Menopozda Beslenme | Menopoz Döneminde Beslenme Önerileri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Menopozda Beslenme | Menopoz Döneminde Beslenme Önerileri
menopoz döneminde beslenme, menepoz döneminde yememiz gereken besinler, menopoz döneminde vitamin, menepoz döneminde yememiz gereken besinler, menopozda beslenme

Sağlıklı, dinamik ve mutlu bir şekilde yaşlanmak ve yaşlılığı bu şekilde yaşamak her kadının isteğidir. İleriki yaşlarda bütün kadınların başına gelen bir dönemdir, menopoz dönemi. Menopoz dönemini sağlıklı ve bilinçli bir şekilde geçirmek istiyorsanız beslenmenize dikkat etmelisiniz. Menopoz dönemi bir kadın için en sıkıntılı dönemdir. Bu dönemdeki sıkıntılarınızdan bir nebzede olsun kurtulmak için sağlıklı beslenmek şarttır. Uzmanların da tavsiyeleriyle bu dönemi sıkıntısız ve rahat bir şekilde geçirmek mümkündür. Yaşamın her anında mutlu olmak için doğru beslenmeye her zaman dikkat edin;)



1. Bol mikatarda kalsiyum tüketmelisiniz. Günde 800-1500 arası kalsiyum almaya dikkat edin. Her yaşta ve kemik sağlığı için günde en az 2 bardak sür içmelisiniz. Kalsiyumun en etkili kaynakalrı süt ve süt ürünleridir. (1 bardak süt(200 cc), 1 bardak yoğurt(200 gr), 1 kibrit kutusu kaşar peyniri 30gr, 5 kibrit kutusu beyaz peynir 150gr, 250 gr az yağlı lor peyniri)

Kalsiyumun iyi Kaynakları
• Pekmez, Susam
• Fındık, fıstık
• Kuru baklagiller
• Kurutulmuş meyveler
• Yeşil yapraklı sebzeler

Kalsiyumun Orta Dereceli kaynakları
• Yumurta ve yumurta kabuğu
• Çilek, limon, portakal, mandalina
• Kılçıklı balık, kemik(sirke ile kaynatıldığında)

Zayıf kaynaklar
• Tahıllar, diğer sebzeler, et

2. D vitamini almak için ise güneş ışınlarından yararlanın. Düzenli ve çok aşırıya kaçmadan güneş ışınlarından yararlanın.

3. Fiziksel aktivitelerde bulunun. Gençlikte yapılan aktiviteler kemik kitlesini artırır. Yaşlılıkta ise kemik kaybını önler. Günde 30-60 dakikalık yürüyüş bile sizin için yeterli bir aktivitedir.

4. Aşırı tuz tüketiminden vazgeçin. Tuz, Kalp-damar hastalıkları ve hipertansiyon riskini arttırdığı gibi, idrar yoluylada kalsiyum atımını arttırır.

5. Et, tavuk, balık, kuru baklagiller, sakatatlar gibi protein bakımından zengin gıdaları tüketin. Fakat unutmamalısınız ki herşeyin çoğu zarardır. Protein ihtiyacınızı da yeterli mikterda karşılamaya dikkat edin. Fazla protein az kalsiyum demektir. Bu iki dengeyi kurmaya çalışın.

6. Aşırı zayıflık ve şişmanlıktan kaçınılmalıdır. Aşırı zayıflık gelecekte kemik kırılmalarına, şişmanlık ise kalp-damar hastalıkları, diyabet, varis v.b rahatsızlıklara neden olmaktadır. O yüzden kişi yaşına, boyuna göre ideal ağırlığında olmalıdır. Bu da beden kitle indeksinin 20–24 arasında olması demektir.
BKI=Ağırlık/Boy(m2)=20–24 olmalıdır.

7. D ve C vitamini düzeyini düşüren sigaradan uzak durun. Çok yüksek kalorisi bulunan gıdalardan uzak durun. Daha düşük kalori, lif, az yağ içeren ve besin değeri daha iyi olan besinler tüketin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt