Merak ettim bi bakın

Sponsorlu Bağlantılar

rimex

Üye
    Konu Sahibi
Merak ettim bi bakın
Arkadaşlar biz niye müslüman ailede doğduk , hristiyan bi r ailenin çocuğu da olabilirdik , veya ateist bir ailenin çocuğu , , , , , NEDEN ???
 


@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Kardeşim çok güzel bir cevap vereyim sana. Aslında seninki birazcık şans işi.Neden diye soracak olursan müslüman bir ailede ve müslüman bir çevrede doğdun. Mesela yüce Allah'ın bir sözü vardır ya herkes bilir. Her insan müslüman doğar diye. Hıristiyanlar bile bunu kabul ediyor o yüzden vaftizleme töreni yapıyorlar ki yeni doğan bebeği güya temizliyorlar. Şimdi bu çocuk aklını kullanana kadar aslında hıristiyan değil de müslümandır. Aklını kullanmaya başladıktan sonra Allah insanın içine (şayet müslüman değilse veya dini zayıfsa) 3 tane şüphe sokarmış. Bunların peşinden gitme imkanı olduğu halde gitmez ise araştırıp öğrenip kabul etmez ise cehennem ile cezalandırılıyor. Sen ben ve biz ne kadar şanslıyız aslında. Ya medeniyet görmemiş yerlerdeki insanlar ne yapmalı? Bizim her türlü imkan elimizde ya onlar?
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
vay be müthiş bir soru, neden tüm insanlar bu soruyu sormaz ki (!) :ehe
 
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
vay be müthiş bir soru, neden tüm insanlar bu soruyu sormaz ki (!) :ehe
Aslında insanın doğası gereği direk Allah'ı tanıyarak doğar tüm canlı ve cansız varlıklar gibi. Sadece bazen yaşı bazen de çevresi gereği sorgular. Arkadaşın neden merak ettiğini merak ettim açıkcası
 
il.ya

il.ya

Üye
Zamaninda buna benzer bir soruya verilen cevaba sahit olmusdum ve cok hosuma gitmisdi, cevap, bir muslumana muslumanmisin diye soruldugunda elhamdulillah kalu beladan beri diye cevap alir soran kisi.
İste bu kalu bela denilende bizim ruhlarimiz daha bu aciz bedenlerimizle bulusmadan evvel muslumanligi secdikleri yermis ve biz daha dunyaya gelmeden muslumanligi secerek geliyormusuz, elhamdulillah.
 
  • Beğen
Tepkiler: rimex ve @@DiAbLo@@


Üst Alt