Maxicep Forum Genel

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Maxicep Forum Genel
Arkadaşlar 2008 de üye olduğum maxicep te bir süredir aktif değildim. Üyeliğimi tekrar aktif edip heyecanla konulara girdim eski arkadaşlarımı görürüm umuduyla ama forum resmen sessizleşmiş . Forumdaki birçok bölüme aylardır ne bir mesaj ne de bir konu girdisi yapılmamış . Sizce nedeni nedir ? Başka forumlara da üyeliğim var ama oralarda aktif şekilde iletişim devam ediyor. Uzun zaman sonra geri dönmüş biri olarak biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim .
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat Alper, fatihmenteş, gonyalı ve 1 kişi daha


ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
Forumlara olan ilgi genel olarak azalıyor. Mesela dh'de de aynı durum var. Şu anda gördükleri kısıtlı ilgi de youtube kanallarının canlı olmasından kaynaklanıyor.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
  • Üzüldüm
Tepkiler: MAERKEK ve fatihmenteş
ömer talat katı

ömer talat katı

Moderator
Biraz ekonomik durum da bunda etkili. Satınalma önerileri artık vatandaş için bir şey ifade etmiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihmenteş
Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Aslında ekonomik durumla çok ilişkili olduğunu düşünmüyorum . Ne nasıl yapılır tarzı püf noktalarını anlatan konular veya yeni haberler , gelişmeler ,güncellemeler tarzı konularda forumda artık açılmıyor gözlemlediğim kadarıyla. Örnek vereyim iphone genel başlığı altında açılan en son konular 6-7 ay önce açılmış. Forumda 1 sene veya daha uzun süredir konu açılmayan , mesaj yazılmayan bölümler var . Sanırım maxicep'in bilinirliği de azalmış forumdan uzak kaldığım yıllar içerisinde . Eskiden telefon teknolojileri ile ilgili google'da bişey arayacak olsam maxicep ilk sıralarda olurdu.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
  • Cool
Tepkiler: PALA., gonyalı ve fatihmenteş
PALA.

PALA.

Üye
Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz :deal:
Google üzerinde maxicepi aratınca 4 önceki şeyler çıkıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihmenteş ve MAERKEK
Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ben kendi adıma konuşayım . Forumlara olan ilginin geçmiş yıllara göre daha az olduğunun farkında olsam da daha aktif bir forum bekliyordum. Eski açtığım konulara gelen yorumlara falan bakıyorum da etkileşim ne kadar iyi düzeydeymiş . Sanırım fazla beklentiyle geldiğim için biraz burukluk oldu .
 
  • Beğen
  • Üzüldüm
Tepkiler: fatihmenteş, PALA. ve gonyalı
gonyalı

gonyalı

Üye
Ben de foruma katılalı 4 yıl 11 gün olmuş ve aktiflik durumu aynı
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihmenteş
PALA.

PALA.

Üye
Eski çılgın symbiancılar deli gibi cfw, uygulama paylaşımı yapıyordu, misal okumakla bitmiyor, o kadar çok konu var.
Şimdilerde ne düzgün inceleme yapan var, nede uygulama üzerine bişeyler paylaşan; birkaç kişi arada bişeyler yapıyor, onları tenzih ederim.

Şuan aktif olan forumlar sürekli fuarlarda ürün inceleyip, youtube video atıyor, bu olmadan olmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihmenteş, MAERKEK ve gonyalı
Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Eski çekiliş konularından birine denk geldim forumda 3 aylık gamepass hediyesi varmış . Katılmak için sadece konuya katılıyorum yazman yeterli . Koca forumda 1 kişi katılıyorum yazdığı için konuyu açan arkadaş mecburen çekiliş yapamadan direkt o kişiye vermiş hediyeyi . Forumun başka bir bölümünde en son 2020 de konu açılmış ve son cevap da yine 2020 de . Çok garip gerçekten. Hiç yeni girdi olmayan veya aktifliği durma noktasına gelmiş bütün bölümleri kaldırsan forumun yüzde sekseni gidiyor .
 
  • Beğen
Tepkiler: M.F.E, MAERKEK ve gonyalı
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Mesele şu. YouTube dan bakıp sorununu çok daha hızlı çözebilmek varken foruma konu açıp cevap beklemek hem daha zahmetli hem de uzun bir iş. Ben neredeyse 20 senedir forumlarda aktif olarak bulunmuş birisi olarak şimdi kimse foruma konu açıpta beklemek istemez. Yazılan cevapların çoğunda o kadar çok bilgi kirliliği oluyor ki konu açan insanın kafası da çok karışıyor. Benim eski forumlarda tanışıp arkadaş olduğum çok insan vardı. Hepsi kayboldu gitti. Benim açtığım konuların bile çoğunda mesaj yok. Forumların forum olduğu zamanlar güzeldi. Bir de açılan konulardaki linklerin çoğu çoktan öldükleri için insanlar başka yerlerden indiriyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihmenteş, Silinen Üye 2553318, MAERKEK ve 1 kişi daha
AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Cep forumlarında uzun soluklu daimi üyesiyim Android Türkçe bölümünde pekçok katkıda bulunduğum ve günlük takip ettiğim forumların başında gelir.
AMA
Artık Türkçe çevirileri bile paylaşıma açılmasını zorla kabulettirir olduk. Böyle giderse ben de cepten ufak ufak kaybolacağım...

Umarım birisi veya birileri birşeylere el atar...
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK, fatihmenteş, Silinen Üye 476002 ve 1 kişi daha

Silinen Üye 2553318

Kapalı Hesap
diğer forumlarında etkisi var
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihmenteş
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Kaç tane forum kaldı doğru düzgün. Çoğu kapandı. Benim lisede dönemimde forumlar patlamıştı. Korsan oyun film forumları doluydu. Hepsi mahkemelik olup kapatıldı. Bir ara bende forum açtım ama olmayınca vazgectim. Forumlarda oyunlar paylaşılırdı sayfalar dolusu yazılar olurdu. Artık herkes herşeyi daha kolay yoldan hallettikleri için forumlara gerek kalmadı.
 
Buğra

Buğra

Admin
Bu tarz konular her yıl belirli zaman aralıklarıyla farklı kullanıcılar tarafından merak ediliyor açılıyor fakat bunun sebebi herkesin bildiği şeyler aslında. İnsanların alışkanlıkları değişiyor insanların hayatı değişiyor. Üstüne artık bilgiye sadece ulaşıp gidiyorlar vakit değerli bir şey olduğu için forumlarda vakit geçirmek yerine alacağını alıp kaçıp başka işlerle meşgul olmayı tercih ediyorlar. Burası kendimi bildim bileli var olan ve var olmaya da devam edecek bir platform. Siz değerli üyelerimizin de aktifliği ile her ne olursa olsun forum kültürünün öleceğini düşünmüyorum.
 
  • Beğen
  • Sevdim
Tepkiler: MAERKEK, Silinen Üye 2553318, Fatih BaKeR ve 2 diğerleri
Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Acaba youtube hesabı ve diğer sosyal medya hesapları daha aktif kullanılsa bir nebze de olsa forumda aktiflik artırılabilir mi ? Şu anda maxicep isminin 5-6 yıl öncesindeki bilinirliği ile şu anki bilinirliği arasındaki farkın birazda diğer paylaşım mecralarında aktif olunmamasından kaynaklandığını düşünüyorum . İnsanların forumda çok uzun vakit geçirmeleri sağlanamasa bile daha çok tıklama alıp daha bilinir hale gelinebilir mi acaba ? Kişisel olarak zaman geçirdiğim forumlar arasında aktifliği daha fazla olan tüm forumların ortak özelliği youtube hesaplarına düzenli video yüklenmesi . Bu bir tesadüf olmasa gerek .
 
  • Beğen
  • Cool
Tepkiler: gonyalı, fatihmenteş, M.F.E ve 1 kişi daha
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Forumlar her zaman var olurlar ancak bir süre sonra aktifliğini kaybederler. Ben ne forumlar gördüm lisedeyken üye sayısı binlerce olan. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi artık herşeye çok kolay erişilebildigimiz bir dönemde kimse forumlarda durmaz. Facebook ilk çıktığı zaman ben üniversite okuyordum. Herkes için inanılmaz bir deneyimdi. Bugün Facebook kullanan kaç kişi kaldı? Herşeyin bir ömrü var.
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihmenteş ve gonyalı

Benzer Konular

Dobraokuyucu
Cevap
5
Görüntüleme
143
gonyalı
Nuru TaşDemir
Cevap
32
Görüntüleme
2K
Ozan
Cevap
20
Görüntüleme
1K
AIS
Ozan
Cevap
0
Görüntüleme
579
Ozan


Üst Alt