meslek / bölüm tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
meslek / bölüm tavsiyesi
12. Sınıf oldum seneye ygs ve lys ye giricem. Sayısalım. Dershanede yaz kursu başladı şimdiden...

Benim için odtü olsun neresi olursa olsundu ama bölüm belirlemem şartmış.. Daha sonra daha karışık olurmuş. Bi yardımcı olarsanız hadi 2 gün içinde kararı vericem.

bende 12. sınıfa geçtim eşit ağırlığım Siyasal bilimler fakultesine gideceğim inşallah yada uluslararası ilişkiler

inşallah dilediğiniz mesleklere sahip olursunuz.ben istediğim meslekteyim .gerçekten insanın istedikleri olunca gerçekleşince her açıdan süper oluyor.

Oğuzhan

Üye
nasıl tavsiye edelim ki yeteneğin konusunda yapabileceğin meslekler bul tercihini de ona göre yaparsın

AHMED...

Üye
sakin aşçı olma tamam mi oğuzcan

Konu Sahibi
niye böyle yapıyosun furkan
Tamam aşcı olmam

Makine veya otomotiv mühendisliği bana uygun gibi ama 500+ puanları var odtü de başka üniversitelerede bakıcaz okul puanıda kalktı iyi oldu benim için çok çalışmak lazım..

Oğuzhan

Üye

Ama diploma notu etki edecek

Abi sana bir şey söyleyim. Mühendisliği filan bence boşver yani nasıl desem burası Türkiye iş olanakları belli. Bence sen sağlık sektörüne yönel Eczacı ya da Diş Hekimliği uygundur. Hem sayısal bölümündesin ki aklın fen derslerine basıyor. Dediğim mesleklerden olursan ömür boyu rahat yaşarsın abi. İstediğin zaman aç istediğin zaman çık. Koy bir çırak eczaneye dursun bütün gün sen gez

ldren

Üye
sen en iyisi için çalışmalarını sürdür ...
mesala ben fizyoterapis olacaktım bak şimdi ne oldu
(mekatronik müh.) kazandım bu yıl 2. sınıfa gectim

bi şey yaptığım yok, dert etmiyorum sadece. 1,5 ay daha tatil yapacağım ondan sonra bakarız okul meslek falan. Bari şu kadarcık tatil hakkım olsun

Konu Sahibi

Eczacılık için geçen 10 15 dakika konuşma oldu sınıfta eskisi kadar büyük meslek değil eczacılık bi sürü puan alıyosun sonra düükkan açıcan masraf bide artık her yer eczane biri açılıyo biri kapanıyo batma ihtimalide yüksek
İnşaat mühendisliğide öyle her yer artık inşaat özellikle büyükşehirler anca yeni yerleşimlerde inşaat yapıcan felan çok sıkıntılı oda.
Hemşirelik gördüm mesajlarda çok hakklı tıpda herzaman iş var işin hazır hemen bayaa iyi maaşla bakalım hedefde tıp veya belli mühendislikler var hedefi yüksek tutalım biz ona göre çalışalım

Abi hiç olmazsa Diş Hekimi ol deli para var be

Konu Sahibi
sen en iyisi için çalışmalarını sürdür ...
mesala ben fizyoterapis olacaktım bak şimdi ne oldu
(mekatronik müh.) kazandım bu yıl 2. sınıfa gectim

Kader

- - - Eklendi - - -

bi şey yaptığım yok, dert etmiyorum sadece. 1,5 ay daha tatil yapacağım ondan sonra bakarız okul meslek falan. Bari şu kadarcık tatil hakkım olsun

bi yıl çalışcaz sadece riske atma

- - - Eklendi - - -

Abi hiç olmazsa Diş Hekimi ol deli para var be

Yine puanı çok yüksek olan şuan için beni aşan bölüm çalışalım bakalım bende çok isterim diş hekimi olmayı tabiki

çalışacam zaten olm başka yolu yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...