Matt Cutts :Google’de yeni SEO dönemi. Aşırı SEO yapan siteler ceza kapıda.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheChosenOnee

TheChosenOnee

Üye
    Konu Sahibi
Matt Cutts :Google’de yeni SEO dönemi. Aşırı SEO yapan siteler ceza kapıda.
Googlenin yönetiminde’ki Matt Cutts, Google “ aşırı derecede optimize edilmiş veya aynı şekilde aşırı derecede SEO yapılmış’’ siteler için yeni ceza siteminin geliştirildiğini açıkladı.
Cutts, son bir kaç aydır Aşırı derecede SEO’lnamış siteleri tesbit edecek ve belirlenen bu siteleri cezalandıracak bir çalışmanın içinde olduklarını açıkladı. Ve yine aynı açıklamada geliştirdikleri sitemin önümüzdeki aylarda arama motorlarında uygulanacağının altını çizdi. Cutts, bu şekilde daha adil bir rekabet ortamı oluşturmak istediklerinide belirtti. Bununla beraber, ceza sisteminin asıl amacının çok özgün içeriği olmayan ama yapılan aşırı SEO çalışmalarıyla arama motorlarında üstlere çıkan siteler yerine çok özgün içeriği olan ama SEO’çalışması olmayan siteleri arama motorlarında üstlere çıkarmayı amaçladıkları.
Matt Cutts’ın açıklamasının Tercümesi:
“Aslında değişiklikleri önceden açıklamamız söz konusu değil, ancak son birkaç aydır üzerinde çalıştığımız bir konu var ve bunu önümüzdeki aylarda çıkarmayı planlıyuoruz. Bu rekabet ortamını biraz eşitlememiz gerektiğini düşünüyoruz. Birçok kişi, gerçekten harika içerik ve site hazırlayan kişilere karşı “çok fazla SEO” uygulayarak haksız başarı elde etmektedir. Biz de Googlebot’u biraz daha akıllı yapmak, güvenilirliğimizi artırmak istiyoruz. Ayrıca bir sayfada çok fazla anahtar kelime kullanımı, çok fazla link değiş-tokuşu gibi şeylerle bu sektörü istismar edenleri tespit etmeyi hedefliyoruz. Şu aralar, takım halinde başarılı mühendislerle bu konu üzerinde bir yaptırımla uğraşıyoruz”.



Şuanda özellikle yabancı siteler bu haberle çalkalanıyor. Ve görünen o ki yakın bir gelecekte, Googlenin bu çalışması hayata geçtiğinde dünya ve Türkiyedeki popüler sitelerin sıralamasında büyük değişiklikler olacak. Googlenin böyle bir çalışma yapması, özgün içerik giren sitelerin önünü açacağı kesin. Artık kavramıda belkide sadece backlink alma, reklam yapma v.s gibi siteye özgün veriler girme olarak yeni bir boyut kazanacaktır.
SEO’nun ülkemizde ve dünyada istismar edildiği artık hepimizin bildiği birşey. Emek vererek özveriyle oluşturulan bir çok websitesi malesef SEO çalışmalarına ağırlık veren siteler karşısında malesef popülerliğini yitiriyorlar veya onlarla rekabet edemiyorlar. Görünen o ki Google bu haksız rekabete son verecek. Artık bol bol reklam veren içeriği özgün olmayan ve güncellenmeyen sitelere Google hayat hakkı tanımayacak.
Google botunun nasıl birşey olduğunu daha test etmediğimiz için eksileri ve artıları hakkında birşey yazmamız doğru olmaz, fakat bu haliyle görüyoruzki, google 4-5 yıldır içeriği boş veya kopyala yapıştır olan siteler aldığı önlemlere karşı son darbeyi vuracak ve sitelerin özgün verilerin girilmesini teşvik edecek ve bu siteleri destekleyecek.
Buda tabi yeni bir sektör yaratabilir aslında, kavramı ortaya çıktığında, bunu istismar etmek için dünyada binlerce kişinin kllandığı başta Senuke , scrapebox v.s gibi SEO ( spam ) programlarının pabucu dama atılarak yeni bir sektör doğacak. Bu sektörün adı ne olur bilemem ama sektör inanılmaz derecede özgün veriler yaratabilen EDİTÖR lere ihtiyaç duyacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt