Mevlid kandili okunması gereken Dualar ve Sureler

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Mevlid kandili okunması gereken Dualar ve Sureler
Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili'nde okunacak dualar, Mevlid Kandili gecesinde hangi dualar okunmalı, Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılmalı? Mevlit Kandilinde okunması gereken dualar? Mevlid geci hangi zikirler yapılır?
Mevlid Gecesi ve gününü neler yaparak geçirmeliyiz
ABDEDST TÖVBE GECEYE HAZIRLIK
Peygamber efendimizin dünyala gelişlerini daha iyi anlamanın yolu bu geceye hazırlanarak başlamalı. Bu kutlu gece kusur ve günahlarımızdan tövbe etmeli, tüm şüphelerden arınmalıyız. Yoğun bir gündeysek elimizde bir tesbihle 'Estağfirullah' ile başlamak bile geceye atılan en güzel adımdır. Diğer kutlu zamanlar gibi Mevlid gecesi de, içimize dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip bağışlanma dileme, kendimizi ve irademizi yenileme zamanıdır. Tövbe, işlediğimiz hatalardan dolayı Yüce Mevla'nın huzurunda mahcubiyet ve pişmanlık duyma, günahlara bir daha dönmemek üzere yüz çevirme, hayatımızda yeni ve tertemiz bir sayfa açmaya karar verme demektir. Tövbe, günahla kirlenen ruhumuzu yıkamanın ve yeniden dirilişin ifadesidir.
SELAT-U SELAM OKUMAK
Peygamberimiz (S.A.V.)'e hiç olmazsa bir tesbih salat ü selâm okumalıyız. Can ü gönülden, "Es-salatü ve's-selamü aleyke ya Resûlallah" demeliyiz.
KUR'AN-I KERİM OKUMAK VE DİNLEMEK
Böyle mübarek bir gecede yapacağımız ibadetlerin en önemlisi Kur'an-ı Kerim'i okumak veya dinlemektir. dinlemek ve anlamı üzerinde düşünmektir. Çünkü Kur'an-ı Kerîm Cenâb-ı Hakk'ın insanlığa son mesajıdır.
PEYGAMBERİMİZ S.A.V HAYATINI OKUMAK
Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin hayatını ve ahlakını okuyup iyice anlamak. Mevlid Gecesini idrak edip ihya ederken onun hayatını, çileli günlerini, ümmetine olan nasihatlerini daha iyi idrak etmeli ve okumalıyız
ALLAH'A DUA ETMEK
Mevlid Gecesi, tüm inananlar ellerini sem'aya açarak Allah'a şükür etmeli ve dua etmeli
NAMAZ KILMAK
Mevlid Gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar. Üzerinde namaz borcu olan kimsenin bu gecede hiç olmazsa bir günlük namaz kaza etmesi uygun olur. Böylece hem borcunu öder hem de geceyi ihya etmiş olur.
KABİR ZİYARETLERİNDE BULUNMAK
Mevlid Gecesi gündüzünde mezarlar, bizden dua bekleyen yakınlarımızın kabirleri ziyaret edilmeli. Ruhlarına Kur'an-ı Kerim okumalı, dua etmeli, onlar için de ALLAH Teâlâ'dan afv ü mağfiret dilemeli, böylelikle ruhları şad edilmelidir. Ayrıca Peygamberimiz (S.A.V.)in, ashabın, tabiinin, diğer büyüklerimizin, akrabalarımızın özellikle analarımızın, babalarımızın... Kısacası bütün Müslümanların ruhlarına Kur'an-ı Kerim okunmalıdır.
YETİM VE KİMSESİZLERİ GÖZETMEK
Mevlid Gecesi ve gündüzünde fakir fukarayı, yetim ve kimsesizleri görüp gözetmek, ihtiyaç içerisinde kıvranan din kardeşlerimizin yardımlarına koşmak, onlara imkanlar ölçüsünce tasaddukta bulunmak mutlaka yapmamız lâzım gelen bir husustur.

MEVLİD KANDİLİNDE HANGİ DUALARI OKURUZ
20 Fatiha
100 tane ihlas-ı Şerif okunabilir
1000 kez Selavt-ı Şerif okunabilir
100 kez Sübhanallahi vebihamdihi, sübhanallahil azim..
Bu kutlu gecede kazaya bıraktığımız namazları kılabiliriz, en az bir günlük kaza namazı...
 
  • Beğen
Tepkiler: 0MG90 ve -Börteçine-


blacktalon

blacktalon

Üye
Eyvallah güzel konu olmuş unutuyoruz bazen mevlitleri ve neler yapılması gerektiğini.
 
Yönetici tarafından düzenlendi:
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: 0MG90 ve -Börteçine-
Invoke

Invoke

Üye
Fatiha 19 olsa olmuyor mu? Ayrıca 1000'i saymak için kağıt kalem alıp, her seferinde bir çizgi koymak ya da bulunduğum rakamı yazmak gibi bir şey mi yapmalı? İllaki bir iki sayı oynar? 1000 değil de 1002 olsa caiz midir hocam? (!)

Neden 20 Fatiha 100 ihlas 1000 ondan 40şundan 54bundan, ne yapıyorsunuz? Dua ediyor musunuz yoksa başka bir şey mi yapıyorsunuz?
 

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
557
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
553


Üst Alt