Marstaki İnsan Yüzü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
d€rVish

d€rVish

Üye
Marstaki İnsan Yüzü


Mars’taki yüz hakkında resmi bir kanaati olmadığını belirten NASA, çoğu gezegen bilimcinin söz konusu figürün tam bir analizini yapacak veriden yoksun olduğunu belirtti. Figür ve piramitlerle ilgili görüntüler, senaristlere ilham kaynağı oluyor.
“Yıl 2020. İnsanoğlu uzay macerasında büyük bir adım daha atmıştır. NASA Mars üzerine bir grup astronotu indirmeyi başarmıştır. Luke Graham komutasındaki ekip, Mars yüzeyine inmelerinden kısa bir süre sonra insanı şok edecek bir şeyle karşılaşır ve ardından ekibin büyük bir kısmı nedeni bilinmeyen bir felakete kurban gider. Graham bağlantı kopmadan hemen önce dünyaya son bir şifreli mesaj göndermeyi başarır.” Bu senaryo Görev Mars adındaki bir filme ait... Filmin içeriğindeki her şeyin NASA’daki bilgilere olabildiğince uygun olmasına özen gösterilmiş. Senaryonun temelinde Mars’a insanlı uçuş konusunda NASA’nın teorileri örnek alınmış.
Mars'taki insan yüzü bilinmezi
Dünya kamuoyu, Mars’ın Cydonia bölgesindeki insan yüzüne benzeyen figürden ilk olarak Viking uydusunun 1976 yılında çektiği fotoğraflar sayesinde haberdar oldu. Figür insan yüzüne gerçekten çok benziyordu ve çoğu insan bu benzerliğin ışık oyunu olduğuna ya da tesadüf eseri ortaya çıktığına inanmadı. Birçok kişiye göre bu şekil uzaylıların işiydi.
Figürün fark edilmesinin üzerinden 30 yıldan fazla zaman geçti, ama tartışmalar hala devam ediyor. Çok sayıda kitapta ve web sitesinde yüzün Mars ya da başka bir yere ait uzaylılar tarafından inşa edildiği iddia ediliyor. Bu görüşü savunanlar daha da ileri giderek NASA’nın 1976 yılından beri bu gerçeğin farkında olduğunu, ama gerçeği saklamaya çalıştığını öne sürüyor. ‘Gerçeği’ açıkladığı takdirde NASA’nın küresel bir paniğin baş göstermesinden korktuğunu söyleyen bu insanlar ayrıca yeterince ciddiye alınmamaktan da şikâyetçiler.



Giza Piramitleri, Mısır Cydonia, Mars
Mars’taki piramitlere benzer şekillerle Mısır’daki Gize piramitlerinin uydu fotoğrafları birbirine şaşırtıcı derecede benziyor. Matematiksel hesaplara göre Mars’taki şekillerin birer piramit olduğu iddia ediliyor. Tüm teknolojik gelişmelere rağmen, dünya dışında yaşamın varlığı bir muamma. Görev Mars filminin senaryosundan yola çıkarak, Dünya ve Mars’taki piramitlerin uzay istasyonu olduğu düşünülebilir mi?



Piramitlerin matematiksel hesapları
Dünya yaşamı Mars'tan mı geldi?

Görev Mars filminin senaryosuna göre bundan milyarlarca yıl önce Mars gezegeni üstündeki yaşam bugünkü Dünya yaşamına çok benziyordu. Bir gün dev bir göktaşı Mars'a çarparak gezegendeki yaşam üstünde büyük bir yıkım yarattı. Gezegen kısa bir süre içinde yaşanmaz hale geldi. Mars'ta yaşayan ve uzay teknolojisine sahip canlılar (UFO'lar) gezegeni terk ederek başka gezegen arayışına yöneldiler. Mars'tan son kalkan uzay gemisi en yakın gezegen olan Dünya'ya gelir ve yaşamı başlatırlar. Altı üstü bilimkurgu bir filmin senaryosu ancak Dünya'daki insan yaşamının nasıl var olduğuyla ilgili düşündürücü hipotezler arasına girmeye aday.
İnsan yaşamı, hatta insanın varlığından önceki birçok yaratım aslında Mars'tan mı geldi? Bizler tanımlayamayarak UFO dediğimiz bu varlıklar mıyız?



Roswell olayı gerçek mi?

Amerikalı eski bir askeri yetkili, 60 yıl önce ABD’nin New Mexico eyaletindeki Roswell askeri üssü yakınlarına düşen cismin içinde uzaylı cesetleri de bulunan bir UFO olduğunu ve bunların Amerikan ordusu tarafından gizlendiğini ölüm döşeğinde itiraf etti.
O dönemde üssün halkla ilişkiler subayı olan ve geçen yıl ölen Teğmen Walter Haut, ölümünden sonra açılmak üzere yazdığı mektupta, ABD ordusunun birçok teknolojiyi bu "kazada" ele geçen dünya dışı uzay mekiğinden aldığını iddia etti.
O zamanlar UFO iddialarını yalanlayan Haut, mektubunda üs komutanı Albay William Blanchard’ın kendisini 84.no’lu hangara götürdüğünü, 5 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde, yumurta şeklindeki metalik uzay mekiği ile 120 cm boyunda, büyük kafalı iki uzaylı cesetini gösterdiğini yazdı. Haut, yufka kadar ince olmasına rağmen demirden daha sert duran malzemenin dünya dışından geldiğine emin olduklarını söyledi.
Haut, mekikten elde edilen üstün teknoloji sayesinde gece görüş gözlükleri, lazer, entegre çip, casus uçak, Kevlar tipi kurşun geçirmez malzeme gibi ürünlerin geliştirildiğini iddia etti. Roswell UFO’suyla ilgili iddialar şimdiye kadar Beyaz Saray tarafından hep reddedilmişti.
1945'te yaşanan Roswell olayı Steven Spielberg'in yönettiği "Taken" adlı dizide aydınlatılıyor. Tanımlanamayan Uçan Objeler (UFO) ile ilgili gündeme gelen iddialar dizi için senaryolaştırılmış.
NASA Mars'taki yüze ne diyor?
Mars'ı araştırmak için görevli bilim insanları Mars yüzeyindeki insan yüzüne benzer şeklin ne olduğunu çözebilmiş değiller. NASA'nın resmi internet sitelerinde Viking 1 uydusunun 1976 yılına ait insan yüzü fotoğrafları, açıklamalarıyla birlikte yer alıyor. İşin ilginç yanı NASA'nın web sayfalarında bu şeklin Mısır Firavunu yüzüne benzetildiği saklanmıyor. Ancak 2001 yılında MGS uydusu tarafından çekilen uydu fotoğraflarında yüz şekli 1976 yılındaki görüntüler kadar belirgin değil. NASA MGS uydusuyla çekilen fotoğrafların çok daha net olduğunu, yeni fotoğrafların dikkate alınması gerektiğini vurguluyorlar. Tepenin, erozyonla şekillendiği ve güneş ışınlarının uygun açıyla düşünce yüz şekline büründüğü varsayılıyor. Yeni keşifler yapıldıkça Mars gezegeniyle ilgili bilinmeyenlere ulaşacağımıza inanıyorum.

Yukarıdaki görüntü, kamuoyunun yoğun talebi üzerine gizemli yüz tepesinin yeni fotoğraflarını çeken ESA Mars Express aracı tarafından çekildi ve yukarıdaki 3 boyutlu görüntüyü meydana getirdi. - Yıl: 2003
 
  • Beğen
Tepkiler: e1b1


e1b1

e1b1

Üye
tşşşk.
 
d€rVish

d€rVish

Üye
bişey değill
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt