Meizu PRO 5 Ubuntu Edition resmi olarak duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Meizu PRO 5 Ubuntu Edition resmi olarak duyuruldu
Meizu, Pro 5 phablet modelinin şimdi de Ubuntu versiyonunu gün yüzüne çıkardı…


Akıllı telefon pazarında şu anda Google’ın Android işletim sistemi liderliği görülmekte. Dünya genelinde Android özellikle açık kaynak kodlu özelleştirilebilir yapısı ve Google Play Store üzerinden binlerce oyun ve uygulama desteği bu işletim sisteminin yükselişinin arkasındaki en önemli nedenler olmakta.



Apple’ın iOS işletim sistemi Android’in arkasında yer alırken, Windows, Blackberry, Tizen, Ubuntu, Firefox, Sailfish gibi işletim sistemleri ise oldukça düşük pazar payları ile boy gösteriyorlar. Bunlar arasında yer alan Mozilla’nın geliştirdiği Firefox, Mayıs itibari ile ölüme terk edilecek.

Ubuntu işletim sistemi Canonical tarafından geliştiriliyor ve bu firma da bazı Çinli firmalarla işbirliği içerisinde. Meizu da Ubuntu kullanan akıllı telefon üreticilerinden birisi ve şimdi de firma Meizu PRO 5 Ubuntu Edition olarka yeni bir cihaz duyurusu gerçekleştirdi.

Meizu PRO 5 hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene sonuna doğru resmi olarak duyurulmuş ve Android işletim sistemi ile de pazara sunulmuştu.

Bu akıllı telefon 5.7″ büyüklüğünde ve 1920×1080 piksel Full HD çözünürlükte AMOLED ekran kullanıyor. Ayrıca akıllı telefon Galaxy S6’da da yer alan 2.1Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili Samsung Exynos 7420 yonga setinden güç almakta.

3GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, 21MP arka kamera, 5MP ön kamera cihazın diğer önemli özellikleri olarak sayılabilir. Meizu PRO 5 Ubuntu Edition MWC sonrasında ön siparişe sunulacak ve şu an için fiyatı belli değil.

Meizu PRO 5 Ubuntu Edition resmi olarak duyuruldu - MaxiCep
 


Üst Alt