Medyatik Diyetlerden Uzak Durun

Sponsorlu Bağlantılar

UtkuGARIP

UtkuGARIP

Üye
    Konu Sahibi
Medyatik Diyetlerden Uzak Durun


Pazartesi başlayan Salı biten diyet programları mı uyguluyorsunuz. Bu kısır döngü birçok kişi için geçerli malesef, pazartesi diyete başlayıp ertesi gün bitiren her beş kişiden biri olmamak için nelere dikkat edelim;

Medyatik diyet modasından uzak durun

Her geçen gün yeni bir diyet programıyla karşılaşıyoruz. Manken, spor eğitmeni, şarkıcı, beslenme bilgisi olmayan doktorlar bile medyada size mucize etkili diyet programlarını sunuyorlar. Peki ya sonrası? Kas kaybından, çeşitli hastalıklara hatta ölüm vakalarına dahi şahit olduğumuz bu beslenme programlarını biz diyetisyenler asla onaylamıyor, önermiyoruz. Bu tarz diyetleri tercih etme nedenleriniz arasında kısa sürede sonuç almanız sanırım ilk sırada geliyor. Ama sonrasında geriye dönüşü zor metabolik sorunlarla uğraşmanız da gerekiyor.

Diyet değil, yaşam tarzı olarak bakın

Belki hayatınız boyunca diyet yaptınız, kilo verdiniz fazlasıyla geri aldınız. Bu nedenle diyetler sizi irite etti. O zaman bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemenizin vakti geldi. Kısa vadede hızlı ve sağlıksız sonuçlar almak yerine yaşam boyu artık kendinize ve yediklerinize dikkat etmenin vakti geldi.

Sağlıklı yemeklere kolay ulaşabilirsiniz

Acıktığınızda fast food tarzı besinlere yöneliyor olabilirsiniz ama daha sağlıklı seçenekleri tüketmeniz de mümkün. Çalıştığım semtte veya okul kantininde sadece fast food yiyecekler bulabiliyorum diyorsanız, eğer sizin için mümkünse evden yemek götürmeyi deneyebilirsiniz. İlk zamanlar taşımak zor gelebilir ama kendinize yapacağınız bu iyilik sonrasında rutinleşecek.

Aburcuburunuz meyve olsun

Mideniz kazınmaya başladı ve ana öğününüzü tüketmeye zaman var. Hemen bir paket cips yanına kola veya kremalı bisküvi yanına hazır meyve suyu veya buzdolabında sizi bekleyen bir dilim pasta. Eminim çoğu kişi açlığını bastırmak için bu tarz besinlere yöneliyor. Ama daha sağlıklı, diğer besinler gibi fazla kilo aldırmayan, sindirimi hızlandıran ve ülkemizde bolca yetiştirilen meyveleri tüketmeyi unutan bir toplum haline geldik. Çantanızda, arabanızda, işyerinizde çekmecenizde tazesini veya kurusunu bulundurarak ara öğünlerinizi meyve ile zenginleştirebilirsiniz.

Küçük değişimler büyük sonuçlar getirir

Sağlıklı beslenmek ve kilo vermek için günlük yaşantınızda büyük bir zaman ayırmanız gerekmiyor. Küçük akıllıca değişimler yeterli olacak. Örneğin yemeklerinizi az yağlı tercih ederek, kızartmadan, hamur işlerinden uzak durarak göbekteki yağları gün be gün eriteceksiniz, metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız uykunuzdan yarım saat feda edip yürüyüş yapabilirsiniz, asitli ve şekerli içecekler yerine su, maden suyu, ayran tercih ederek hem ekstra kilo artışından hem de ödemden kurtulacaksınız, yemeklerinizi uzun sürede yemeğe ve daha çok çiğnemeye çalışın böylelikle tokluk hissiniz artacak ve daha az yemek yiyeceksiniz.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın
 

Benzer Konular



Üst Alt