Mehmet Yıldız suçlamaları reddetti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mehmet Yıldız suçlamaları reddetti
Mehmet Yıldız, Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yaptığı iddiasıyla ilgili olarak, ''82. dakikada oyuna girdim. Maçın içinde bir pozisyon var, akabinde de gol attım. Suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyorum'' dedi.
''Futbolda şike'' davasında çapraz sorgusu yapılan tutuksuz sanık futbolcu Mehmet Yıldız, Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike yaptığı iddiasıyla ilgili olarak, ''82. dakikada oyuna girdim. Maçın içinde bir pozisyon var, akabinde de gol attım. Suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyorum'' dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, çapraz sorgusu yapılan tutuksuz sanık futbolcu Mehmet Yıldız, Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike iddiasıyla ilgili suçlamalara cevap verdi.

Yıldız, ''Ben 82. dakikada oyuna girdim. Maçın içinde bir pozisyon var. akabinde de gol attım. Suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyorum'' dedi.

Başkan Ekinci, Sivasspor yöneticisi tutuksuz sanık Ahmet Çelebi ile görüşmeleri sorulan Yıldız, ''Kız çocuğum oldu. O görüşmelerde onunla ilgili muhabbet ettik. Ayrıca açmayı düşündüğüm benzin istasyonu vardı. Ahmet Çelebi'nin kendi işi benzinlik olduğu için, ona danıştım. onun tecrübelerinden faydalanmak için konuştum'' dedi.

Sanık Yıldız bir telefon tapesinde yer alan ''Yenmeye mi gittik'' şeklindeki görüşmesinin Fenerbahçe'ye karşı antipatisi olan Galatasaraylı arkadaşını kızdırmak için olan bir görüşme olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci söz konusu görüşmeyi salonda dinletti.

Görüşmenin dinlenilmesinin ardından Başkan Ekinci, ''Kızdırmak için dedim diyorsun ama görüşmeden arkadaşının kızdığına ilişkin hiçbir ibare yok'' dedi. Yıldız, bunun üzerine ''Demek ki o an çok ciddiye almadı. Şahsi fikrimi sorarsanız ben o maçta iyi oynadım. Hiçbir futbolcu gol kaçırmak için orta sahadan altı pasa kadar koşmaz'' ifadelerini kullandı.

-''Teşvike ilişkin bir dedikodu var''

Takım kaptanı olduğu dönemde futbolcuların arasında geçen bir konuşmada ''Teşvike ilişkin bir dedikodu var'' şeklindeki duyumlarını kulüp başkanı Mecnun Odyakmaz'a aktardığını belirten Yıldız, bunun üzerine takımla toplantı yapan Odyakmaz'ın kendilerine ''Maç satmak karısını satmakla aynıdır. Maç satan namussuz şerefsizdir'' şeklinde konuştuğunu söyledi.

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Durumu ciddiye alıp başkana anlatıyorsun ama arkadaşlarına sormadın mı'' diye sorduğu Yıldız, sormadığını söyledi.

Dava konusu maçtan sonra kaleci Korcan Çelikay ile konuştuğunu ve kendisine ''O kadar gol kurtardım çok kötü bir gol yedim'' diye üzüntüsünü dile getirdiğini söyleyen Yıldız, ''Ben Korcan'ı iyi oynadın diye tebrik ettim. Ayrıca diğer takım arkadaşlarımın da böyle bir suça karışacağına inanmıyorum'' dedi.

Daha sonra söz alan sanık Aziz Yıldırım ise Mehmet Yıldız'a, ''Mecnun Başkan her zaman doğruları söylemeye çalışan biri. Senin için de öyle diyorlar. Burada biz yatıyoruz doğru yanlış ortaya çıkacak ama doğruyu söylemezseniz öbür dünyada tüm günahlarımızın vebali üzerinize olacak. Doğruyu söyleyin. Mecnun Odyakmaz'a söz konusu olayı anlattığında isimleri bana sormayın demişsin. O isimler kim'' diye sordu.

Yıldız da, ''Kalabalık bir ortamdı. Hangi oyuncuların konuştuğunu bilmiyordum'' demesi üzerine Yıldırım, ''Takımınızda oynayan Abdurrahman ve Sedat nereli'' diye sordu. Yıldız, iki ismin de Trabzonlu olduğunu söyledi. Bunun üzerine Yıldırım, ''Bu futbolcular olabilir mi?'' diye sorduğu Yıldız, ''Hayır'' cevabını verdi.

Konuşmasını sürdüren Aziz Yıldırım, Yıdız'a ''Net bilmediğin bir konuyu ortaya atabilir misin? Bu ifadelerinle Trabzonspor'u zan altında bırakıyorsun? Yazık değil mi?'' dedi.

-Sanık Serdar Kulbilge

Eski futbolcu tutuksuz sanık Mehmet Şen ve Cengiz Demirel, dava konusu telefon görüşmeleriyle ilgili soruları yanıtlayarak haklarındaki suçlamaları reddettiler.

Tutuksuz sanık kaleci Serdar Kulbilge de, Fenerbahçe'ye transferinde İlhan Ekşioğlu'nun büyük payının bulunduğunu belirterek, ''Onunla ben Bursa'da oynarken ilişkimiz başlamıştı, ağabey kardeş gibiyiz'' dedi.

Fenerbahçe'ye geldiğinde önünde Rüştü ve Volkan'ın olduğunu belirterek, ''İlk yıl kadroya bile giremedim. Fenerbahçe'nin 100. yılında kalede görev almak bana nasip oldu'' diye konuştu.

Bir soru üzerine Kulbilge, ''Murat Hoca Fenerbahçe'den ayrılmıştı, o parayı benden borç olarak istemişti 2009 yılında. Kendisi bana pey der pey ödeme yaptı. En son görüşmemizde 5 bin TL gönderdi, medya beni 5 bin TL şike ile suçladı'' dedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu, ''Serdar ile ilişkim belli. Eğer şike yapmak istemiş olsaydım, araya neden aracı koyayım da direkt söylemeyeyim? Fenerbahçe'de iki oyuncuyla çok samimi ilişkilerim oldu, ikisinin de transferinde emeğim geçti. Biri Volkan diğeri de Serdar'dır'' ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Tapelerde takip edildiğinden dolayı tedirgin olduğun söylüyorsun neden?'' diye sorduğu Kulbilge, ''Takip edenlerin polis olduğunu bilmiyordum. 2 sene önce babam Tekirdağ cezaevine girdikten bir ay sonra öldü. Şikayetçi olduğumuz aileden çekiniyordum. Onların takip ettiğini sanıyordum. Polisten bir korkum yok'' yanıtını verdi.

Duruşma, sanıkların çapraz sorgularının yapılmasıyla devam ediyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt