Mardin Kalesi yenilenip turizme açılacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Mardin Kalesi yenilenip turizme açılacak.



[h=2]Mehmet Beşir Ayanoğlu Mardin Belediye Başkanı:'Asker Mardin Kalesi'ni boşaltacak'dedi.[/h]
Güneydoğu’nun incisi Mardin son 10 yılda turizmde dev adımlar atıyor. Çok yıldızlı oteller bir bir Mardin’de boy gösterirken Mardin’e 10 yıl önce gelen turist sayısı 150 binken bu rakam 2011’de 1 milyon 100 bine yükseldi.


[h=4]TARİHİ MEKANLARIN YENİLENMESİ[/h] Şiir gibi bir şehir Mardin. Uçsuz bucaksız Mezopotamya’ya yukarıdan bakışıyla, ışıl ışıl gerdanlığıyla, mistik kokan taş binalarıyla adeta zamanın durduğu bir kent. Mardin, özellikle turizm alanında yaptığı hamlelerle adından söz ettiriyor. 10 yıl içinde kente gelen turist sayısının 150 binden, 1 milyon 100 bine yükselmesi kentin gelişimini gösterir nitelikte.Bacasız sanayi Mardin’de tütmeye başlayınca oteller de bir bir hizmete giriyor, girmeye de devam ediyor. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kentin altyapı sorununa el attıklarını söylerken, özellikle tarihi mekânların yenilenmesi ve turizme kazandırılmasıyla ilgili yoğun bir çaba içine girdiklerini gururla anlatıyor.


Hava Kuvvetleri’ne bağlı Radar Mevzi, Mardin Kalesi’ni turizm amaçlı boşaltmaya hazırlanıyor. Peki kentteki sanayi? Kentin ekonomisinde söz sahibi olan isimler birkaç yıl öncesine kadar Mardin ve ihracat kelimelerinin yan yana bile gelmediğini söylerken son tabloyu umutla özetliyorlar: ‘’İhracatta artık biz de varız. Hedef 500 milyon dolar!’’ Son 10 yıllık rakamlar gösteriyor ki Mardin önümüzdeki yıllarda adından daha çok söz ettirecek.


[h=4]20 MİLYON TL'YE YENİLENİP 2013'DE TURİZME AÇILACAK[/h] MARDİN’in simgesi olan ve kenti bir gerdanlık gibi süsleyen Mardin Kalesi, 50 yıl aradan sonra dünya turizmine açılmayı bekliyor. 20 milyon TL’ye mal olacak restorasyon çalışmalarının 2013 yılında bitmesi planlanıyor. 20 milyon TL’ye yenilenip 2013’te turizme açılacak.


[h=4]‘ASKER MARDİN KALESİ’Nİ TURİZM İÇİN BOŞALTACAK’[/h] MARDİN’de, 10 yıl önce gelen turist sayısının sekiz katına çıkması tesadüf değil. Buna paralel olarak yatak sayısımız arttı, 3 bin 500 oldu. Eylül ayında beş yıldızlı Hilton oteli açıldı; yine Dedeman oteller zinciri de kentimizde 5 yıldızlı bir otel inşa edecek. Mardin’de Tarihi Dönüşüm Projesi için düğmeye bastık. Tarihi Mardin Kalesi’ndeki Hava Kuvvetleri’ne ait radar mevzi turizm için burayı boşaltacak. Sit alanı üzerinde 50 bina yıktık ve yıkılmayı bekleyen 570 bina var. TOKİ 1440 konutlu yeni bir proje hazırladı. AB tarafından onaylanan 8 milyon Euro’luk projeyle de eski binalar restore edilecek.


[h=4]‘10 YIL ÖNCE İHRACATLA MARDİN KELİMESİ YAN YANA GELMEZDİ’[/h] Nasır Duyan Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı:



“MARDİN’deki ticaret ve sanayi alanında son 10 yılda ciddi gelişmeler oldu. 10 yıl önce organize sanayi bölgesinde 45 fabrika varken şimdi bu rakam 99’a çıktı. Fabrikaların tümü de tam kapasite çalışıyor. Organize Sanayi Bölgesi’ni genişletme kararı aldık; 39 işletmelik yer için 94 firma başvurdu. Bu demektir ki Mardin’de ikinci bir organize sanayi bölgesi yolda. Mardin’de 10 yıl önce ihracat yoktu, bu yıl hedefse 500 milyon dolar.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
1
Görüntüleme
438
greenmile
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
544
bydexer
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
356
bydexer


Üst Alt