haydaravısyon
Üye
Marul Yetiştireceğim Ama....
Benim bir tane sera tipi küçük bir bahcem tarlacık gibi bişey var altı metre kare derinlik 20 cm dama binbir zahmetle toprak taşıyıp kurdum. Genelde patlıcan biber salatalık ekerim
https://www.maxicep.com/forum/konu/organik-biber-ve-patlicanlar.668991/ bu sene bir değişiklik yapıp kışın maydonuz tere yerine kıvırıcık marol ekmek istiyorum
tanesi 2,5 tl 50 kök yetiştirsem 125tl yapar pazara götürüp satacak değilim ev ekonomisine
katkıta bulanacam şimdi bizim burda her yerde marolun fideleri satılmasına satılıyorda daha önce başıma geldi bu marol oratasından bir tane filiz çıkartıyor sonra kavak ağacı gibi uzayıp gidiyor yaprakları yenilmeyecek kadar acı oluyor yapraklrı kopartıldıgında koptugu yerden süt salgiliyor. neden böyle oldugunu bilen varsa bir açıklarsa çok sevinirim maruldan mı
topragından mı neden böyle oluyor.
bu resimdeki gibi oluyor
Birde öyle çeşit marollar varkı ne tohumu nede fidesi bulunuyor mesela şu
lahanaya benziyen marollar bundan pazarlarda satılıyor her hafta olmasada hep alırım üstüne
https://www.maxicep.com/forum/konu/organik-biber-ve-patlicanlar.668991/ bu sene bir değişiklik yapıp kışın maydonuz tere yerine kıvırıcık marol ekmek istiyorum
tanesi 2,5 tl 50 kök yetiştirsem 125tl yapar pazara götürüp satacak değilim ev ekonomisine
katkıta bulanacam şimdi bizim burda her yerde marolun fideleri satılmasına satılıyorda daha önce başıma geldi bu marol oratasından bir tane filiz çıkartıyor sonra kavak ağacı gibi uzayıp gidiyor yaprakları yenilmeyecek kadar acı oluyor yapraklrı kopartıldıgında koptugu yerden süt salgiliyor. neden böyle oldugunu bilen varsa bir açıklarsa çok sevinirim maruldan mı
topragından mı neden böyle oluyor.
bu resimdeki gibi oluyor
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Birde öyle çeşit marollar varkı ne tohumu nede fidesi bulunuyor mesela şu
lahanaya benziyen marollar bundan pazarlarda satılıyor her hafta olmasada hep alırım üstüne
biraz limon sıkıp yerim
bir yerden görmüştüm pırasanın beyaz köklü kısmının dört parmak üstünden kesip şu yeşil pigmentlern yoksun beyaz yerinde kesip ekince toprakta büyümeye devam ediyor.
Bu ne tohumunu nede fidesini bulamadıgım fakat pazarda mavlara satılıyor
bunu bir şekilde ekme imkanı pırsada oldugu gibi yöntemi var mı
marollar suyu sever mi ne kadar su vermeliyim
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bir yerden görmüştüm pırasanın beyaz köklü kısmının dört parmak üstünden kesip şu yeşil pigmentlern yoksun beyaz yerinde kesip ekince toprakta büyümeye devam ediyor.
Bu ne tohumunu nede fidesini bulamadıgım fakat pazarda mavlara satılıyor
bunu bir şekilde ekme imkanı pırsada oldugu gibi yöntemi var mı
marollar suyu sever mi ne kadar su vermeliyim

Marulları ektigim gün soğuk yakmış fideleri aldığım yer sabah dükkanın önüne çıkarıtor akşam içeri koyuyor