MediaTek’ten 3 yeni yonga seti duyurusu geldi

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
MediaTek’ten 3 yeni yonga seti duyurusu geldi


Akıllı telefon pazarında 2016 ile birlikte yeni bir mücadele başlayacak ve giriş ve orta seviye ile özellikle amiral gemisi ve diğer üst seviye cihazlar arasındaki mücadele nefesleri kesecek. Yeni dönemde ayrıca donanım açısından da gelişmeler yaşanırken, yeni akıllı telefonlar, yeni nesil yonga setleri ile pazarda yer alacak.



Baktığımızda üst seviyede Qualcomm Snapdragon 820 ile, Samsung, Exynos 8890 ile MediaTek de 10 çekirdekli işlemci içeren Helio X20 yonga seti ile amiral gemisi modellerde yer alacak.

MediaTek özellikle Çin ve diğer Asya merkezli firmaların cihazlarında yer alırken, CES 2016’da da bu sene pazara sunacağı yeni bazı yonga setlerinin duyurusunu gerçekleştirdi. 3 yeni yonga setini duyuran MediaTek’in bu yonga setleri MT8581, MT2523G ve MT7697 adları ile gün yüzüne çıktı.

MediaTek MT2523G, özellikle akıllı saatler ve diğer giyilebilir cihazlar için tasarlanmış. Yonga seti dual-mod Bluetooth ve GPS desteği sunuyor. MediaTek MT2523G, Cortex-M4 tabanlı işlemci içermekte. Ayrıca 1 haftadan daha fazla batarya ömrü sunabiliyor. Bu yonga seti 2016 ilk çeyrekte donanım üreticilerine gönderilecek.

MediaTek MT8581 yonga seti ise Blu-Ray, DVD ve CD çalar destekli ev sinema sistemleri için özel olarak tasarlanmış bir yonga seti. DVD kalitesinden 4K videoya kadar oynatma desteği sunuyor.

MediaTek MT7697 ise düşük güç tüketimi ve Bluetooth LE ve Wi-Fi desteği sunarken, henüz hangi cihazlar için sunulacağına dair bilgi bulunmamakta.




MediaTek’ten 3 yeni yonga seti duyurusu geldi - MaxiCep
 
  • Beğen
Tepkiler: hasan3472ty


Üst Alt