MaxiRehber - Mobil GPUlar

Sponsorlu Bağlantılar

Ulubeyli64

Ulubeyli64

Üye
Adreno Gpuları Tegra mı Malimi yoksa Pıwer mi bunlardan hangileri iyi Mesela Adreno 420-Tegra 4-Mali604-S4ün gpusu hangisi ii

pRime.

pRime.

Üye
En iyileri powervr ancak senin verdiğin karşılaştırmada adreno 420.

sekajmer

sekajmer

Üye
Teşekkürler mukkemmel paylaşım

Ufukcan77

Ufukcan77

Üye
powervrsgx544mp3 mü adreno 330 mu? bildiğim kadarıyla 330 ama ekadar bir fark vardır?

aleranol

aleranol

Üye
544 te destekli. Adreno 330 4k çözünürlüğü hdmi ile aktarabiliyor

pRime.

pRime.

Üye
sgx544'ün adreno 330'dan iyi olabilmesi için en azından 4 çekirdekli olması gerekir. adreno330 544mp3'ten daha iyi ancak bildiğim kadarıyla henüz snapdragon 800'lü bir cihaz görmedik. ayrıca Xiaomi Mi-3 antutudan 80bin küsür puan almış. hatırlatırım antutu benchmark'ı grafik ağırlıklı bir benchmark değildir. eğer bu tarz bir benchmark arıyorsanız glbenchmark'a bakacaksınız. sgx gpu'larının liderliğini orada görebilirsiniz.

aleranol

aleranol

Üye
sgx544'ün adreno 330'dan iyi olabilmesi için en azından 4 çekirdekli olması gerekir. adreno330 544mp3'ten daha iyi ancak bildiğim kadarıyla henüz snapdragon 800'lü bir cihaz görmedik. ayrıca Xiaomi Mi-3 antutudan 80bin küsür puan almış. hatırlatırım antutu benchmark'ı grafik ağırlıklı bir benchmark değildir. eğer bu tarz bir benchmark arıyorsanız glbenchmark'a bakacaksınız. sgx gpu'larının liderliğini orada görebilirsiniz.

Sırf meraktan soruyorum. Series 6 yani rogue gpu lara ne oldu? Ortada hiçbir şey yok.

pRime.

pRime.

Üye
Ben de bilmiyorum ancak o gpular ciddi anlamda guclu. Tek basina bilgisayar calistirip ornek renderlar oynatacak kadar. Su anda sgx5 serisini yeterli gordukleri icin piyasaya surduklerini sanmiyorum.

aleranol

aleranol

Üye
Ben de bilmiyorum ancak o gpular ciddi anlamda guclu. Tek basina bilgisayar calistirip ornek renderlar oynatacak kadar. Su anda sgx5 serisini yeterli gordukleri icin piyasaya surduklerini sanmiyorum.

Eğer sürerler ise zaten direk tekel haline getirebilirler. Sgx5 serisi 40 milyon Poligon çizebiliyir.
Rogue serisi ise araştırmalarıma göre 400milyon+ çizebiliyor. Ayrıca veri yoli genişliği vs de gerçekten çok iyi. Benim gt540m gpusunun 4te1 i gücünde resmen. Sadece ram miktarı düşük.

pRime.

pRime.

Üye

Eğer sürerler ise zaten direk tekel haline getirebilirler. Sgx5 serisi 40 milyon Poligon çizebiliyir.
Rogue serisi ise araştırmalarıma göre 400milyon+ çizebiliyor. Ayrıca veri yoli genişliği vs de gerçekten çok iyi. Benim gt540m gpusunun 4te1 i gücünde resmen. Sadece ram miktarı düşük.

olay sadece ne kadar çok üçgen çizdiği değil. gpuların gücünü belirleyen başka etkenler de var. senin de söylediğin gibi hafıza bunlardan birisi. mesela broadcom 2763 gpu'su 70m poligon çiziyor ve 128mb kendi hafızası var ama oyun performansına gelince yeri geldiğinde sgx530 bile onu geride bırakabiliyor. ayrıca sgx5'lerin hepsi 40m çizmiyor. modele göre daha zayıfı ve daha güçlüsü var.
bu video'da series 6 bağlı bir cihaz gösteriliyor. video yeni sayılır. nisan ayından kalma:

şu an için mobil bir gpu'yu pc gpu'su ile karşılaştırmak yanlış olur çünkü pc gpu'ları çok güçlü ve hızlı bir şekilde gelişiyorlar. oyun konsollarının da x86 mimarisine dönüp pc ekran kartları kullanmaya başlaması da buna bir örnek.

aleranol

aleranol

Üye
40 milyon derken genelde bu sayı etrafında olduğu için söylemiştim biraz yanlış oldu gerçi.
Pc gpusubile karşılaştırmak tamam biraz yanlış olabilir ama eski pc gpularina bakınca mobil alanın da ne kadar hızlı geliştiği rahat görülebiliyor. Yalnız tam boyutlu bilgisayar oyunları veya diğer uygulamalar 4k çözünürlüğü destekledikçe şu anki gpular yerini çok daha güçlü olanlara bırakacaktır. Mesela gt690 gpu su yatay olarak 4000 veya 5000 civarı bir piksel sayısı destekliyor ancak dikeyde hala tam olarak yetisemiyor. 1 2 yıla kadar bu gpular da yerini çok daha iyilerine bırakacak sonuçta. Sürekli olarak 2 3 yılda bir çağ atlama söz konusu gpu sistemlerinde. Bence mobil alanın gelişmesi çok zor değil. Hele ki önlerinde çok güçlü olanların yapısı mevcutken. 0 dan başlamak gibi bir sorunları yok. Örnek alabiliyorlr :)

PureXperia

PureXperia

Üye
Adreno 200 Gpu var benim telefonda gta3 vice city psx oyunlarini kasmadan oynuyom

cardanadam

cardanadam

Üye
Teşekkür ederim birde s3 ve s4 için olanları paylasirmisin

Baskentliia

Baskentliia

Üye
Nokia lumia 920

MaxPowerr

MaxPowerr

Üye
Teşekkürler bilmeyenler için çok güzel bir konu olmuş, galaxy s2'nin tegrası da olması lazım fakat Türkiyede satılmadı sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
caglar b

caglar b

Üye
xperia l de yanılmıyorsam adreno 305 var oyun performansı nasıl olur?

Takipçi Satın Al

Üst Alt