Mehmet Topal Fenerbahçe de..! 4 yıllık imza attı ... İşte detaylar ..!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Mehmet Topal Fenerbahçe de..! 4 yıllık imza attı ... İşte detaylar ..!
İspanya'nın Valencia takımından transfer edilen Mehmet Topal, Fenerbahçe'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ve bu camiaya layık olmak için elinden geleni yapacağını söyledi.


Ayağının tozuyla FB TV'de canlı yayına çıkan Mehmet Topal, tüm dünyada tanınan Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün hedeflerinin de her zaman büyük olması gerektiğini savunarak, amacının Fenerbahçe formasıyla Şampiyonlar Ligi finali oynamak olduğunu kaydetti.

ÇOK BÜYÜK BİR CAMİAYA GELDİM
Fenerbahçe’ye geldiği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Mehmet Topal, "Transfer için mutluyum. İnşallah bu camiaya layık olurum. Uzun süredir görüşülen bir transferdi. Neticesinde bugün her şey bitti. Burada olduğum için çok mutlu ve heyecanlıyım. İspanya’da çok iyi 2 sezon geçirdim. Sakat olmadığım sürece, Türk futbolunu İspanya’da, diğer arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde temsil ettim. Çok iyi dostluklarımız oldu. Büyük bir camiadan, çok büyük bir camiaya geldim. Nasıl bir takıma geldiğimin farkındayım. İnşallah İspanya’da gösterdiğim başarıları burada devam ettiririm" dedi.

HEDEFLERİM HER ZAMAN ÜST SEVİYEDEDİR

Hedefleri sorulduğunda ise Topal, "Böyle bir takımın hedefleri her zaman en üstlere çıkmaktır, üst üste şampiyonluklar yaşamak ve Avrupa’da yükseklere çıkmaktır. Şampiyonlar Ligi’nde finale kadar gidebileceğimizi düşünüyorum. Türk futbolu artık Avrupa’da çok iyi tanınıyor. Umuyorum Fenerbahçe'de söylediğim hedeflere ulaşırız. Benim hedeflerim her zaman üst seviyededir. Biz Şampiyonlar Ligi’ne gidiyorsak, o finali oynayacak güçteyizdir demektir, boşu boşuna gitmeyiz. Fenerbahçe çok büyük takım. Oyunumuzu üst seviyeye getirirsek, finale kadar gideriz. Zorlu iki ön eleme sürecinden geçersek daha başarılı olacağımız düşünüyorum" diye konuştu.

TOPAL’DAN NEVİN’E KUTLAMA

Geçen sezon Fenerbahçe’nin çok iyi bir mücadele ortaya koyduğunu söyleyen Topal, "Yaşanan olumsuzluklara rağmen çok iyi mücadele ettiler, son maçta şampiyonluğu kaçırdılar. Ama çok iyi bir sezon geçirdiler ve son dakikaya kadar mücadele ettiler" dedi.

Fenerbahçe’nin milli gururu Nevin Yanıt’ı da tebrik eden Topal, "İzleme şansım oldu. İzlerken göğsümüz kabardı, gözlerimiz doldu. Türk sporcusunun ne kadar güçlü ve başarılı olduğunu gösterdi. Tüm kalbimle Nevin’i kutluyorum. Türk atletleri için örnek oluşturdu. 2012 Olimpiyatlarında bu başarı, diğer atletleri daha da ateşleyecek" dedi.

TARAFTAR MOTİVE ETTİ

Zorlukları aşmayı seven bir karakterinin olduğunu söyleyen ve "İspanya’da ilk 1-2 ay çok zorlandım, özellikle dil konusunda. Sahada çok sıkıntı yaşadığımı düşünmüyorum. Çok çabuk kaynaştık. İspanya dünyanın en zor liglerinden biri. Tüm oyuncular futbol oynamaya, oyundan zevk almaya çalışıyor. Zorluklar oldu ama üstesinden gelmeye çalıştım" diyen Topal, Avrupa Ligi’nde Stoke City’e attığı golün kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, "O gol, bir üst tura çıkmamızı sağladı. Ayrıca yakın zamanda bir oğlum olmuştu; Mehmethan. Onun için de bir gol atmak istiyordum . Takıma faydalı olmak daha önemli ama gol atmak da ayrı bir heyecan veriyor" dedi.

Transferine olumlu yaklaşan Fenerbahçe taraftarına teşekkür eden Mehmet Topal, "Ali Yıldırım, Aykut Hoca ve Aziz Yıldırım beni burada görmek istediklerin bana çok hissettirdiler. Burada olduğum içinde çok mutluyum. Bu transfer sürecinde Fenerbahçe taraftarlarına da teşekkür ediyorim. Hiç olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadım. Bu beni en çok motive eden şeylerden bir tanesiydi. Şükrü Saracoğlu, Türkiye’nin zemini en güzel ve en büyük statlarından biri. Umarım çok iyi başınalar burada imza atarız" dedi.

İSPANYA BANA ÇOK ŞEY KATTI

İspanya’da futbol oynamanın kendisine çok şey kattığını söyleyen Mehmet Topal, "Gitmeden önceki halimle arada çok fark var. Ben Valencia’ya gitmeden önce de işi profesyonelce yapamaya çalışıyordum. Ancak orada profesyonelliği daha çok öğrendim. 2 sezon ispanyada oynadığım futbol beni çok tecrübelendirdi" dedi.

Milli Takımda Volkan Demirel ve Gökhan Gönül’ün ayrıca çocukluk arkadaşı Orhan Şam’ın söylediklerinin de Fenerbahçe’ye gelmesinde önemli bir etken olduğunu söyleyen Topal, "Aykut Hoca, futbolculuk döneminde kendini kanıtlamış beyefendi bir kişilik. Kendisiyle bir kere görüştüm. Bir ağabey, bir arkadaş gibiydi. Tabii ki futbolcular için bunlar çok önemli şeyler. Bunlar futbolcuyu ayrı motive eder. İnşallah biz de Aykut Hoca’ya layık futbolcular oluruz" dedi.

TÜRK FUTBOLCUSU HER LİGDE OYNAR

"Türkiye’ Euro 2012’de olmalıydı" diyen Topal, "Eksiğimiz yok fazlamız var. Türk Futbolcusu Dünyanın en yetenekli futbolcularında biri. Ancak devamlılık ve profesyonelliği artırmalıyız. Yurt dışında her ülke, kendi futbolcusuna çok sahip çıkıyor. Biz de kendi yeteneklerimize sahip çıkmalıyız. Altyapı da önemli tabii. Fırsat verildiği takdirde Türk futbolcusu dünyanın tüm liglerinde oynayabilecek kalitedir" dedi.

SESSİZ BİRİYİM

Valencia forması altında unutamadığı maçları son oynadığı Real Madrid ve Stote City karşılaşmaları olarak sıralayan Topal, kişiliğini ise şu cümlelerle ifade etti: "Sessiz biriyimdir arkadaşlar arasında şakacıyımdır. Sessiz olmayı seviyorum. Oyun içinde itiraz etmeme gibi bir yapım var. Sessiz bir yapıya sahip olduğum söylenebilir. Futbol dışında aileme çok önem veririm. Daha çok onlarla zaman geçiriyorum"

Kendisine takılan ’Örümcek Adam’ lakabını sevdiğini belirten Topal, "Bacaklarım uzun olduğu ve tüm toplara müdahale edebildiğim için bu lakap verildi. İspanya’ya gittiğimde "Örümcek adam" ve "Ahtapot" dediler. İkisi bir arada gidiyor. Uğurum ise; oğlum olduktan sonra onun bir kıyafetini her deplasmana götürüyorum bir de sahay sağ ayağımla çıkarım" dedi.

GÜCÜMÜN SON DAMLASINA KADAR
Son olarak taraftara seslenen Topal, "Oynadığım tüm kulüplerde, o külübün formasına layık olmaya çalıştım. Sahna içi ve saha dışında. O formanın hakkını vermeye çalıştım. Ne kadar büyük bir camiaya geldiğimin farkınaydım. Fenerbahçe formasına layık olmak içi sahada gücümün son damlasına kadar mücadele edeceğim. Umarım bu formayla büyük başarılar imza atacağım" dedi.





- - - Eklendi - - -



- - - Eklendi - - -

 


Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
hayırlı olsun.
 
~Crusher~

~Crusher~

Üye
Hayırlı olsun. İnşallah bu sezon iyi işler yapar. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt