"metal Fırtına" Film Oluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
"metal Fırtına" Film Oluyor
Orkun Uçar ve Burak Turna'nın kaleme aldığı Türkiye’nin çok satan romanı ''Metal Fırtına'' sinema filmi oluyor.

''Babam ve Oğlum'', ''Organize İşler'' adlı yapımlarla gişe rekorları kıran Türk Sineması, üç yeni projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Metal Fırtına’nın yanı sıra ''Karaoğlan''ın yaratıcısı Suat Yalaz'ın ''Son Osmanlı-Yandım Ali'' adlı yapıtı beyazperdeye uyarlanırken, Semir Aslan Yürek'in ''Eve Giden Yol'' adlı filminin çekimlerine gelecek ay başlanacak.

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
Kurtlar Vadisi Irak filmini Holywood mu çekmiş? Neden rekor kıran Türk filmlerden bahsedilirken şuana kadarki çekilmiş Türk filmleri arasında en çok gise rekorunu elinde bulunduran Kurtlar Vadisi Irak filminden söz edilmemiş?

Metal Fırtına adlı romanın sinemaya uyarlanmasını olumlu buldum. Bakalım nasıl bir film ortaya çıkacak. Oluşturulacak oyuncu kadrosunu merak ediyorum.

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(B@TuH@N &#064; May 2 2006, 01&#58;57 PM) [post=326869]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Kurtlar Vadisi Irak filmini Holywood mu çekmiş? Neden rekor kıran Türk filmlerden bahsedilirken şuana kadarki çekilmiş Türk filmleri arasında en çok gise rekorunu elinde bulunduran Kurtlar Vadisi Irak filminden söz edilmemiş?

Metal Fırtına adlı romanın sinemaya uyarlanmasını olumlu buldum. Bakalım nasıl bir film ortaya çıkacak. Oluşturulacak oyuncu kadrosunu merak ediyorum.
[/b][/quote]

kurtlar vadisiyle alakayı nerden kurdun anlayamadım

yitik savaşçı

Üye
<div class='quotetop'>(salihyet &#064; May 2 2006, 01&#58;44 PM) [post=326859]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>&#39;&#39;Babam ve Oğlum&#39;&#39;, &#39;&#39;Organize İşler&#39;&#39; adlı yapımlarla gişe rekorları kıran Türk Sineması[/b][/quote]

Kurtlar Vadisi de rekor kırdı; neden bu filmden bahsedilmemiş yazı hazırlanırken diyor arkadaş?

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
<div class='quotetop'>(salihyet &#064; May 2 2006, 01&#58;44 PM) [post=326859]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
&#39;&#39;Babam ve Oğlum&#39;&#39;, &#39;&#39;Organize İşler&#39;&#39; adlı yapımlarla gişe rekorları kıran Türk Sineması.......
[/b][/quote]
Alakayı nerden mi kuruyorum ya sen yazdığın konuyu okumadın yada anlamak istemiyorsun? Neden sadece bu ikisinin adı verilmiş son zamanlarda çekilen ve bütün rekorları alt üst eden film hangisi? Yoksa Kurtlar Vadisini Türk sinemasından sayılmıyor mu?

мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
oba super olur ya metal fırtına nın filmi harika bisi cıkar tabiki bnm aklımdaki gibiyse )
ama eminiki her turlu ii bisi yaparlar kanaatindeyim

mAd_girL

mAd_girL

Üye
çok sıkıcı bi kitap filmide en az o kadar sıkıcı olur

jeacona

jeacona

Üye
ben kirabını sevmiştim bakalım filmi nasıl olacak

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(B@TuH@N &#064; May 2 2006, 02&#58;08 PM) [post=326874]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(salihyet &#064; May 2 2006, 01&#58;44 PM) [post=326859]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
&#39;&#39;Babam ve Oğlum&#39;&#39;, &#39;&#39;Organize İşler&#39;&#39; adlı yapımlarla gişe rekorları kıran Türk Sineması.......
[/b][/quote]
Alakayı nerden mi kuruyorum ya sen yazdığın konuyu okumadın yada anlamak istemiyorsun? Neden sadece bu ikisinin adı verilmiş son zamanlarda çekilen ve bütün rekorları alt üst eden film hangisi? Yoksa Kurtlar Vadisini Türk sinemasından sayılmıyor mu?
[/b][/quote]
açtığım konuyu okuyup okumadığım kanaatine sen varamazsın,illa bütün rekor filmlerimiz yazılacak diye bi kayıde yok.kısıtlı bi konu başka yönlere çekmeyelim kimse diğer yapımları kötülemiyor.

ardaca

Üye
kitap biraz şaibeliydi ama düşündürmek açısından iyiydi. ama bana sorarsanız film çekmeye değer mi diye derim ki "şu çılgın Türkler"in filmi çekilememişken hiç gerek yok. eğer bu tarz bir kitap film yapılacaksa şu çılgın Türkler yapılmalıdır. okumayanlar da okumalıdır. sitedeki gençler çok iken güzel bir tavsiye. abartıp lise hatta ve hatta orta okul tarih kitabı olmasını önerirdim yani&#33;

yitik savaşçı

Üye
&#350;u Ç&#305;lg&#305;n Türkleri örnek vermi&#351;sin. Bizim 1. Dünya Sava&#351;&#305;&#39;nda Çanakkale cephesinde büyük bir zaferimiz var. Avusturalyal&#305;lar Çanakkale Sava&#351;&#305;&#39;nda yitirdikleri askerlerini anmak ad&#305;na 1981 y&#305;l&#305;nda Gallipoli (Gelibolu) isimiyle bir film çekmi&#351;ler. Mel Gibson oynuyor; kendisi bir Avusturalyal&#305;... Bizimse bu sava&#351;la ilgili ilk filmimiz 2005 y&#305;l&#305;nda belgesel olarak çekildi. Normalde bizim anlatacak daha çok &#351;eyimiz var. Tarihimiz o kadar büyük ki... 1. Dünya Sava&#351;&#305;&#39;n&#305; geçtik; ülkemizin ba&#287;&#305;ms&#305;l&#305;k mücadelesi Kurtulu&#351; Sava&#351;&#305;m&#305;z var. Kim böyle bir tarih yazm&#305;&#351; ba&#351;ka?&#33; Ba&#287;&#305;ms&#305;zl&#305;k mücadelemizi dünyaya anlatabilmeliyiz. Uzun laf&#305;n k&#305;sas&#305; biz de kimse de olmayan &#351;anl&#305; bir tarih var ancak anlatm&#305;yoruz; anlatam&#305;yoruz.

ardaca

Üye
haklısın yitik oyun. ben de ona değinmek istemiştim. anlatacaklarımızı anlatamazken tarihimizi film yapamazken tamamen kurgu olan ve de kimin yazdırdığı pek bilinmeyen bir kitabın filmleştirilmesi bana üzücü geliyor. şu çılgın Türkleri okuduysanız film olma girişimlerini daha sonra diziye dönüştürülmesini ve kırpılarak 6 bölümlük bir mini dizi yapılmasına eminim üzülmüşsünüzdür benim gibi. keşke o yapılabilseydi.

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
iyide konumuz bu değildi biz tarihimizi tartışma yetkisine bile sahip değiliz çünkü bi çok belge yurt dışında ve bir çoğunuda okuyabilecek kapasitede kimse yok,ve hiç bi ülke bizim kadar tarihini unutmadı

yitik savaşçı

Üye
Bizim toplumumuz bir acayip... Anzaklar her sene binlerce kilometre katedip askerlerinin öldüğü topraklara geliyor; anma töreni düzenliyor. Bizim topraklarımız kanla sulanmış hiç bir etkinliğimiz yok. Neredeyse ulu önderimizin ölüm gününü bile umursamaz hale geldik. Sonumuzu hiç iyi görmüyorum...