MARVEL Çıkacak Olan Tüm Filmleri Ve Açıklamaları

Sponsorlu Bağlantılar

Serhan

Serhan

Üye
    Konu Sahibi
MARVEL Çıkacak Olan Tüm Filmleri Ve Açıklamaları
Marvel geleneğini bozmadı ve Avengers filmi öncesi 2. Evre filmlerini duyurduğu gibi Age Of Ultron öncesi de 3. Evre filmlerini duyurdu. Ama öyle böyle bir plan gelmedi bu sefer. 3. Evre, Ant-Man dahil toplam 10 filmden oluşuyor!

1. ve 2. Evre filmlerinin toplam sayısı 11 film olduğunu düşünürsek 3. Evrenin büyüklüğünü siz hayal edin.



Yazımı okumadan önce aşağıdaki yazılarımı bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Demir Adam 3 İncelemesi:

Thor Film İncelemesi:

Mark 42’nin hikayesi:

Marvel Komplo Teorileri:

Her yazımın başında olduğu gibi bu yazıya da bir listeleme yaparak başlayayım. (Bu arada yakın zamanda yayınlayacağımız ''Sinematik Evren Rehberi'' için de bir ön gösterim yapmış olalım :D) Eğer bütün filmler arasında boşluk kalmasını istemiyorsanız bu listeyi kullanabilirsiniz. Örnek verecek olursam, The Incredible Hulk filminin sonunda Tony Stark’ın ne işi olduğunu anlamak istiyorsanız ''Marvel One-Shots – The Consultant''ı izlemeniz gerek.


1. Evre











2. Evre














3. Evre












Toplam 21 film, 5 one-shot, 2 dizi, 5 adet Netfix dizisi ve Marvel Sinema Evreni Çizgi Romanları...


Marvel’ın sinema sektörüne girmesi ile ortalığı dağıtması bir oldu. Bundan 2-3 yıl sonra Marvel Sinema Evreni'ne başlayacak biri ne kadar takip edebilir, bilemiyorum. Çünkü ipin ucu kaçmak üzere!

Neden mi kaçmak üzere diyorum? Çünkü Marvel’ın planları sadece bu kadar değil, TV için de ciddi bir çıkartma yapmak peşindeler. ''Agents of S.H.I.E.L.D. ve Agent Carter dizileri Sinema Evreni'ni besliyor ve adeta ileriye dönük hazırlık yapıyor.

Agents of S.H.I.E.L.D. dizisi başladığında Sinema Evreni ile bağını kuramamıştık. Ama 16. bölümden sonra gördük ki aslında her şey Captain America - The Winter Soldier filmi için ortamı hazırlıyormuş. Marvel çok ama çok uzun zamandır TV için Hulk dizisi planlıyor ve söylentilere göre bu dizi 2015-2016 sezonunda gösterime girebilir. Üstelik, Marvel, Age of Ultron fragmanında kontrolünü kaybeden bir Hulk ile bizi tanıştırdı. Bir bakıma diziye hazırlık yapılıyor gibi. (Tabi şimdilik öyle gözüküyor, daha ayrıntılı incelemeyi yakında yayınlanacak Age of Ultron fragman incelemesinde okuyabilirsiniz.)

Şimdi gelelim filmlere.

1- Ant-Man - 17 Temmuz 2015


Açıkçası konusu hakkında fazla bir detay yok, ama bir soygun hikayesi olacağı söyleniyor. Mevcut S.H.I.E.L.D. dizisi ve gelecek olan Agent Carter dizisini de hesaba katarsak ciddi bağları olabilir. 3. evrede herhangi bir devam filmi gelmeyeceğine göre ve IM3 filminin Age Of Ultron’a ne kadar büyük bir giriş olduğunu da düşününce, bu filmin önemi bir hayli büyük gibi. S.H.I.E.L.D. dizisinde şu sıralar bazı uzaylı nesnelerin peşindeler. S.H.I.E.L.D.’in düşmesi ile ortada dolanan Loki’nin asası da şu an Baron Von Strucker’ın elinde ve içinde bir Infinty Stone mevcut. (Ultron fragman incelemesini takip edin.)


Eğer bir soygun filmi olacaksa ve ortada dolanan Hydra varsa o zaman filmin başında Agent Carter’ın olması ve bu nesneler ya da Infinity Stone için verilen bir mücadele olmaması kaçınılmaz. Hatta Ant-Man’in peşinde olduğu şey şu an ortaya çıkmayan iki Infinity Stone’dan biri, ya da mevcut taşlardan biri ya da bir kaçı olabilir. Fragman yayınlanınca aklımızda daha net fikirler oluşacaktır.

2- Captain America: Civil War - 6 Mayıs 2016


Ve en seveceğim film. Neredeyse her yazımda geliyor dediğim olay sonunda geldi. Marvel’da zaten bunun sinyallerini vermişti. Marvel’ın çok sevdiğim bir huyu var; posterlerde her şeyi açıklıyorlar. İç Savaş filmi duyurusundan çok önce yayınlanan şu postere dikkat edin. Steve ve Tony nasıl da ön planda ve ayrı yönlere bakıyor; aralarına da Ultron girmiş.



Bu posterde bile İç Savaşın geleceğini haber vermişlerdi. Komplo teorileri yazısından hatırlarsanız Demir Adam 3 Soundtrack albümünün ismi de “Kahramanların Düşüşü” idi. (Heroes Fall) Yani Marvel planlarını ipuçları ile vermeyi seviyor.


Peki İç Savaş filme nasıl yedirilir? Herkesin dediği “Spider-Man olmadan bir Civil War hikayesi de olmaz!” sözü ne derece geçerli?

Açıkçası Spider-Man'e neden gerek olduğunu henüz anlayamadım. İç Savaş'ın sebebi bir kayıt yasasıydı. Spider-Man olmadan da herhalde bu yasa çıkardı. Tamam, Spider-Man kimliğini açık etti ve Tony onu kullandı ama hikayedeki katkısı sadece buydu. Zaten şu ana kadarki önemli kahramanların hepsinin kimliği biliniyor. Bir anda ortaya çıkan bir Spider-Man herhangi bir etki yaratmaz, hatta evrenin kalitesini bile bozar.


Ortam şu an bir iç savaş için çok uygun. Çizgiroman ile birçok kesişmesi var zaten. Mesela çizgiromandaki Civil War hikayesinde Gizli Savaş (Secret War) olayları yüzünden Nick Fury S.H.I.E.L.D.’den ayrılmış ve yer altına saklanmıştı. Captain America’da yine bu esnada Nick Fury’nin gizli S.H.I.E.L.D. üslerini kullanıyordu. Şu an Sinema Evreni'nde de Nick Fury saklanıyor; neresinden bakarsanız bakın Civil War zaten bağıra bağıra geliyordu.

Not: Bundan sonraki kısım tamamen benim teorimdir, yani olmama ihtimali çok yüksek.

Peki Kayıt Yasası olur mu ve filme nasıl uyarlanabilir? Önceki filmleri bir göz gezdirelim. Avengers filminde Tony gökyüzünden düşerken karşısında duran orduyu ve büyüklüğünü görmüş, tamamen çaresiz kalmıştı. Bu olayı bir türlü üzerinden atamadı. Kendisini savunmak için daha büyük silahlar yapmaya başladı. Sürekli zırh yapıyor, hatta işi daha da ileri götürüp zırha girmemek için yapay zekalı ve uzaktan kontrol edilebilir Mark 42’yi yaratıyordu. Ultron fragmanında parçalanmış Mark 42’nin Ultron olduğunu ve başka bir prototip zırh (ya da robot, her neyse...) onu parçaladığını görüyoruz. Yani Ultron da Tony tarafından yaratıldı ve fragmanda da herkesin Tony’e olan öfkesini görebiliyoruz. Tony tam manası ile kontrolünü kaybediyor.


Avenges filminde bir şey daha oldu: Loki'nin Asası! Kış Askeri filminin sonundaki ek sahneye bakarsanız S.H.I.E.L.D.’in düşmesinden sonra Hydra’nın eline geçen uzaylı nesneleri Baron Von Strucker tarafından kullanılıyor ve bu nesnelerden biride Loki’nin asası. Ve en sonunda da Von Strucker ikizleri göstererek; ''Artık mucizeler çağı'' diyor. Yani mutantlar artık dünyaya geliyor.


Burada bir parantez açayım: X-Men evreninin telifleri FOX’un elinde. Yani Marvel, mutantlarını Fox izni olmadan kullanamaz. Örnek vermek gerekirse Quicksilver, ''X-Men: Days Of Future Past'' filminde de vardı. Marvel da İkizleri kullanabilmek için onlara mutant demedi, mucizeler dedi. Bu sayede Ultimate evrenindeki kökenlerini yakalamış oldu. Yani çizgi roman takipçilerinin yadırgamayacağı bir ortam yakaladılar.


Peki mucize olarak sadece ikizler mi var? Hiç sanmıyorum çok daha fazlası dünyaya yayılmış olmalı. Ya dünyada süper güçlü insanlar dolaşmaya başlıyorsa?

Iron Man 3 incelemesini okuduysanız filmin etkileri büyük olacak demiştik ve Tony Stark’ın Savunma Bakanlığı yaptığı döneme giriş yapılabilir demiştik. Neredeyse bu olmak üzere. Belki Age Of Ultron öncesi ya da sonrasında bunu göreceğiz. Bakarsınız Ant-Man filminde de konuk oyuncu olur ve bakanlığını görürüz. Bu da demek oluyor ki İç Savaşta Tony’nin yeri belli oluyor: Devlet!


Zaten ortada dolanan Mucizeler varken hükümetin bir Kayıt Yasası çıkarması kaçınılmaz olacaktır. Peki Hydra’nın S.H.I.E.L.D.’i nasıl ele geçirdiğine ve Tony’nin kontrolsüzce silah yapmasına şahit olan Captain America sizce Tony Stark’ın başını çektiği bir kayıt yasasına izin verebilir mi? Artık hükümete bile güveni kalmamışken.


Kim ne derse desin, ortam bir iç savaş için çok müsait ve savaşın olması da kaçınılmaz. Yani hükümetlerin “Sağ olun maskeli kahramanlar.” dediği dönemler çok geride kaldı. Kontrolsüz bir güce hiç kimse izin vermez. Ki Civil War serisi işlenirken buna çoğu kez vurgu da yapılmıştı.


Bu arada Marvel’ın Sinema Evrenini nasıl ince eleyip sık dokuduğunu hesaba katarsak Netfix dizisi olan Defenders’ın da bu evrene etki etmeyeceğini düşünmek hata olur. Zaten diziler 2015 de yani Civil War öncesi yayınlanıyor, yani ciddi bir bağı olacaktır elbet. Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist karakterleri de evrene dahil olacağına göre kaçınılmaz bir şekilde İç Savaş'a etki edeceklerdir. Ya da buyurun size kayıt yasası için gerekli bir kitle. Kimliklerini açıklarlar mı, bilemiyoruz... Bakarsınız Spider-Man yerine Daredevil'ın kimliğini halka açıklar.


Özetlersek İç Savaş'ın geleceğini görmüştük. Ortam tam olarak İç Savaş'a uygun ve çok sağlam geliyor gibi. Benim en çok beklediğim film diyebiliriz.

Unutmadan, Loki’nin asasında parlayan taşın rengi ile Ultron’un Mark 42 içinde parlayan gözlerinin benzerliğine dikkat ettiniz mi? (Ultron Fragman incelemesinde diyeceğim de beklentiyi çok yükseltiyorum gibi. Eğer inceleme fos çıkarsa artık blog’u taşa tutarsınız diye korkuyorum.)

3- Doctor Strange - 4 Kasım 2016


İlk zamanlar ''Neden Dr. Strange evrene katılıyor, Avengers üyesi değil ki...'' şeklinde bazı söylentiler dolanmıştı. Daha sonra Guardians of the Galaxy filmi ile farklı karakterlerin de evrene girebileceği kanıtlanmıştı. Böylece Doktor Strange’in evrene katılması yadırganmadı. Infinity War filmi için önemli bir karakter olacak olsa da, Dr. Strange’in daha önemli bir yeri var. Kendisi bir Illuminati üyesi. Marvel Now - New Avengers serisinde Illuminati üyeleri Infinity Gem’leri kontrol ediyorlardı. Her biri kendi taşına sahipti ve dünya için çok önemli anlarda toplanıp çok önemli kararlar alıyorlardı. Örnek vermek gerekirse Hulk’ın dünya için bir tehdit olduğuna karar verip uzaya göndermek ya da çoklu dünyaların çarpışmasını engellemek için diğer gezegenleri yok etmek gibi. Şu an çizgiromanlarda Captain America, gelecekte Illuminati’nin dünyaya yaptıklarını gördü ve Illuminati’nin durdurulması gerektiğini söyledi, yani savaş yaklaşıyor!


Dr. Strange filmi açıkça 4. evre için gerekli bir film gibi ve 4. evrede Illuminati’nin geldiğinin habercisi. Evrene etkileri büyük olacak bir film geliyor.

Aslında 21 film de Infinity üzerine kurulu. Evren sadece bu hikayeyi anlatmak için yaratılmış ve taşlar ortaya çıktıkça olaylar daha da büyüyor. Infinity War hikayesi ile Infinity’lerin işi bitecek gibi gözükse de Illimunati’yi düşününce aslında Infinity Stone’lar evrenin temel taşı ve olaylar onun çevresinde şekillenmeye devam edecek gibi.

4- Guardians of the Galaxy 2 - 5 Mayıs 2017


İlk film tamamen Infinty Stone üzerine kurulmuştu. Bu film de artık savaşın başladığı film olacak gibi. Filmde zaten Thanos ve Infinty Stone’lar ön planda olacaktır. Tabi önceki filmde sözü edilen Peter Quill’in babası da ön planda olabilir. Zira kendisi, filmde de belirtildiği gibi insanoğlundan çok daha eski bir ırka mensup, üstelik bir de galaktik bir imparator. Ayrıca itin de tekidir:


İlk filmde bize Koleksiyoncunun da taşların peşinde olduğunu göstermişti. Bu filmde kalan son 2 taşı da görebiliriz. Tabi Power Gem’in gücünü gören Thanos da bu taşları isteyecektir. Ki zaten peşinde bile..!

Filmin oluşturduğu atmosferi düşünürsek Thanos’un artık sahneye çıkacağını düşünmek doğru olur.

Tabi İlk Guardians of the Galaxy filminin bir diğer önemi de kozmik evrene adım atılmasıydı. Bu olayın önemine daha sonra girelim.

5- Thor: Ragnarok - 28 Temmuz 2017


Evet, Thor film incelemesinde ne demiştik? Hikaye yavaş yavaş Ragnarok’a doğru gidiyor demiştik ve doğrudan Ragnarok geldi. İç Savaş öncesinde Ragnarok yaşanmış ve Thor ortadan kaybolmuştu. Tony onun saç telinden bir robot yapmıştı. Öncesinde bir İç Savaş filmi olduğunu düşünürsek olaylar İç Savaş filminden önce geçiyor olabilir. Yani İç Savaş filminde Thor’un yerine robotunun olması muhtemel ve neler yaşandığını da bu sayede öğrenebiliriz.

Bu arada Tony Stark’ın yaptığı robotun adı da Ragnarok.


Önceki filmlerde Lady Sif ile Jane arasındaki kesişmeyi görmüştük. Artık Loki tahtta ve Sif ile ortaklık zamanı gelmiş gibi. (Yakında, yani 2015’te bu hikayeyi TççT Farkı ile okuyacağınızı da haber vereyim.)

Dikkat ederseniz Kış Askeri filminde Kalkanı Kim tutacak hikayesi geliyor demiştik ve İç Savaş ile hikaye başlamış oldu. Yani Captain America’ya veda zamanı yaklaşıyor. Ragnarok hikayesi ile de Thor’a veda zamanı yaklaşıyor.


21. Film ile Avengers’lara veda havası esmeye başlayacak gibi. Daha önce söylemiştim, Marvel yeni oyuncular ile anlaşmak yerine karakterleri güncelleme yoluna gidiyor olabilir. Yani Captain America yerine Bucky’nin geçmesi gibi. Bu şekilde evren çok daha ilgi çekici olacaktır.


Bu arada 3. Evrede dikkat ettiyseniz Marvel’ın 2 büyük olayını daha görmüş olduk, daha önceki yazılarda bu konuya değindiğimizi hatırlarsınız.

6- Black Panther - 3 Kasım 2017


İlk Kara Panter filmi olsa da kendisi ilk olarak İç savaş filminde gözükecek. Tabi hikayeye etkisi ne kadar büyük olur bilemiyoruz, sonuçta İç Savaş'da tarafsız kalmıştı. Belki Hawkeye’ın Thor filminde gözüktüğü kadar sınırlı olabilir.

Kendi ülkesi Vibranium madeni ile dolu (Captain America’nın kalkanı da aynı madenden yapıldı), değişen dengeler içinde bu madenin önemi artacaktır. Daha önceki New Avengers serilerinde ülkesi Wakanda’ya Vibranium için gizli S.H.I.E.L.D. ajanları tarafından saldırılmıştı.


Bu filmin önemi ne derseniz Dr. Strange filminde olduğu gibi kendisi Illimunati’nin bir üyesi. Bu şekilde Infinty War sonrasında Illimunati’nin geleceğini müjdeliyor gibi. Infinty Stone’ları birileri kendi arasında paylaşacak gibi.

Tabi Black Panther sadece Avengers ve Illuminati üyesi de değil, kendisi Defenders ile de çalışmıştı. NetFlix’in Defenders dizisini getireceğini düşünürsek orada bile gözükebilir. Tabi İç Savaş’da da Defenders ile beraber gelebilir ya da direk Wakanda Prensi olarak geçer.

7- Avengers: Infinity War – Part I - 4 Mayıs 2018


Ve yıllardır beklenen en büyük olay Infinty War geldi. Adından da anlaşıldığı gibi Infinty Stone’lar ile ilgili olacak. Daha önceki yazılarımızda bunun geleceğini söylemiştik, hatta filmin ismi Avengers Infinity olur demiştik, Infinty War oldu. :D (Yakında, yani 2015 de Thanos Saga projemizi de TççT farkı ile okuyacağınızın da duyurusunu yapayım.)

Aslında bu film ile ilgili bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum, Marvel, Comic-Con da 8 film için tarih vermişti. 2018 yılında sadece 6 Temmuz ve 2 Kasım tarihlerinde filmler vardı. Ama son duyurusunda 4 Mayıs 2018’i de ekledi ve bu tarihe de Avengers: Infinity War – Part I’i koydu.


Zamanlamaya dikkat ederseniz DC kendi filmlerini duyurana kadar Marvel Avengers: Infinity War’ı tek film olarak düşündüğünü görebiliriz. DC ne zaman JLA’yı iki bölüm halinde yayınlayacağını duyurdu, o zaman Marvel da Infinty War’ı 2 bölüm halinde yayınlama kararı aldı. İyi mi yoksa kötü mü yaptı bilemiyoruz ama Infinty War gibi bir olay tek filme sığmazdı, orası kesin. Zaten ortada yazılı bir senaryo yokken zamanında verilmiş bir karar. Yani çoğu ikiye bölünen filmin yaşadığı sorunu yaşamayacaktır.

Neyse, DC ve Marvel bunu hep yapıyor. Captain America 3 için tarih açıklandıktan sonra Batman V Superman filmi aynı hafta için duyuruldu. Sonrada Marvel, Iron Man vs. Captain America filmi olacak olan Civil War hikayesini duyurdu. İkisi de birbirlerine yakın tarihlerde yayınlanacaklardı, sonra DC tarihi biraz öne çekti. Şu an aralarında 1 aydan biraz daha fazla bir zaman var ama mücadele büyük olacak gibi.

Tabi daha önceki İç Savaş bağıra bağıra geliyordu sözümün arkasındayım. Marvel bu hikayeyi zaten planlamıştı ama ön tarihe çekmiş olma ihtimali de var. Hatta İç Savaş’ı duyurdukları sunuma bakarsanız önce Serpent Society yazısını koyup sonra İç Savaşa çevirdiler. Sanki bir nevi gönderme yaptılar. Belki ileriki zamanlara, yani Thor filmi sonrasına gelecekti ama öne alındığı hissini doğuruyor. Buradan hemen Marvel seyircileri Troll’ledi (Troll ne arkadaş Türkçe karşılığı yok mu bunun=asparagas haber diyebiliriz :D) diyen arkadaşlar çıkacaktır.


Ben de acaba öyle miydi diye sormak istiyorum. ;)

Neyse konuyu fazla dağıtmayalım, 2008 den beri kurgulanan olayın doruk noktasının başlangıcı diyelim. Ortada yavaş yavaş gelen bir Thanos var, etrafta Galaksinin Koruyucuları gibi taşlar ile temas kurup da yaşayan bir grup var. Kahramanlar İç Savaş yüzünden birbirine girmiş, Ragnarok ile Asgard düşmüş ve Thanos taşlar için geliyor.


Bundan daha büyük bir olay olabilir mi? Bence taşlar mükemmel oturdu.

Bu ikiye bölme olayının etkisi olacağı da kesin. Hikaye bir yerde yarıda kesilecek, yani savaş devam edecek ve uzaya sıçrayacak. Tabi Marvel'ın bunu da planlamış olduğunu görüyoruz.

8- Captain Marvel - 6 Temmuz 2018




Tam manası ile Kozmik Marvel evrenine girdiğimizin temsilcisi. Infinty War 1. Bölümden sonra doğrudan kozmik evren filmi geliyor, bu da 4. Evreden itibaren Annihilation hikayesi geliyor gibi gözüküyor.


Annihilation’daki karakterlerin neredeyse yarısı zaten oluştu, Thanos’da Infinty War ile sahneye çıkıyor, bu hikaye eninde sonunda gelecek. Zaten olaylar bu yönde hazırlanıyor gibi.

9- Inhumans - 2 Kasım 2018


Agents of S.H.I.E.L.D. dizisinde sinyalleri verilen film sonunda duyuruldu. Kısaca dizide neler olduğunu bir hatırlayalım.

Inhuman’lar Kree ırkının insanlar üzerinde yaptıkları deneyler sonucu oluşan bir ırktı.

Agents of S.H.I.E.L.D. dizisinde Coulson’ın ölümden Kree DNA’larından yapılan bir ilaç sayesinde döndüğünü öğrenmiştik. Aynı şekilde DNA’sını kullandıkları ölü Kree’yi de görmüştük. Dizideki Skye karakteri için uzaylı nesne tanımı yapılmıştı. Zaten Guardians of the Galaxy filminde de Kree’ler ile tanışmış ve insanların uzaylılar tarafından kaçırıldığını öğrenmiştik, kısaca Inhuman’ların varlığının haberleri verildi.


Yani bu film için daha çok bilgi edinmek istiyorsak diziyi izlemeye devam etmeliyiz. (Tabi Inhuman’lar ile ilgili daha çok şey öğrenmek istiyorsanız 2015 de TççT’nin yayınlayacağı Marvel Knights: Inhumans serisini okumayı unutmayın.)

Peki bu filmin önemi ne?

Inhumans’ların lideri Black Bolt, yine bir Illimunati üyesi.

Tek bir evrede 3 İlluminati üyesi birden evrene dahil oluyor. Bu kaçınılmayacak bir son.

2. Evrenin başından beri yazdığımız komplo teorilerinde New Avengers’ın, yani Illimunati’nin geldiğini söylemiştik ve bu sefer yüksek sesle bağıra bağıra geliyorlar.

10 - Avengers: Infinity War – Part II - 3 Mayıs 2019


Ve 3. evrenin, Marvel’ın 11 yılda 21 film ile hazırladığı büyük olayın sonuna geliyoruz.

Açıkçası çizgi romanına sadık kalacağını düşünmüyorum. Çünkü sinema evreni çok daha sağlam geliyor. Önceki filmlere baktığımızda Captain America ölecek gibi. Tabi ortadan kaybolup saklanan bir Red Skull var ve kendisi yıldızlara doğru gitti. Bu film için geri gelebilir, hemde çok büyük bir şekilde gelebilir. Bu Ezeli düşmanların son karşılaşmaları dahi olabilir. Red Skull’ın taşlar için gelişini görürsek şaşırmayın, sonuçta dünyada o taşların peşine ilk düşen kendisiydi. Olayları o başlattı bile diyebiliriz.


Açıkçası kurgunun 21 film sürmesi ve bu kadar büyük bir olaya yayılması benim çok hoşuma gitti. Ne Infinity Stone’lar ne de Thanos basite alınmadı, evren içinde şekillendikçe şekillendi ve iyice efsaneleştiler.

Zaten Marvel’ın sinema evreninin güçlü yanı da bu. Hiçbir şeyi basite indirgemiyorlar ve hayran kitlelerinin tepkilerini dikkate alıyorlar. Örnek vermek gerekirse Iron Man 3 filminde Mandarin o kadar büyük hayal kırıklığı yarattı ki Marvel One-Shots - All Hail the King kısa filmi ile bunu adeta düzelttiler.

Özetlemek gerekirse; Marvel eli yüzü düzgün, derli toplu bir şekilde devam ediyor. Evreni 3-4 film sonrası için kurgulamıyorlar, doğrudan 10 film sonrası için adım atıyorlar. Biz şu an 4,5 yıl sonraki planları öğrendik ama gelen filmler ile bir o kadar daha zaman kurgulanmış gibi gözüküyor.


Öncelikle Çizgi Roman ve film arasında benzerlik kurmayı aklınızdan çıkarın. Her yerde ''Civil War’da Spider-Man olmazsa o hikayeyi nasıl yapacaksınız?'' diyen kitleyi artık bir kenara bırakın ve kendinizi hikayeye verin. Sinematil evrenin de Marvel'ın alemler içerisindeki diğer bir alemi olduğunu unutmayın. Bu şekilde filmden aldığınız tat kat ve kat artacaktır. Bırakın film ve çizgi roman evreni arasındaki benzerlik göndermelerle kalsın. Tıpkı Ultimate evreni ile olduğu gibi. Birebir işlenmesinin hiçbirimize bir faydası yok. Ortada bir Surrogates veya Wanted gibi sadece çizgi romanın adını taşıyıp gerisini yok sayan bir film silsilesi yok. Çok daha sağlam bir abide var. Bize düşen 3 Mayıs 2019’u iple çekmek

ALINTIDIR

Ağlayasım geldi somuru:
 
  • Beğen
Tepkiler: azattt
azattt

azattt

Üye
Teşekkürler Güzel Paylaşım...
Sabırsızlıkla Beklediğim Filmler...
Captain America: Civil War

Guardians of the Galaxy 2
Avengers: Age of Ultron
Avengers: Infinity War – Part I
Avengers: Infinity War – Part II
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhan


Üst Alt