Merkez bankaları Yunanistan için tetikte

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Merkez bankaları Yunanistan için tetikte
[h=2]Merkez bankaları, Yunanistan'daki seçimin sonucuna göre eşgüdümlü girişim yapacak.[/h]



ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 09:34 TSİ 15 Haziran. 2012 Cuma

WASHINGTON/BRÜKSEL - Gelişmiş ülkelerin oluşturduğu G20 grubundan bazı yetkililer, Yunanistan'da pazar günü yapılacak seçimlerden çıkacak sonuçların piyasalarda karışıklığa neden olması halinde önde gelen merkez bankalarının istikrarı sağlamak ve kredi sıkıntısını engellemek amacıyla eşgüdüm içinde girişimde bulunmaya hazır olduklarını söylediler.
Üst düzey bir ABD'li yetkili Yunanistan seçimlerinin Euro Bölgesi borç krizinde bundan sonra ne olacağına dair belirleyici işareti ortaya koymayacağı konusunda uyardı.
Konuya yakın olan üst düzeyli bir G20 yetkilisi, "Merkez bankaları likidite sağlamak için eşgüdümlü girişime hazırlanıyorlar" dedi.İngiltere Euro Bölgesi'nin olumsuz etkisini hisseden ekonomisini desteklemek için bankacılık sistemine bol nakit vereceğini dün açıkladı.
Kanada'da Başbakan Stephen Harper'in sözcüsü, durumun bozulması ve bir dış şok oluşması halinde harekete geçmeye hazır olduklarını söyledi.
Avrupa'da da yetkililer, AB ve Uluslararası Para Fonu ile yapılan kurtarma anlaşmalarını tanımayacağını ilan eden Yunan radikal solcu SYRIZA partisinin kazanması halinde Yunanlıların banka hesaplarını boşatmaları gibi bir durumla ortaya çıkacak kargaşaya karşı hazırlık yapıyorlar.
SYRIZA lideri Alexis Tsipras, uluslararası kreditörlerle yapılan anlaşmanın ülkeyi daha derin bir depresyona soktuğunu ve bu anlaşmanın pazartesi gününden sonra geçerli olmayacağını ni söyledi.
MERKEZ BANKALARI NAKİT AKIŞINA HAZIR
G20 yetkilileri, merkez bankalarının seçimin ardından piyasalarda büyük zorluklar oluşması ihtimaline karşı finans sisteminde yeterli nakit bulunmasını güvence altına alacaklarını söylediler.

Seçimleri beklemeyen İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, iş sahiplerine ve tüketiciye kredi sağlanmasını teşvik etmek için bankalara ucuz ve uzun vadeli finansman olanağı sağlayacaklarını söyledi.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
383
x-scarface
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
266
Haydar
spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
447
spy ghost
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
517
Haydar
JaNbErG
Cevap
1
Görüntüleme
446
Emma-Watson


Üst Alt