Metin Şentürk'ten esinlendi dalma rekoru deneyecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
Metin Şentürk'ten esinlendi dalma rekoru deneyecek
SİVAS Görme Engelliler Derneği Başkanı 47 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Sefa Gülbil, şarkıcı Metin Şentürk'ün otomobille hız rekorunu kırmasından esinlenerek Antalya'da tüple 40 metre derinliğine dalacak.

Görme engelli Sefa Gülbil, Metin Şentürk'ten sonra Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için kolları sıvadı. Gülbil 15 yıl önce bir trafik kazasında gözlerini kaybettiği Antalya'da denizde 40 metre derinliğe tüplü dalış yaparak rekor kırmayı hedefliyor. 6 yıl önce Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim görevlisi ve Engelliler Koordinasyon Başkanı Mahmut Karakollukçu'dan tüplü dalış eğitimi alan ve ilk olarak Gürün İlçesi Gökpınar Gölü'nde 2004 yılında 13 metre derinliğe dalan Gülbil, kaza yaptığı Antalya Konyaaltı’nda denizde 40 metre derinliğe dalarak bir ilki gerçekleştirmek istiyor.
Gülbil, görme engellilere imkan verildiği taktirde neler yapılabileceğini sanatçı Metin Şentürk’ün gösterdiğini söyleyerek, şunları söyledi: “Biz görme veya bedensel engelli olabiliriz. Fakat hayattan hiçbir zaman kopmayan insanlarız. Bizlere imkan tanındığı zaman neler yapabileceğimizi herkes görüyor. Metin Şentürk kardeşimiz bunun en büyük örneği. O bir rekor kırmayı başardı. Biz neden yapmayalım? İnşallah biz de görme engelli olarak su altında 40 metre derinliğe dalarak bu rekoru kıracağız. Bu alanda kayıtlı bir rekor yok.”
Dalma konusunda eğitim aldığı Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Koordinasyon Başkanı olan Mahmut Karakollukçu ile su altında beden dili ile anlaştığını söyleyen Başkan Gülbil, “Biz su altında zaten bu beden dili ile bir ilki gerçekleştirmiştik. İnşallah 40 metre derinliğe dalarak rekorlar kitabına gireceğiz. Bana bu konuda destek olan hocama da teşekkür ediyorum. 7 Temmuz 1995 tarihinde yaptığım ve gözlerimi kaybettiğim kazanın 15’inci yıl dönümünde dalış yaparak ‘Engelli oldum ama hayata küsmedim’ mesajını insanlara vermek istiyorum” dedi.
Gülbil, dalma konusunda kendilerine dalgıç elbisesi ve saat alacak sponsor aradıklarını belirterek, sponsor olacak firmanın bayrağını da denizin 40 metre altında açacağını söyledi.
UĞUR DÜNDAR’LA TANIŞMAK İSTİYOR
Çocuk yaşlardan itibaren Uğur Dündar ile tanışmanın hayalini kurduğunu ifade eden Gülbil, “Ben çocukluğumdan beri Uğur Dündar ile görüşmeyi, tanışmayı hayal ettim. Ama gözlerimi kaybetmeden önce kendisi ile tanışamadım. Ama inşillah şimdi nasip olur. Kendisine karşı çok farklı bir sevgim var. Umarım benim tanışma isteğime yanıt verir” dedi.
 


Necmati

Necmati

Üye
kendi bilir :D
 
Paranoya

Paranoya

Üye
helal olsun umrım başına bişe gelmez .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

tragedie
Cevap
0
Görüntüleme
592
tragedie
viktoreznov
Cevap
18
Görüntüleme
2K
PhyscoDevil
tragedie
Cevap
4
Görüntüleme
709
'Maxi Genç


Üst Alt