Manavgat Şelalesi'nde turizm sezonu başladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Manavgat Şelalesi'nde turizm sezonu başladı
Havaların ısınması ile birlikte dünyaca ünlü Antalya Manavgat Şelalesi'nde turizm sezonu başladı. Geçen yıl 1 milyon turistin ziyaret ettiği çağlayanı, yeni turizm sezonunda 1 milyon 200 bin yabancı konuğun ziyaret etmesi bekleniyor.
Manavgat Şelalesi İşletme Tesisi Sorumlusu Tekin Başoğlu, havaların ısınması ile birlikte çağlayanda 2012 turizm sezonunu açtıklarını söyledi. 40 gün önce sağanak yağış ve baraj kapaklarının açılması ile birlikte su yükselmesiyle bazı demir korkulukların yıkıldığını belirten Başoğlu, önümüzdeki günlerde Sarılar Belediyesi tarafından İngilizce, Rusça, Almanca ve Türkçe uyarı levhalarının yerine dikileceğini kaydetti.

Geçen yıl şelaleye gelen turist ağırlığının yüzde 58'ini Alman ve Hollandalı turistlerin oluşturduğunu belirten Başoğlu, 2011 sezonunda Hollandalı turistlerin alışverişinden memnun kaldıklarını ifade etti. Başoğlu, "Havaların ısınması ile birlikte 2012 turizm sezonu çağlayanda açtık. Sezon başı itibari ile turist yoğunluğunu Alman, İngiliz, Hollanda ve İskandinav ülke vatandaşları oluşturuyor. Hollandalı ve Alman turistler yaptığı alışverişle esnafın yüzünü güldürüyor. Yeni sezonda Alman ve Hollandalı ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 15'lik artış bekliyoruz." dedi.

Manavgat'ın Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy da çağlayanı, geçen yıl 1 milyon turistin ziyaret ettiğini, yeni yılda bu rakamın 1 milyon 200 bin kişi olmasını beklediklerini söyledi. Çağlayana daha fazla turist gelmesi için çevre düzenlemesi, yeni alan ve ışıklandırma sistemi yaptıklarını belirten Ersoy, ayrıca turistlerin şelalenin uç noktalarına yaklaşmamaları için Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça dillerinde uyarı levhaları asacaklarını kaydetti.

Manavgat Şelalesi Şelale Fotoğrafçılık İşletmecisi Oktay Nur ise hatıra fotoğrafı çektirmede dünyada en gözde turistlerin Hollandalılar olduğunu söyledi. Şelaleye gelen her Hollandalı turistin, mutlaka hatıra fotoğrafı çektirdiğini belirten Nur, geçen sezon şelaledeki fotoğrafçılar Hollandalı turistlerden çok memnun kaldığını kaydetti. Fotoğrafçı Serkan Bilgin de çağlayanı ziyarete gelen Hollandalıların şelale esnafının yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Ayrıca, Hollandalı diş hekimi Robert Williams, 10 yıldır tatilini Manavgat'ta yaptığını, şelaleyi 18 defa ziyaret ettiğini kaydetti. kaynak : samanyoluhaber
 


u_cosar

u_cosar

Üye
Keşke oraları gösteren yeni bir resim olsaydı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
10
Görüntüleme
794
Murat Alper
yavuzkaraca
Cevap
3
Görüntüleme
384
yavuzkaraca
Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
487
-efşan
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
287
Haydar
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
387
Eykul


Üst Alt