Memurlar en az 325 lira zam farkı alacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Memurlar en az 325 lira zam farkı alacak
[h=2]Memurlar zamlı maaşlarını cuma günü alacak. 2.7 milyon kişiye 325 ile 1530 lira arasındaki zam farkları ödenecek.[/h]



Ahmet ERGEN
ntvmsnbc
Güncelleme: 12:26 TSİ 13 Haziran. 2012 Çarşamba

ANKARA - Maliye Bakanlığı, tüm hesaplamaları tamamladı. 2.7 milyon memurun yüzde 4 zam eklenmiş yeni maaşları cuma günü ödenecek.
Zamla birlikte aile yardımı ödeneği de dahil edilmiş en düşük memur maaşı 1694 lira oldu.
Ortalama maaş, 1967 liraya yükselirken, ek ödemenin de dahil olduğu en düşük memur emeklisi maaşı 1042 lira oldu.Maaşlar, 1 Temmuz'dan itibaren bu rakamların üstüne yüzde 4 daha zamlanacak. Yılın ilk yarısında enflasyon yüzde 4'ü aşarsa 1 Temmuz'dan itibaren enflasyon farkı zammı da maaşlara yansıyacak.
15 Haziran'da memurlara 1 Ocak-14 Haziran arasındaki 5.5 ay için zam farkı ödemesi de yapılacak. En düşük zam alan memurlar, zam farkı olarak, yüzde 2.25 oranındaki gecikme faiziyle birlikte 325 lira alacak. En yüksek zam farkı tutarı ise 1530 lirayı buluyor.
Memurlara ödenecek toplam zam farkı, 1 milyar liranın üzerinde. Haziran ayı ödemeleriyle birlikte memurlara yılın ilk yarısında 51.7 milyar liralık maaş ödemesi yapılmış olacak.
1.9 milyon memur emeklisi ise zam farklarını 26 Haziran'da alacak.

 


AHMED...

AHMED...

Üye
bu hükümet Hep memur hep memur diyor özel sektörde çalışan emektar işçileri hiç hesaba katmiyor asgari ücrete verilen zamlar çok Komik işçinin hali ise perişan bu yönden çok isyan ediyorum
 
tempestshine

tempestshine

Üye
bu fark iyi olmuş
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
431
doctorrr
ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
582
ANIL
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
571
DaNq3rB0y


Üst Alt