Manu Alnının Terry Ile Sampiyon

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Manu Alnının Terry Ile Sampiyon
MANU ALNININ 'TERRY' İLE ŞAMPİYON

Kulüpler bazında Avrupa'nın en büyüğü belli oldu! Penaltı atışları sonucu mutlu sona ulaşan takım Manchester United oldu. 90 dakikası 27. dakikada Ronaldo, 45'de Lampard'ın golleriyle 1-1 eşitlik ile giden maçta uzatmalarda da gol olmadı. Penaltı atışlarında 7-6'lik skor ile M.United kupaya uzanarak tarihe geçti, adını en büyük olarak ilan etti ve Devler Ligi'nde ikinci kez mutlu sona ulaştı. İngiltere Premier League şampiyonluğuna da uzanan M.United sezonu 'duble' ile kapadı.
KADER DİYE BİR ŞEY VAR!
Penaltılar film gibiydi:
Tevez attı, Ballack da kaçırmadı.
Carrick attı, Belletti cevap verdi.
Ronaldo kaçırdı! Lampard attı, Chelsea taraftarı heyecan içinde...
Hargreaves attı, Ashley Cole attı, Mavi avantaj sürüyor.
Nani attı, Terry topun başında...
Terry atsa bitecekti, ayağı kaydı, düştü, direğe çarptı..
Anderson attı, Kalou cevap verdi. Şanslar eşit..
Giggs attı, Anelka kaçırdı ve Mavi taraf yıkıldı, en büyük M.United oldu.

Roman Abramovich yedek kulübesinde kalp spazmı geçirecek kadar heyecanlanmıştı. Seri penaltı atışlarında Chelsea'nin ipini çeken ise Nicolas Anelka'nın kaçan penaltısı oldu. Maviler ağlıyor, Kırmızılar coşuyordu. Cristiano Ronaldo maçın sonunda iki kat daha mutluydu. 69 bin 500 kişinin izlediği maçta gülen taraf M.United oldu..
Moskovada nefesleri kesen finalde Drogba 115. dakikada kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, maç sonu kupaya uzanan M.United'lı futbolcuların sevinci görülmeye değerdi. Maçın son yarım saatlik dilimine yağmur da eşlik ederken kulüpler sergiledikleri performans ile futbolseverin yine nabzını ölçtü.
Maçta ibre ilk yarı M.United'a ikinci yarı Chelsea'ye kayarken, uzatma dakikalarında iki takımın üzerlerindeki yorgunluk temponun düşmesine sebep oldu ve daha önce uzayan Devler Ligi final karşılaşmaları gibi bu maçta da en büyük kupa penaltı atışları sonucunda sahibini buldu. BEKLENEN KADROLAR
İki takımın hocası da dev final öncesi belirledikleri 11'lerde herhangi bir sürprize imza atmadılar. M.United'de Sir Alex Ferguson'un maç öncesinde Tevez'i yedek bırakarak orta sahayı güçlendireceği düşüncesi gerçekleşmedi. Alex Ferguson yine Tevez, Rooney, Ronaldo üçlüsünü ofansta kullanmayı tercih etti. Vidic ve Ro Chelsea'de ise Avram Grant Avrupa'da çoğu maçta yer verdiği 11'ini değiştirmedi. Shevchenko ve Anelka kulübede, Philips'in yokluğunda ise Malouda ilk 11'de yer alan isimlerden biri oldu.
M.UNITED BASKIN PEŞİNDE
Dev final beklenildiğinin aksine hızlı başladı. İlk 15 dakikalık dilim içinde M.United rakibi Chelsea'ye göre biraz daha istekli bir görüntü çizdi. M.United'da sol çizgi tamamen Cristiano Ronaldo'ya emanet edilirken, Chelsea'de ileri uçta kahramanlık beklenen isim Didier Drogba'ydı. Maçta ilk dakikalarda M.United sıkı savunmasıyla dikkat çekerken, Chelsea alışık olunan futbolunu oynamakta yine kararlıydı. Mavilerde orta saha ve defans oyuncuları Luzhinki Stadyumu'nda aile gibiydi. Kendi yarı sahalarında çember oluşturan Chelseali futbolcular kademe anlayışından vazçmedi.
ESSIEN BAKKALA
Maçın 16. dakikasında Cristiano Ronaldo'nun sol çizgide rakibi Essien'i öylesine güzel bir hareketle geçişi ve sol ayağı ile ceza sahasına ortası vardı ki, bu hareket jeneriklere daha maç bitmeden girmişti. M.United ilk 15 dakikalık dilimden sonra oyuna daha çok giren, özellikle sol kanattan rakip ceza sahası içine yapılan ortalar ile etkili olmak isteyen taraf görüntüsünü kaybetmedi. M.United'ın hareketliliğini koruduğu dakikalar içinde ise Chelsea'nin kontrollü futbolu devam etti ta ki 26. dakikaya kadar.

RONALDO 'KUŞ' GİBİ
Sağ kanatta Brown'un ceza sahası önünden penaltı noktası üzerine açtığı milimetrik ortada sahneye Cristiano Ronaldo çıktı. Futbol dünyasında altın varaklarla şovunu sürdüren yıldız isim Cristiano Ronaldo gelen güzel ortaya bir pivot forvet misali yükseldi ve havada resim çekildikten sonra yaptığı güzel vuruşla Chelsea kalecisi Petr Cech'i avladı. M.United dev finalde, 26. dakikada Ronaldo ile öne geçerken, tribünlerdeki kırmızı bayrakların coşkusunu arttı. Bu gole kadar takımların sahadaki kontrollü görüntüsü Ronaldo'nun kafasıyla sahneden çekildi.
BALLACK YİNE ATACAKTI
Chelsea golün ardından daha açık bir futbol oynamak zorunda kalırken, 33. dakikada Drogba'nın altı pasa indirdiği topta Ferdinand'ın gerisinden gelen Ballack kısa mesafeden kafa vuruşuyla takımı adına eşitliği getirmek istedi ama Ferdinand güçlükle de olsa rakibinin hamlesiyle topu kornere attı. Chelsea adına beklenmedik bir anda oluşan pozisyon hediye gibi bir gol getirebilirdi ama...
PETR CECH 'İKİ' OLMAZ DEDİ
Maçta Ronaldo'nun golünün iki takımın da tüm oyun dengesini değiştirmesiyle pozisyonların ardı arkası kesilmedi. Chelsea'nin 33. dakikada kaçırdığı golün ardından Wayne Rooney ile başlayan M.United atağı Mavilerin insan üstü özellikleriyle kalesini koruyan Petr Cech'e takıldı. Rooney yaklaşık 60 metre uzaklıkta sol kanatta Ronaldo'yu görürken, Portekizli bekletmeden içeri ortaladı. Tevez'in uçarak vurduğu kafa vuruşunu Petr Cech uzaklaştırırken, ceza sahası önüne gelen meşin yuvarlağı Carrick filelere göndermek istedi ama yine Cech sahnedeydi, topu kornere uzaklaştırdı. Carrick müthiş bir pozisyonda takımını 2-0 öne geçirme fırsatını geri tepti. İki dakika içinde oluşan iki pozisyon nefesleri kesti.

MELEKLER CHELSEA İLE BİRLİKTE
Mücadelede ilk yarı 1-0 M.United üstünlüğü ile bitecek diye beklenirken 45. dakikada Chelsea Essien ile başlayan atağı Lampard'ın golle sonlandırmasıyla durumu 1-1'e getirdi. Ronaldo'nun golünden sonra açılan ve M.United kalesinde zaman zaman etkili olmaya çalışan Chelsea Essien'in uzaktan vuruşunda top M.United defansına çarparak ceza sahası içinde Lampard'ın önüne düştü. Lampard bu fırsatı geri tepmedi ve topu fileler ile buluşturdu. Chelsea hayata Lampard ile dönerken maça tekrar ortak oldu.
İlk yarıda M.United'ın daha istekli ve topa daha çok hükmeden görüntüsü, Chelsea'nin yediği golden sonra yarı alandaki sağlam görüntüsünden vazgeçerek ofansı düşünüşü ve maçın bir anda 'futbol işte budur' denilecek kıvama gelişi akıllarda kaldı. Soyunma odasına takımlar 1-1'lik eşitlik ile gitti. M.United'ın başladığı devre Chelsea golüyle kapandı. Kırmızı renge dönen kupa bir anda rengini değiştirdi ve maç yeniden heyecan kazandı.
CHELSEA EGEMENLİĞİ
Maçın ikinci yarısı ilk yarıya göre daha değişik başladı. Chelsea M.United karşısında oyuna daha çok tutunan isim olurken iki takım da 1-1'in etkisiyle kademe anlayışlarından vazgeçmediler. İki takımın bu derece sağlam futboluna rağmen maçta zaman zaman önemli pozisyonlarda vardı. 50. dakikada Evra'nın ceza sahasında sol çizgiden içeriye doğru yaptığı Petr Cech'i aşarken arka direkte iki M.United'lı oyuncu boş kaleye kafa vuruşunu gerçekleştiremedi. Bu ataktan 4 dakika sonra ise Essien büyük bir depar ile taşıdığı topu ceza sahası üstüne kadar sürükledi. Güzel bir hareketle iki M.United'lı futbolcuyu oyundan düşüren Essien sol ayağı ile sert vurdu ama çerçeveyi bulamadı. Essien'in ikinci yarıya iyi başlangıcı ve meşin yuvarlağa olan tutkusu bu dakikalarda gözden kaçmıyordu.

Bu arada Chelsea'nin Rus patronu Roman Abramovich de dev finali yeni sevgilisi Darya Zhukova ile takip etmeyi tercih etti. Chelsea'de Lampard'ın golüyle gelen beraberliğin ardından çift ayağa kalkarak Mavileri alkışlarıyla desteklediler. Objektifler maç boyunca Abramovich'in üzerinden hiç inmedi.
Chelsea'nin ikinci yarıya daha iyi girişi uzun soluklu oldu. Maçta son 20 dakikaya girilirken golü düşünen ekip ağırlıklı olarak Chelsea olurken, Maviler sağlı sollu kullandıkları kornerlerde istediği golü bulamadı. Maçın ilk yarısında durgun bir görüntü sergileyen Drogba, Joe Cole ve Ballack üçlüsü M.United yarı sahasına yerleşen takımlarında hayata geri dönen, daha iyi futbol oynayan isimler arasındaydı.
M.United'da ilk 75 dakikalık süre içinde Rooney ve Tevez beklenileni veremeyenler listesinin başındaydı. Sir Alex Ferguson'un durgun görüntüsü dikkatleri çekerken, Rooney ve Tevez ikilisi sıkı Chelsea defansı arasında fiziksel açıdan yaşadıkları zorluklar ile ayakta durmakta zorlandı. Rooney'in bu süre içinde kaleyi bulan şutunun olmaması, bu istatistik hırçın ismin dev finaldeki performansını gözler önüne seriyordu. M.United'ta görevlerini yapan isimlerin başında Ferdinand ve Hargreaves ikilisi gelirken, Cristiano Ronaldo çizgiye yakın futbolu ile topu her ayağına aldığında yeşil saha üzerindeki adrenalini arttıran isimdi.
 


kurt bey

kurt bey

Üye
Chelseanin kaybetmesine üzüldüm. :(
 
1980ece

1980ece

Üye
m.united alır demiştim yaklaşık 1 kaç hafta önce sürprizde olmadı zaten m.united'ın kupayı alması.
 
schumici

schumici

Üye
yaa napalım bizde finaliste elendik diycez artık
 
HenryBenzema1410

HenryBenzema1410

Üye
bu konuyu lütfen sil çünkü bu konudan bende dahil 3 kişi verdi.ben sizden önce verdim saat 01:00'da
 
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
niye silcem seninki karınca duası gıbı ben resim bıle koydum gormuomusun:nono:seninkini ancak karıncalar okur:@
 
ibrahimismail

ibrahimismail

Üye
tesekürler
 
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
arslansem

arslansem

Üye
Şampiyonuz be zuhahahahaha:)
 
HenryBenzema1410

HenryBenzema1410

Üye
yaaa dostummm nerden bilebilirim yenile ye basmadan önce yoktu konu ama sonra......görmedim yani kusuruma bakmayın:sukur:
görmedinse artık gördün sen silmezsen ben silecek olan kişiyi bilirim ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
271
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
473
DiaBLoS
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
458
Kingmortall


Üst Alt