Metrobüs Şoförlüğü Standartları

Sponsorlu Bağlantılar

kartal835

kartal835

Üye
    Konu Sahibi
Metrobüs Şoförlüğü Standartları


İETT metrobüs şoförleri için uzun süredir üzerinde çalıştığı standartları belirledi ve kamuoyuna açıkladı. En çok dikkat çeken nokta ise, şoförlerin maruz kalabileceği 6 şey oldu. Açıklamaya göre bir metrobüs şoförü görevini yaparken kaza, darp, terör saldırısı, yangın, deprem, sel-su baskını gibi iş kazalarına maruz kalabilir.

METROBÜS ŞOFÖRLÜĞÜ STANDARTLARI
Birçok şikâyet konusu olan kaba davranışlar, hatta yolcu dövme gibi olayların son bulması adına önemli olan standartlardan bazıları şöyle:

1-Metrobüs şoförü, çalışma sırasında hizmet verdiği yolcular, çalışma arkadaşları ve işverenler ile iletişim kuracak.

2-Metrobüs şoförünün, sağlık raporları ve psikoteknik değerlendirme raporu sonuçları olumlu olacak.


3-Metrobüs şoförünün, otobüsü güvenli bir şekilde kullanması, yolcuların ve kendisinin hayatını koruması, akaryakıt, yağ türünden kimyasal maddelere karşı alerjisinin olmaması, kapalı alan, hız korkusunun bulunmaması gerekecek.

4-Şoför arıza durumunda araçta bulunan yolcuların güvenli tahliyesini sağlayacak.

5-Şoförler, işyerinin belirlediği kurallara göre kişisel bakım ve temizliğini yapacak, uygun, temiz, ütülü ve bakımlı elbise giyecek.

6-Sürüş esnasında ısıtma ve soğutma sistemlerini kontrol ederek ihtiyaç dahilinde çalıştıracak metrobüs şoförü, araç istasyonda tamamen durduğunda kapıları açacak, istasyonlara engellilerin inişbinişine uygun şekilde yanaşacak, hareket halindeyken yolcu güvenliğine dikkat edecek. 

7-Metrobüs şoförü görevini yaparken kaza, darp, terör saldırısı, yangın, deprem, sel-su baskını gibi iş kazalarına maruz kalabilir.
 


BelaMonte

BelaMonte

Üye
Bunu en baştan yapmaları gerekirdi...
 
ygtarsln

ygtarsln

Üye
bence de
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
373
Haydar
Haydar
Cevap
7
Görüntüleme
490
boyabatlı
mstf_l
Cevap
0
Görüntüleme
680
mstf_l
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
434


Üst Alt