Medeniyetle tanışan yerlilerin isyanı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Exalans

Exalans

Üye
    Konu Sahibi
Medeniyetle tanışan yerlilerin isyanı
İlkel bir kabileye mensup 4 yerli Londra’ya götürüldü, medeniyetle tanıştırıldı. Bir hafta sonra isyan eden yerliler, güç bela kendilerini adalarına atarken, izlenimleri oldukça ilginçti:

Pasifik’teki “Mutlu insanlar ülkesi” olarak bilinen Vanuatu’nun güneyindeki Tanna Adası’nın yerli halkı, yıllardır ’modern’ dünyadan uzak huzurlu bir yaşam sürüyordu. Elektriğin olmadığı barakalarda yaşayan, para kullanmayan, bağlı oldukları Edinburg Dükü’nü ’tanrı’ kabul eden ve sadece tarım ve balıkçılıkla geçinen bu kabile geçen ay medeniyetle tanıştı ve tanıştığına da bin pişman oldu. İngiliz “Channel 4” kanalı, ’Yerlilerle Tanışın’ adlı üç bölümlük bir reality şov için Tanna yerlilerinden biri reis dört kişiyi İngiltere’ye götürdü. Bir hafta boyunca İngiltere’de kalan yerliler sokaklarda dolaştı, televizyon izledi, futbol maçına gitti, köpeklere bakım yapılan kuaför salonlarını gezdi.

Yerliler güç bela kendilerini adalarına atarken, grubun içindeki kabile reisi Şef Yata izlenimleri sorulduğunda şunları söyledi: “Asıl ilkel olan sizsiniz, bizde kimse sokaklarda yatmaz. Evsizlere hemen bütün köy toplanıp bir baraka yaparız. Bizim havamız daha temiz. Yiyeceklerimiz de taze. Bizde çocuğu olmayan ailelere başkası çocuk yapıp verir. Bizde çocukları şiddete sevkeden tv de yok radyo da. Biz çocuklarımıza masal anlatırız. Televizyon dediğimiz şey çok yorucu ve izlerken insanı sinirlendiriyor. Biz insanlarla yüzyüze konuşmayı ve onlardan yanıt almayı tercih ederiz. Sizde para diye bir şey var hepinizi mutsuz ediyor. Biz takas usulünü kullanıyoruz.” Şef Yata’nın adasına döner dönmez kabilesine verdiği ilk nasihat de “Sakın İngiltere’ye gitmeyin” oldu.

*Vatan

SelmanTE

SelmanTE

Üye
asıl mutluluk bu işte aslında ama
bu saatten sonra uyum sağlayabileceğimi bilsem şu anda giderdim huzur adasına! :)

mservank

mservank

Üye
dıoğru söylemiş şef en iyisi orada yaşamak

D3N1Z

D3N1Z

Üye
HATA

D3N1Z

D3N1Z

Üye
cok iyi boyle b isey olmasina nedense bilmiyorum ama cok sevindim =) rahat birak bizi teknolojisi hele para keske hic bi zaman icat edilmeseydi :(

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
sizce medeniyet nerde acaba

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Herkes der ya hzuzr dolu sakin bir hayat istiyorum diye.

Ben istemiyorum arkadaş.İnsna sosyal bir varlık napacma tek başıma nerde insna çoksa ben orda olmak isteirm.Sevmem sessizliği. ;)

Master_Evil

Master_Evil

Üye
way be çok güzel
ben huzurlu sessiz ortam istedimmi memlekete gidiorum yetio

worldcild

Üye
ben bızım bağa gıdıyorum huzurlu sessiz bi ortam istedımmi...ama en fazla 6 saat dayanabiliom.klavyemı muzık calarımı özlüorum...ama haftada bı değişiklk oluo tabı..cam havası alıoz...ben o yerlıler gıbı bı hayata adapte olamam..onlarda bızımkıne olamışlar baksana :(üzücü bi olay aslında yaaa

ouSahin

ouSahin

Üye
ama yinede hayatınızda kalıcı oLan şeyLerin eksikliqini hissedebiLcek ßir hayat ßçimi oLmamlı...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Medeniyet dediğin tek kişi kalmış canavar.

matrixugur

matrixugur

Üye
vatanımı hiç birşeye değişmem

POWER

POWER

Üye
Hangimiz İlkel?

SelmanTE

SelmanTE

Üye
Herkes der ya hzuzr dolu sakin bir hayat istiyorum diye.

Ben istemiyorum arkadaş.İnsna sosyal bir varlık napacma tek başıma nerde insna çoksa ben orda olmak isteirm.Sevmem sessizliği. ;)

orada da vardır arkadaşlık. sen tek başına yaşamayacaksınki...

hem emin ol oradaki arkadaşlıklar çok daha iyidir, ve hiçbiri para veya çıkar üzerine kurulmamıştır....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...