Haydar
Emekli Yönetici
Mercan Tava
Malzemeler
1 kg. Mercan balığı,
1 su bardağı kızartma yağı
1 avuç un,
Tuz,
limon,
maydanoz
Yapılışı
Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz. Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberle*yiniz. Her tarafını düzgünce una bulayıp kızdırılmış yağ*da her tarafını pembeleşinceye kadar kızartınız. Balıkları daha sonra kâğıt havlu yayılmış tepsiye çıkarınız. (Fazla yağın gitmesi için). Servis tabağına, zevkinize göre yerleştiriniz. Limon, maydanoz dallarıyla süsleyebilirsiniz.
1 kg. Mercan balığı,
1 su bardağı kızartma yağı
1 avuç un,
Tuz,
limon,
maydanoz
Yapılışı
Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz. Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberle*yiniz. Her tarafını düzgünce una bulayıp kızdırılmış yağ*da her tarafını pembeleşinceye kadar kızartınız. Balıkları daha sonra kâğıt havlu yayılmış tepsiye çıkarınız. (Fazla yağın gitmesi için). Servis tabağına, zevkinize göre yerleştiriniz. Limon, maydanoz dallarıyla süsleyebilirsiniz.