Metal Kutudaki İçecekleri Sakın Silmeden İçmeyin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nazy

Nazy

Üye
    Konu Sahibi
Metal Kutudaki İçecekleri Sakın Silmeden İçmeyin
Metal kutuda aldığınız içecekleri, kutunun üzerini çok iyi silmeden, hatta yıkamadan kesinlikle içmeyin. Bizim bi komşunun kızı geçen yıl bi kutu Coca Cola içtikten sonra aniden öldü. Meğer hiç akla gelmeyecek bişey ölümüne neden olmuş: Kızcağız, kutu kolanın üzerindeki fare idrarından zehirlenmiş.
Meğerse fare idrarı insanı aniden öldürecek kadar etkili bir zehirmiş. Hatta piton yılanının zehrine yakınmış bu etki. Kutudaki içecekler çoğu zaman kötü koşullardaki depolarda saklandığından bu tür yerler fare kaynıyomuş. İdrar kurusa bile aylarca etkisinden hiçbir şey kaybetmiyomuş.
ALINTIDIR

neslein

neslein

Üye
bilgi için saol cok önemli gercekten

thebora

Üye
böyle birşeyi ilk kez duydum,bende kolayı çok severdim,bıraktım artık.
bilgi için teşekkürler,dikkat etmek lazım

cllgr

cllgr

Üye
kutu şeklinde olan içecekleri kullanmam,kutu değişik bir tat veriyor.konu önemli ama fare idrarının bu kadar etkili olduğunu duymamışdım.dikkatli olmak gerek...

_dumanist_

_dumanist_

Üye
colanın neden yapıldığını bilerek colayı bırakmıştım sadece içinin iyrenç olduğunu zannederdim demekki dışındada bir sorun varmış... Teşekkürler bilgilendirdiğin için :)

leiche

leiche

Emekli Yönetici
en sağlıksısı cam şişe
ama kutu konusa gelince evde oldugum zaman mutlaka acmadan yıkıyorum
dısarda olursam en temiz şekilde silmeye calısıyorum
gerci kolayıda bıraktım bildiğiniz gibi
forumda colanın neden yapıldıgını vs. anlatmıstım

bora006

bora006

Üye
Bunu daha öncede duymuştum hatırlattığın için teşekkürler haa unutmadan verdiğin bilgiye ek olarak böyle bir olay söz konusu olursa eğer (ki inşallah olmaz) kutunun sahibi olan firmaya (coca-cola,pepsi vs.) dava açma hakkı söz konusudur.

dreamboys69

dreamboys69

Üye
valla dün okulda aldım kutu kola.ama titizliğimden dolayı peçete ile silerim genelde kutu kola aldıgım zaman,ama fare idrarını ilk defa duydum bukadar etkili oldugunu..

mservank

mservank

Üye
Kolayı bıraktım zaten tiryakisi de değildim.Fare idrarının bu kadar etkili olduğundan haberim yoktu.

karides

Üye
İnsanın inanası gelmiyor; ama gerçekten de fare idrarındaki zehir çok etkilidir. Aslında fare idrarı Leptospiras içerir ve bu madde oldukça öldürücü Leptosiprosis hastalığına yol açar. Şimdi sıkı durun; bırakın içmeyi, fare idranının bulaşmış olduğu bir nesneye -elinizde çatlak varsa- elinizi dahi sürmeyin. Arkeologlar ne demek istediğimi daha iyi anlarlar. Elinizdeki çatlaktan ya da kesikten vücudunuza giren bu madde kanda hızla yol alır. Kalp veya beyinde mola verdiği an ölüsünüz demektir. Durum ancak otopsiyle anlaşılır. Çoğu zaman yüksek ateşle geçirdiğiniz 20 bilemediniz 25 geceden sonra sonra bu madde mola vermeden vücuttan çıkar; ama ya mola verirse!!!! Şimdi size şok bir haber daha; bu hastalık yüzünden her yıl yüzlerce insan güm. (Farecik diyip geçme arkadaş, onunda bir gurur var; ya üsütne iş...se :ehe)

Şimdi bu yazıdan sonra, bodrumda uğraşırken acaba kaçımız elidivensiz çalışacak çok merak ediyorum doğrusu.

Fare idrarı nedeniyle oluşan bu hastalık hakkında kısa bilgiler vereyim :

LEPTOSPİROSİS

Leptospirosis hastalığı fareler tarafından taşınan bir hastalıktır.
Fare idrarı ile temas eden birçok insana geçebilir.
Sarılık, anemi, hemoglobinuri, septisemi, abortus, mastitis ve ölümle seyreden infeksiyöz bir hastalıktır.

Leptospira cinsindeki mikroorganizmalar yeryüzünde yaygın olarak bulunur. Sıcak, yağışlı, bataklık yerlerde, organik madde içeren topraklarda, durgun sularda, mezbaha artıklarının aktığı sularda uzun süre yaşarlar.

İnsanlara genellikle leptospirialarla bulaşmış su ve besin maddeleri ile bulaşır. Etken kana karıştıktan sonra yerleştiği organa göre değişik belirtiler ortaya çıkar. En çok karaciğer ve böbreğe yerleştiğinden dolayı sarılık, albuminuri, azot retensiyonu en fazla görülen bulgulardır. Hastalık menenjit ile de komplike olabilir.

Bakteri idrar yoluyla atılır ve vücuda mukozalardan veya yara bere olan deriden girer. Akut fazında yüksek ateş ( 39.5-40 ), titreme nöbetleri ve kaslarda hassasiyet ilk belirtilerdir. Arkasından kusma ve dehidrasyon gelişebilir.

Hastalık nasıl gelişir ?
Vücuda giren bakteri iç organlara gider ve 4-10 gün süren "cög" alma dönemine girer. Bu dönemin sonunda;böbrekler etkilenebilir ve bunun sonucunda böbrek yetmezliği oluşabilir, karaciğer etkilenirse sarılık, akut hepatit veya kronik aktif hepatit şekillenebilir, pıhtılaşma bozuklukları ortaya çıkabilir.

Hiperakut enfeksiyon durumunda;
Bu evrede hasta kısa sürede ölebilir, kusma ve su kaybı, patolojik uyku hali, semptomların devamında kanama ve şok eğilimleri görülebilir,

Akut enfeksiyon durumunda;
Ateş, kilo kaybı, su kaybı, kusma, aşırı susuzluk hali, deri altında küçük kanamalar, yürüme isteğinin kaybolması, idrar yokluğu veya az idrar, leptospira türüne bağlı olarak böbrek yetmezliği (geri dönüşümsüz olabilir). Kronik aktif hepatit oluşabilir

NOT: Bu konuda daha detaylı bilgi almak isteyenle asagıdaki siteye girebilirler

The Leptospirosis Information Center

Bu bilgiler yeterli oldu sanırsam. Ayrıca NAZY'nin alıntı yaptığı olay ilk değildir. İsviçrede de böyle bir ölümün var olduğunu ve yine sorumlusunun kola kutusu olduğu hatırlıyorum. Yani size de çıkabilir; aman dikkat.

thebora

Üye
abi valla bu zamana kadar şansa yaşamışım ben:)
çok dikkat etmek lazım arkadaşlar şakası yok görüldüğü üzere...

c3r3n

c3r3n

Üye
çok ilginç.insanın aklına gelmeyecek şeyler..bilgi için teşekkürler

Hellboy®

Hellboy®

Üye
Tesekkurler bilgi icin

vazi

vazi

Üye
Paylaşım İçin Çok Sağol Ben İçmesem de Bazı Arkadaşlara Söylerim

Anıl Umut

Emekli Yönetici
teşekkürler valla direk kafaya dikiyodum
bi daha kine iyice yıkarım artık
çok sağol

CanceR

CanceR

Üye
yoq daha neler :ss çok enteresan bi durum :blink:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...