Malatya nasıl bir yer?

Sponsorlu Bağlantılar

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Malatya nasıl bir yer?
Malatyalı olan ya da Malatya'da yaşayan;
veya Malatya'yı görmüş olan arkadaşlar :)
Malatya nasıl bir yer? İklimi nasıldır, suyu nasıldır. Kaysısı meşhurdur biliyorum da sanırım kaysı mevsimi geçti.

Cuma günü Malatya'ya vatani göreimi yapma üzere gideceğim de şimdiden bilen arkadaşlarımdan biraz bilgi toplayayım dedim... :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
malatya yazın çok sıcak bir yer ... kışın da soğuk oluyor... fırat nehri malatya dan geçiyor ... kayısısı meshur :ehe aklıma birşey gelmiyor daha fazla :ehe

Marchegiani

Marchegiani

Üye
kayısısı güzel başka da birşey yok.

Salihyet

Salihyet

Üye
İnsanları çok sıcak kanlıdır fakat bazıları çılgındır , bazıları da asla sözünde durmaz fakat şansın yaver giderse çok kral adamlar tanıyorum malatyadan :) yöresini bilemiyorum, hiç yolum düşmedi.

arslansem

arslansem

Üye
Malatyalıları Elazığlılardan soracaksın :ehe
Aramızda özellikle futboldan ötürü tatlı vukuatlar oluyor da sık sık :ehe
Öncelikle askerlik görevinin böyle bi şehire çıkmasına sevinmelisin.Malatya bi doğu şehri değil bence.Daha çok güneydoğuda olan olaylar Malatya da hiç denilecek kadar az meydana gelir.Özellikle Turgut Özal sayesinde(Malatyalıydı) şehir oldukça gelişti,güzelleşti.Profilinde Kayseri yazıyor.İstanbul veya Ankara gibi şehirlerden gitseydin biraz zorlanırdın fakat alışman daha kolay olur Kayseriden ötürü :)
Çok fazla sorun yaşayacağını sanmıyorum.Çok rahat bi askerlik dönemi geçireceğine eminim..İçin rahat olsun..Allah yardımcın olsun..
Bu arada dış ülkelere kayısı gönderiyoruz diyolar inanma.O kayısıların büyük kısmı Elazığ'dan gidiyor :ehe

EroL

EroL

Emekli Yönetici
ben kangaldayım,sivasta, malatya yakın bana kışları hiç sorma, yazlarıda hiç sorma, insanına gelince heryerde çeşitli insanlar olduğu gibi malatyada çeşitli insan profilleriyle dolu. Ama hoş yer malatya, biz oraya gezmeye gidiyoruz yani ordan düşün...

Penelope

Penelope

Üye
Kuzenimde Malatya ' da asker. Rahat bir askerlik geçiriyor. Umarım seninde güzel geçer günlerin. İnsanlarına gelince benim pek bilgim yok ama Allah cc. hayırlısıyla bitirmeyi nasip etsin. :oke:

Candy

Candy

Üye
Ben Malatyalı değilim ama şuan Malatya'da görev yapmaktayım. Malatyalı olmamama rağmen buranın "Doğunun parisi" ;) olarak nitelendirildiğini söyleyebilirim..Gerçekten doğudaki birçok ilden daha gelişmiş bir yer. Haftasonlarında takılabileceğin çok yer var, canın sıkılmaz.. İnsanı da misafirperver....

Havasına gelince yaz iyi de kışın gerçekten çok soğuk.. En kalın giysilerini yanına almanı tavsiye ederim.. Ama böyle bir şehir çıktığı için sevinebilirsin... Şimdiden hayırlı teskereler... :)

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Soğuk olması kötö oldu yaa Kayseri'den alışığım soğuğa ama hiç sevemedim ayazı :(
Başa gelen çekiliz diyerekten çekeceğiz artık ne yapalım vatan sağolsun :)

Candy

Candy

Üye
:megafon: En büyük asker bizim asker :megafon: ;)

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
durun gaza getirmeyin beni yaa :)

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
hayırlısı olsun malatyayı bilmem ama türkiye de corağfi konum olarak kötü bir şehir değil ALLAH hayırlı teskereler nasip etsin

piri.reis

piri.reis

Üye
inşallah 1.tabura düşmezsin.

Odysseus

Odysseus

Üye
Mahmut'um yarın gidiyor musun :agla:

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sabah 7de Malatyaya gidiyorum arkadaşlar :)
Tekrar ne zaman gelirim bilemiyorum.
Tekrar gelene kadar kendinize iyi bakın :)

Odysseus

Odysseus

Üye
Kalbimz, dualarımız seninle kardesim. Allah yardımcın olsun.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
İnsanları çok yardım severdir ama eğer sana kini varsa öçünü alır Mahmut'um:)

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Cimri olurlar.. Kısıtlı olurlar..

Malatyanın Darende si güzel.Askerliğin güzel yere düştü hacım..Hadi yine iyisin.Sıra bizde.... :ehe

dgn_abdullah

dgn_abdullah

Üye
egerki askerlık ıcın gelıyorsan senin icin sahane bi yer dogunun parısı dogru. her türlü insan var bende malatyalıyım burada yasıyorum.

Pure Life

Pure Life

Üye
Kardeşım mahmutun gitti tarihe bir bak gözünü seveyim

Üst Alt