Meizu’dan MWC 2016’da yeni Ubuntu cihaz geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Meizu’dan MWC 2016’da yeni Ubuntu cihaz geliyor
Meizu, Mobil Dünya Kongresi’nde yeni bir Ubuntu akıllı telefon duyurusu gerçekleştirecek…



Akıllı telefon pazarı açısından bir kaç gün sonra önemli gelişmeler yaşanacak ve 22-25 Şubat tarihlerinde İspanya, Barcelona’da gerçekleştirilecek olan MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi’nde Samsung Galaxy S7, LG G5, Xiaomi Mi 5 gibi önemli bir çok akıllı telefon gün yüzüne çıkacak.



Çinli firmaların özellikle bu etkinlikte kendilerini göstermesi beklenirken, bu firmalardan bir tanesi de Meizu olacak. Geçtiğimiz seneyi yükseliş ile kapatan firmalardan bir tanesi olan Meizu, teaser bir görsel paylaşırken, yeni bir Ubuntu cihaz sunacağının sinyallerini verdi.

Firmanın etkinliği, İspanya’da 22 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

Şu anda akıllı telefon pazarında Google tarafından geliştirilen Android işletim sisteminin hakimiyetini görmekteyiz. Samsung, LG, HTC, Sony, Huawei gibi sayısız firma bu işletim sistemini kullanırken, Blackberry de kısa süre önce bu platforma geçiş yaptı.

Diğer taraftan, Apple’in iPhone modellerinde iOS yer alıyor ve Microsoft da Windows işletim sistemi üzerinde çalışan modeller sunuyor. Tizen, Ubuntu, Mozilla ve Sailfish gibi işletim sistemleri ise çok küçük pazar payına sahipler.

Henüz Meizu’nun Mobil Dünya Kongresi’nde hangi cihazını sunacağına dair bilgi bulunmazken, iddialar Pro 5 Ubuntu Edition’ın gelebileceği şeklinde. Geçtiğimiz sene hatırlanacağı üzere firmadan Meizu MX4 Ubuntu gelmişti.




Meizu’dan MWC 2016’da yeni Ubuntu cihaz geliyor - MaxiCep
 


OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Valla bu ubuntunun işi belli olmaz :)
 
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Full linux olsa tadından yenmez de ama donanım ne olacak onu merak ediyorum açıkçası. Meego ile açık kaynağın tadını alanlar bu cihaz içinde takipte kalır :ehe
 


Üst Alt