melatonin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
padme

padme

Üye
    Konu Sahibi
melatonin
Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri
arasinda salgilanan bir hormondur.
Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini
ayarlamak.
Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon.
Hormon diger aktioksidan tesirlerini de güçlendiriyor, kanserli hücrelere karsi koruma sagliyor, üreme sistemiyle baglantisindan tutun da
yorgunluk , isteksizlik gibi durumlarin nedenlenlerini de olusturabiliyor.
Su anda bu hormon yaslanmayi geciktirici etkisinden dolayi da üzerinde önemle durulan bir hormon. isin can alici noktalarindan birisi hormonun cocuklar üzerindeki tesiridir.
Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayilarinin artmasindan ötürü yapilan arastirmalar sonucunda ailelerden istenen bir hususda cocuklarin kesinlikle karanlik ortamlarda yatirilmalari.
Cünkü melatoninin güçlü salgilanmasinin kansere karsi koruyucu etkisi oldugu biliniyor.
Ancak bu hormon isiga duyarli. Deneylerde uyuyan kisinin hormon salgisi izlenirken isigin açildiginda hormonun azaldigi, karanlikta yogun olarak salgilandigi tesbit edilmis. Bilimsel bir gerçek.

"Karanlikta yatin ve çocuklariniz uyurken isigi kapatin ...

D3N1Z

D3N1Z

Üye
cok tesekkurler cok guzel bir bilgi cidden zaten isikdan yatamam ancak bu saati nasil ayarliyor orayi anlamadim =)

jöly

Üye
aynı konudan 2 tane var...
ben ışıkta haytta uyuyamam...
teşekkürler uyarı ve bilgi için...:spr

cllgr

cllgr

Üye
teşekkürler bilgi için,bende ışıkda,sogukda vede gürültüde kesinlikle uyuyamam.çok hafifdir uykum.konu ışıkla alakalıydı dimi uyuyamam,demekki bi nedeni varmış. :)

omayra

Üye
Karanlıkta uyumayı severim ben de. Teşekkürler bilgi için padme :spr

funit

funit

Üye
bende karanlığı severim bilgilendirme için saol

padme

padme

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar konu neden iki kez cikmis anlamadim,hemde ayri tarihlerde :bilmm Konu kendi kendini onemli dusunup kopyalamis galiba :bleh:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...