Mavi Ekran Hataları

Sponsorlu Bağlantılar

kaan2222

kaan2222

Üye
    Konu Sahibi
Mavi Ekran Hataları
Arkadaşlar bilgisayarım casper alfa force bundan 1 ay önce birdenbire IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası verdi daha sonraları bu mavi ekranlar arttı ve farklı hatalar da vermeye başladı.PFN_LIST_CORRUPT hatası da ortaya çıktı.Daha sonra ntfs.sys ve Win32k.sys bunun yanında bazen bilgisayarı açtığımda ekran kartının driver ında sorun olduğu gözüküyordu.Bu hataların ekran kartı driver ından olduğunu düşünüp driverı yeniledim ancak bir değişiklik olmadı.İnternette sorunu araştırdım microsoft un sitesinde windows çökme hatası yazıyordu.Bende son çare olarak format attım ancak format attıktan sonra bile sorunlar devam etti.Arkadaşlar RAM slotlarından yaptığını düşünüyorum.Yardım ederseniz sevinirim.

ekran görüntülerini ekliyorum:

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
PFN_LIST_CORRUPT hatası için şunu buldum: This indicates that the memory management Page File Number list is corrupted. Can be caused by corrupt physical RAM, or by drivers passing bad memory descriptor lists.

Yani diyorki, sanal bellek dosyasıyla ilgili birşeyler fiziksel bellekte (RAM) bozuldu veya sürücüler bilinmeyen bad sector alanlarına denk geldi.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası içinde şu yazıyor: Typically due to a bad driver, or faulty or incompatible hardware or software.

Yeni yüklediğin bir sürücü, taktığın donanım veya yüklediğin program kıllık yapmış. Tez elden defet.

Mavi ekran hataları çoğunlukla sürücü uyumsuzluğundan kaynaklanır ancak formattan sonra da düzelmezse donanım kaynaklı olduğu %90 açıktır.
Donanımlardan biri bozulmuşta olabilir. Çıkarıp dene bir kaçını.

Master_Evil

Master_Evil

Üye
mavi ekran hataları %90 ram kaynaklıdır başka ram bulursan deneyebilirsin

kaan2222

kaan2222

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar yazdıklarınız için teşekkür ederim son birşey eklemek istiyorum mavi ekran verdikten sonra bazen ekran 8bit olarak 640*480 ekran çözünürlüğünde çıkıyor.Ben ekran kartından da şüpheleniyorum ancak size bir sorayım dedim.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Slotlar belki ama bence farklı bir ekran kartı ve ram ile açmayı dene...Yalnız ekran kartı ve ram biraz güçlü olsun...

jackalx_06

jackalx_06

Üye
kardeş ram in slotunu değiştirmeyi denedinmi.

kaan2222

kaan2222

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ramlarin yerini değiştirdim hiçbirşey değişmedi ancak benim bilgisaytarımda 512+512 2 adet ddr 400mhz ram var birini çıkarıp denediğimde sorun çıkmıyor.Arkadaşklar bilgisayarımda fazla dosya var 1gb ram ancak yetiyordu bilgisayar yavaşladı.Sizlere son bir sorum olacak bu ram lari nasıl takarsam takayım her zaman mavi ekran veriyor.İkisini birlikte nasıl takabilirim.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Slm Arkdşlar aynı sorun bendede var ben şimdi C: D: birleştirip (çabuk değil) normal biçimlendirme yaparak (1.5 saatte)format attım şimdiye kadar mavi ekran çıkmadı ama çıkıcağından eminim.Çünkü hala birçok sorun devam ediyor mesela hiç bi anti-virüs kullanamıyom.firefoxs çoğu oyun ve bazı pdf reader gibi şeyleride kurumuyor daha öncede oluyordu bu napmam gerek ?

En son servise yolladığım zaman ekran kartını değiştirmişlerdi lisansım vista olmasına karşı vista desteklemiyordu hatta öyle bi ekran kartı takmışlarki piyasaya bozuk mal olarak çıkmış sanırım biosunda sorun vardı.ondada çok fazla mavi ekran geliyordu ama bu ahta değildi.Bende başka bi ekran kartı taktım ve onu kullanmaya başladım 1 ay sonrada bu hatayı almaya başladım acaba ekran kartından olabilirmi ??

kol@j

kol@j

Üye
ben buradan yardım alan mavi ekran kurbanıyım
katkıda bulunan herkese
teşekkürler

latifoguz

Üye
oyunlara girerken mi oluyo yoksa durduk yere mi

nurgurbuz

Üye
format atarken oldu lütfen yardımcı olun

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Eğer format atma sırasında olduysa CD hatalıdır.Sata/RAID entegreli bir CD ile format at , sorun kalmaz.

asdfc

Üye
arkadaşlar bendede aynı hatalar oluyor...

_enqin_

_enqin_

Üye
arkadaşım hdd yada donanım sorunun vardır

Üst Alt