Marul Yetiştireceğim Ama....

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Marul Yetiştireceğim Ama....
Benim bir tane sera tipi küçük bir bahcem tarlacık gibi bişey var altı metre kare derinlik 20 cm dama binbir zahmetle toprak taşıyıp kurdum. Genelde patlıcan biber salatalık ekerim
https://www.maxicep.com/forum/konu/organik-biber-ve-patlicanlar.668991/ bu sene bir değişiklik yapıp kışın maydonuz tere yerine kıvırıcık marol ekmek istiyorum
tanesi 2,5 tl 50 kök yetiştirsem 125tl yapar pazara götürüp satacak değilim ev ekonomisine
katkıta bulanacam şimdi bizim burda her yerde marolun fideleri satılmasına satılıyorda daha önce başıma geldi bu marol oratasından bir tane filiz çıkartıyor sonra kavak ağacı gibi uzayıp gidiyor yaprakları yenilmeyecek kadar acı oluyor yapraklrı kopartıldıgında koptugu yerden süt salgiliyor. neden böyle oldugunu bilen varsa bir açıklarsa çok sevinirim maruldan mı
topragından mı neden böyle oluyor.

bu resimdeki gibi oluyor

Birde öyle çeşit marollar varkı ne tohumu nede fidesi bulunuyor mesela şu
lahanaya benziyen marollar bundan pazarlarda satılıyor her hafta olmasada hep alırım üstüne
biraz limon sıkıp yerim :)

bir yerden görmüştüm pırasanın beyaz köklü kısmının dört parmak üstünden kesip şu yeşil pigmentlern yoksun beyaz yerinde kesip ekince toprakta büyümeye devam ediyor.
Bu ne tohumunu nede fidesini bulamadıgım fakat pazarda mavlara satılıyor
bunu bir şekilde ekme imkanı pırsada oldugu gibi yöntemi var mı
marollar suyu sever mi ne kadar su vermeliyim

• Beğen
Tepkiler: .caner.

marist

marist

Üye
Topraktan değildir , marul fidesindendir o.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Marulları 3 gün önce ektim. hepsi yerle bir olmuş sıcak suda haşlanmışlar gibi bir tane ayakta duran yok :duvar2:Marulları ektigim gün soğuk yakmış fideleri aldığım yer sabah dükkanın önüne çıkarıtor akşam içeri koyuyor
böyle oluncada marul fideliri istenmeyen sera içinde yetişmiş oluyor ben alır almaz topraga ekince
yavrucakların alışık olmadı sabahın soğuk havası olumsuz etkiledi altmış küsürü fidelerden yirmi kadarıo kurtuldu
çevreme bir çok kimseye sordum marul hızlı büyün bitki olduğundan çok fazla besenie gerek duyuyor.
marullardan önce dikktiyim biber ve patlıcanlar zaten topraktaki bütün besinleri tükketti hemen ardından da
marul ekince toprak iyice işlevsiz hale gelecek nadasa biraksam toprak dinlenmiş olurdu.
Marullara bol bol yanmış hayvan gubresi verdim. Marul yetiştirecekseniz toprak besin bakımından çok zengin olmalı
topragı tüketip bitiriyor.

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Marul topraktaki besini bitiriyor olabilir ama ondan daha önemlisi benim bahçedeki salyangozlar ve kuşlar marulu daha çabuk bitiriyor :ehe

Geçen yıl 25 -30 kök kadar ektim, ektiğim günün ertesi yerinde yeller esiyordu :D geceleyin salyangozlar sabaha kadar marul partisi yapmışlar...

• Beğen
Tepkiler: haydaravısyon
Lohengram

Lohengram

Üye
Marul topraktaki besini bitiriyor olabilir ama ondan daha önemlisi benim bahçedeki salyangozlar ve kuşlar marulu daha çabuk bitiriyor :ehe

Geçen yıl 25 -30 kök kadar ektim, ektiğim günün ertesi yerinde yeller esiyordu :D geceleyin salyangozlar sabaha kadar marul partisi yapmışlar...
:kop:

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi

serçeler çok seviyor, salangozlar bakırın ve tuzun üsütünden geçemiyor tuzdan bir koruma cemberi yapmak lazım
kuşlar için ben cd astım işe yarıyor gibi görünüyor

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
serçeler çok seviyor, salangozlar bakırın ve tuzun üsütünden geçemiyor tuzdan bir koruma cemberi yapmak lazım
kuşlar için ben cd astım işe yarıyor gibi görünüyor
bakırı hangi birinin etrafına koyayım :D Ayrıca bakırın kilosu kaç para haberin varmı senin :ehe

tuz toprağa zaralı diye koymuyorum, salyangozlar için özel ilaç var ama o bile çare olmadı..

Yan komşum bahçesiyle pek ilgilenen birisi değil, bahçesini yabani otlar basmış ve tam salyangozların yaşamasına ve üremesine elverişli ortam. sabah oraya çekilip gece benim bahçeye saldırıyorlar...

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
bakırı hangi birinin etrafına koyayım :D Ayrıca bakırın kilosu kaç para haberin varmı senin :ehe

tuz toprağa zaralı diye koymuyorum, salyangozlar için özel ilaç var ama o bile çare olmadı..

Yan komşum bahçesiyle pek ilgilenen birisi değil, bahçesini yabani otlar basmış ve tam salyangozların yaşamasına ve üremesine elverişli ortam. sabah oraya çekilip gece benim bahçeye saldırıyorlar...
burda sarımsak suyunun sallangozları uzak tutugu yazıyor. :D vampirle aynı
familladan geliyorlar. Marulların arasına sarımsak eksek sallangozları uzaklaştırmda faydayı olur mu hem
salata yaparken marullun yanına birazda yeşil sarımsak doğrarız

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
burda sarımsak suyunun sallangozları uzak tutugu yazıyor. :D vampirle aynı
familladan geliyorlar. Marulların arasına sarımsak eksek sallangozları uzaklaştırmda faydayı olur mu hem
salata yaparken marullun yanına birazda yeşil sarımsak doğrarız
Salyangozlar soğan ve sarımsağa dokunmuyorlar ama, uzak tutmada etkisi olacağını sanmıyorum..

• Beğen
Tepkiler: haydaravısyon
Takipçi Satın Al

Üst Alt