1MP'dir. Görüntülü konuşma desteği yoktur. Kamerasıyla çekilen fotoğraflar büyük ama renkleri canlı değil. Ayrıca kameraların ikiside en büyük boyutta ise Zoom yapamıyorsunuz ve kendiliğinden Zoom'lu olarak karşımıza çıkıyor. Yani kendinizi çekmek için telefonu baya bir uzakta tutmanız gerekebilir. Ayrıca telefonda kamera için flaş da var ama flaşı otomatik olarak algılama gibi bir yeteneği yok. Her defasında kendiniz ayarlamanız gerekiyor. Her iki kamerasıyla da video çekimi yapılabiliyor ve video çekimi benim hoşuma gitti. Ayrıca fotoğrafları görüntülemek için Görüntüleyici içinde hazır geliyor fakat iPhone gibi çevirdiğiniz anda yan yatmıyor. Ekranın sol alt köşesinde parmağınızla U harfi oluşturmanı gerekiyor.

Ses ve Müzik:
Ses kalitesi en yüksek seviyede cızırtılı çıkıyor ama bir - iki kademe düşürdüğünüzde ses kalitedi gayet iyi. Ancak diğer çin telefonları kadar yüksek sesi yok galiba. Müzik çalarını yan yatırdığınızda ekran yan yatıyor ve şarkıların listesi karşınıza geliyor. Ancak şarkıları adına göre sıralamıyor. En son yüklediğiniz müzik en sonda oluyor. Ayrıca bir çok ses çeşidini de destekliyor. Benim eski telefonumda açılmayan müzikleri bu telefona attığımda çalıştılar.

TV:
TV kalitesi bana göre çok da iyi değil. Ama bulunduğunuz bölgeye göre değişebiliyor. TV de en düşük ses bile çok yüksek geliyor ve çoğu kanalın sesi de cızırtılı. (Öneriler: Telefonun TV anteninin ucuna bakır tel bağlayın. Ayrıca TV ayarlarından Kanal Arama bölgesini Türkiye yapın ve 3 kere farklı yerlerde kanal araması yapın.)

Batarya:
Bataryası telefonu çok kullananlar için çok ama çok kötü. Telefonu elinizden hiç düşürmezseniz 5-6 saat dayanan bir pili var. Ama sadece aramalar ve mesaj için kullanırsanız 3 gün kullanırsınız. Bence bataryasının çabuk bitmesi dokunmatik ve büyük bir ekrana sahip olmasıdır.

WiFi:
Telefonun WiFi'sı için az uğraşmadım. Hatta konu bile açtım. Hatta modemin ayarlarından ve telefonun ayaralarından neler yapmadım neler ... Telefonla WiFi internete bağlanmak için şifreleme sisteminin WPA olması gerekiyor. Ancak bilgisayarınızdan kurduğunuz ağlarda WEP şifreleme sistemini destekliyor. Böyle saçma şeyleri de bulunabilen bir telefon. Telefonun içinde Opera Mini 4 yüklü geliyor. Ayrıca telefonun kendi internet tarayıcısını kullanabilirsiniz ama hiç birini önermem. En iyi Opera Mini 5'i indirin. Telefonun WiFi alıcısı iyi değil ama modeminizin bulunduğu yerde çok önemli. Telefon 3-4 oda uzaklıkta algılama yeteneğine sahip. Ancak modeminiz telsiz telefon veya mikrodalga gibi şeylerin yanında bulunursa bu 1-2 oda mesafeye düşebiliyor. Telefonunuzla hattınız üzerinden internete bağlanamıyorsunuz ve video seyredemiyorsunuz. (Sadece Flash olanları) Telefonun için eBuddy MSN yüklü ancak bu tip uygulamaları kullanmak için WiFi internete bağlı olmak zorundasınız.

FM Radyo:
FM radyosu için gene TV antenini açmak zorundasınız. FM kalitesi iyi değil ancak sesi hoperlöre verme yeteneği var. Ama FM radyoyu kapatmak için menü tuşuna basıp kapandığını sanmayın. Bilgisayarın kapatıp açma tuşuna benzeyen bir bölüm var. Oraya tıklatın ve sonra menü tuşuna basın.

Aramalar, Titreşim ve Arama Kayıtları:
Telefonla konuşurken ahize sesi gayet yüksek. Kulağınıza yapıştırmak zorunda kalmıyorsunuz. Ancak aramaları cevaplandırmak için Seçenekler > Cevapla gibi uzun bir yol izliyorsunuz. Titreşimi telefondan telefona değişiyor. Ben iki tane aldım ve birinin titreşimi müthiş birinin ise zayıf. Arama kayıtlarında ise pek bir zorluk yok. Herşey kolaylıkla elinizin altında.

Çift SIM Kart Özelliği (Dual SIM Kart):
Telefonda çift SIM kart özelliği var hem de ikiside aynı anda aktif. Ancak ayarlardan siz gene de Dual SIM kart özelliği'nin açık olduğunu kontrol edin.

Sensör Özelliği (3D Sensör):
Telefonu ilk aldığınızda sensör özelliği kapalı olabilir. Bu yüzden Ayaralardan 3D Sensör özelliğinin açık olduğunu kontrol edin.
Sensör Yardımı:
Menü ekranındayken telefonu salladığınızda menünün sayfaları değişiyor ama pek algılayamıyor
Müzik dinlerken telefonu salladığınızda müzik değişiyor ve çok hassas. Hareket ettiğiniz zaman hemen değişiyor.(Cebinizdeyse ) Ayrıca sağ tarafa doğru yan yatırdığınızda müzik bölümü iPhone daki gibi listeye dönüşüyor.
Video izlerken yine sağ tarafa doğru yan yatırdığınızda video tam ekran oluyor.
TV izlerken yan yatırme özelliği var ama menü değiştirmeden daha da algılamasız. Hatta hiç algılamıyor. Ama adamlar bunu da düşünmüşler ekrana bir kez dokunduğunuzda otomatikman yan yatıyor.
Eğer sensörünüz algılamazsa yan yatırdıktan sonra (veya dikleştirdikten sonra) telefonu biraz sarsın veya altına biraz vurun hemen algılar.

Bluetooth:
Telefonun en güzel ve en can alıcı özelliklerinden biri. Dosya aktarımı sorunsuz ve bütün telefon ve bilgisayarlarla uyumlu. Ayrıca Bluetooth üzerinden internete bağlanabiliyorsunuz ve bağlı olduğunuz bilgisayarı yönetebiliyorsunuz. Evet yanlış okumadınız yönetebiliyorsunuz. Mouseu yönetmek biraz zor çünkü oklarla yönetiyorsun ama adamlar Media Player için bile bölüm ayırmışlar. (Uzaktan yönetme ve internete bağlanabilmek için bir bilgisayara bağlı olmalısınız ve bilgisayardan bu seçeneklere izin vermelisiniz. Zaten izin verdiğiniz andan itibaren Bluetooth'un çektiği her alanda bilgisayarınızı yönetebilirsiniz hatta arkadaşınıza veya kardeşinize şaka yapabilirsiniz.)

Diğer:
Telefon JAVA desteklidir. Telefonun ekran boyutuna uygun JAVA uygulama bulduğunuz zaman uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Ayrıca dokunmatik ekran uyumlu bir uygulama olursa sorun yaşamazsınız.
Telefonun Türkçe'si biraz kötü. Örneğin JAVA uygulamalarda Başlat yerine fırlatma gibi şeyler diyor.
Telefonda ses kaydedici özelliği bulunuyor ve müthiş bir ses kaydetme yeteeneği bulunuyor.
Telefon 8 GB'ye kadar hafıza kartı destekler ve telefonun hafızası 87 MB'dir.
Telefon USB den şarj olabiliyor ve USB'yi bilgisayarınıza taktığınızda
Yığın Bellek (Hafıza kartı ve telefon hafızasını bilgisayara bağlar)
COM noktası (internet için)
PictBridge (yazıcı ile fotoğraf yazdırma) gibi seçenekler çıkıyor.
Telefonda E-Kitap yani bilgisayarda hazırladığınız .txt uzantılı (Not Defteri) dosyaları açma özelliği de var.
Telefonun 2 YIL boyunca garantisi de var.

Kutu İçeriği:
Kutu içeriğini ve hafıza kartını mutlaka kontrol edin.

2 adet batarya
8 GB microSD hafıza kartı
Şarj Cihazı (çok kısa kablosu var)
USB kablo
Telefon (olmazsa olmaz)
Kulaklık
Kullanıcı El Kitabı (pek işe yaramıyor çoğu bilgileri telefona göre değil)

Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Telefonun kutu içeriğini mutlaka kontrol edin. Özellikle hafıza kartını. Çünkü ben iki tane aldım ve birinde 2GB hafıza kartı çıktı sonra değiştirdim.
Telefonun dokunmatik ekranını kontrol edin.
IMEI numarasının kayıtlı olup olmadığını mutlaka sorun ve eve geldiğiniz anda Çevir yerine tıklatarak *#06# tuşlayın ve Google'dan IMEI no sorgula yazın. İlk siteye girin ve sorgulayın. Aldığınız telefon Meyzu M9 ise Fiyin Tecnologies üzerine Meyzu M9 olarak kayıtlı olması gerekir.
Telefonun kameralarını ve sesini kontrol edin.
Telefon rehberine girin ve isimlerin kayıtlı olup olmadığına dikkat edin. Benim aldığım telefonlardan birinde kayıtlı kişiler vardı.
Hafıza kartının içeriğini kontrol edin.
Hafıza kartının içini kontrol etmek için Dosya Yöneticisi > Hafıza Kartı'na tıklatın ve GAME bölümünde oyunların yüklü, Video bölümünde 4 Tane bölüm bölüm Kurtlar Vadisi IRAK filminin yüklü, My Music bölümlerinde ise Kurtlar Vadisi müziklerinin, Kur'an Er-Rahman suresinin ve hadise gibi bir kaçtane Türk müzisyenin şarkılarının yüklü olduğundan emin olun.

Resimler:
Resimlerin kalitesi kötü olabilir. Çünkü hava karanlıkken çektim.
http://img190.imageshack.us/i/bimg0368.jpg/

The mKy:
Ayrıca benim bir websitem ve programlarım var. Web sitemden programlarımı indirirseniz çok memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: k790ist, cdr32, selimhaan ve 3 diğerleri

Eisoptrofobik

Eisoptrofobik

Üye
eline sağlık mükemmel döküman

abaca

Üye
Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Ben oyun kurmak istedim(chess) ama açılışta ekran dondu. Başka denedim aynı sorun. Kaldırdım.
Ayrıca kablosuz ağlar da sinyali düşük alıyorsa bağlantı sağlanmıyor. Kablosuz ağı kuvvetlendirecek bi çözüm bulmak lazım. Ayrıca dokunmakit ekran hassasiyeti ayarı sadece 3 noktaya dokunmakla nasıl ayarlanıyor anlamadım.
opera mini 5 in mesaj tuşlarını daha çok beğendim. Değiştirme imkamızım yokmu? Ayrıca telefon rehberini kullanmak da zor. Telefon rehberi programı değiştirilebiliyormu?
En önemil soru. Telefonun işletim sistemine veya programlarına dışardan müdahale edebilirmiyiz? Nasıl??? (linux gibi ilgili alan kodlarını değiştirmek gibi)

hndshn

Üye
Çok iyi bir inceleme...

arduva38

Üye
verdiğin bilgiler için teşşekkür ederim arkadaşim bi sorum olacak wi fi ile internete bağlandığımda indirme yapınca bellek dolu diyor nasıl yapacam ben anlamadım direk hafıza kartına indirmiyormu tlf kendi hafızası çok düşük yetmiyor yardımcı olursan bilgi yazarsan sevinirim.

yehmet

Üye
merhaba nasılsınız,sizden rica ederim ver şimdiden teşekkür edrim,doliam8 aldım,telefon çok güzel,verdiğim paraya değer açıkcası,sizden ricam lütfen wifi açamıyorum nasıl yaparım açıklamalı yazarsanız ayarlarını çok memnun olurum

themky

themky

Üye
    Konu Sahibi
Hiçbirinize cevap yazamadım üzgünüm. Bilgisayarın başına baya geçemedim. Sorularınıza yanıtlarım:

abaca arkadaşım: Telefon Meyzu M9 heralde. Ben ona göre cevap yazıyorum.
1) Oyunları hafıza kartına yükle ve telefonun hafızasını boşalt. bu yüzden telefonda donmalar olur. Bir de telefonu düşürmemeye dikkat et.
2) Kablosuz ağların sinyali düşükse bilgisayarlar bile bazen bağlanmakta zorluk çekiyor. Zaten bu cihazın Wi-Fi parçası çok güçlü değil. Bir de Kablosuz İnternetin şifreleme sistemi WPA olması gerekir.
3) Dokunmatik ekran hassasiyetini o üç noktaya dokunarak ayarlıyacaksın. Hepsine aynı şiddetle basarsan optimazyon tamamlanır. Hepsine çok yavaş dokunursan ekranın hassasiyeti o kadar artar. Sert basarsan hassasiyet azalır.
4) Telefonun mesaj tuşları, telefon rehberi ve işletim sistemi gibi yazılımlarını sadece garanti değiştirebilir ve geneldee değiştirilmez.

arduva38: İnternete bağlanırken Opera Mini 5 veya Opera Mini 4 yazılımlarını kullan. Bu yazılımlarda sana indireceğin dosyayı nereye kaydedeceğini sorar. (Ayrıca hafıza kartının 8GB olması lazım.) Eğer telefonun kendi tarayıcısını kullanırsan sitelere güzel bağlanamazsın ve indirmelerde sorun yaşarsın.

Arkadaşlar bir de benim size bir sorum var :D :
Bu telefonu aldım ve TURKCELL MENU'den ayarlarımı yap'a geldim WAP ayarlarımı yap dedim. Herhangi bir nokia modelini Noki E67 şeklinde yazdım ve yolladım. TURKCELL her telefon modeli yollayışımda (farklı farklı) böyle bir telefon yok diyor ve ayarlarım yapılmıyor.

arduva38

Üye
arkadaşım vediğin bilgiler için çok teşşekkür edrim sagol ilgilendin.senin ayarlar hakkında bilgim yok teşşekkürler.:oke:

muratgsgs1992

Üye
bu telefonun fonksiyon menüsünü nasıl değiştirebiliriz? lütfen yardım edin

kaanmehmet87

Üye
arkadaşım bu opera mini 5 i nasıl yüklerim ben bu telefona?tel meyzu m9

maraz-ali94

Üye
arkadaşım harareket sensörüyle çalışan oyunları bulamıyıyorum lütfen yardımcı ol

cdr32

Üye
Ellerine sağlık. çok teşekkürler. Ben Dolia M9 aldım ama hafıza kartı çıkmadı. telefoncuya sordum 8gb destekliyor ama kart vermiyor dedi. Herhalde yalan söyledi.

warriorprince

Üye
Arkadaşlar bu cihaz için oyun ve program var mı ? Ayrıca linki boş yani içerik olarak oyun vs. bulamadım.

Revengeful

Emekli Yönetici
teşekkürler bilgilendirme için

theducatony

Üye
arkadaşım sen bataryayı şoklamamışsın galiba benimki hiç ellemediğim sadece konuşma yaptığım sürüce 1 hafta çok rahat gidiyo

--------------- Ekleme ---------------

internet ayarı yapmak isteyenler herhangi bi samsung telefonu açıp aynı ayarları yazabilir. ama yeni bağlantı profili oluşturun adını turkcell koyun ve onun içine ayarları yazın

korfeztolga

Üye
arkadaşlar wentto f003 ayarları yıldız kare 3646633 kare teknisyen ayarları mesela sesi çoğaltabilirsiniz ama dikkat edin hata yapmayın bilmediğiniz şeye dokunmayın

xyorgunx

Üye
fena deqıll

--------------- Ekleme ---------------

eet cok quel

Üst Alt