Maher Zain

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eZeL634

eZeL634

Üye
    Konu Sahibi
Maher Zain

Maher Zain (16 Mart 1981), kökenli bir şarkıcısı, söz yazarı ve müzik yapımcısıdır. İlk albümü Thank You Allah (Teşekkür Ederim Allah) 2009'da piyasaya sürülmüş ve uluslararası çapta bir başarı elde etmiştir. 2. albümüForgive Me (Beni Bağışla) 2 Nisan 2012 tarihinde piyasaya sürüldü.

Maher Zain sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte İsveç'e taşındı. Orada bölümünü bitirdi. Üniversiteden sonra müzik endüstrisine katıldı ve doğumlu yapımcı ile iletişime geçti.
'a taşınınca Maher müzik kariyerini sürdürebilmek için onun peşinden gitti ve gibi sanatçılarla çalışmaya başladı. İsveç'e geri yaptığı bir yolculukta İslamiyet'e bir kez daha bağlanmış ve müzik yapımcılığından vazgeçerek tarzında söylemeye karar vermiştir.
[h=3]Thank You Allah

2009 yılının ocak ayında, Maher Zain, ile ilk albümü için çalışmalara başladı. isimli albümü perküsyon versiyonlarının da dâhil olduğu ikisi bonus şarkı olan on beş şarkıyla 1 Kasım 2009 yılında piyasaya sürülmüştür. Kısa süre sonra da bazı parçaların Fransız versiyonları yayınlanmıştır.[/h]Maher ve , ve gibi medya araçlarını kullanarak albümün tanıtımını yapmışlardır. 2010 yılının başlarında müziği oldukça ilgi uyandırmış ve internet üzerinde çok sayıda takipçi toplamıştır. 2010 yılının sonunda 'da arama motoruyla en çok aranan ünlü isim olmuştur. Malezya aynı zamanda tanıtımlarını en başarılı geçirdiği ülkedir. Albümü 2010 yılının en çok satan albümü olması sebebiyle Warner Music Malaysia tarafından 8 platin plak ile ödüllendirilmiştir. 2011'deyse, albümü Thank You Allah 'da Sony Music Indonesia tarafından çifte platin plak ile ödüllendirildi.
Maher temel olarak şarkı söyler fakat daha sonradan popüler şarkılarını başka dillerde de yayınlamıştır. Şarkılarından olan "Insha Allah", örnek olarak; şu anda , , , , ve versiyonları mevcuttur. Bir diğer şarkısı, “Allahi Allah Kiya Karo” (“Devamlı Allah'ı Zikretmek”), 'da söylenmekte ve doğumlu şarkıcı 'yi de dâhil etmektedir. Maher ayrıca İrfan Makki'nin ilk albümü olan "I Believe" (İnanıyorum) isimli albümünde aynı ada sahip olan parçasında yer aldı.

[h=3]Thank You Allah 2009

Albümdeki Parçalar:
[/h]
  • Always Be There (Daima Orada Olacak)
  • Ya Nabi Salam Alayka (Selam Sana Ey Elçi)
  • Insha Allah (İnşallah) (Allah'ın İzniyle)
  • Palestine Will Be Free (Filistin Özgür Olacak)
  • Thank You Allah (Teşekkür Ederim Allah'ım)
  • Allahi Allah Kiya Karo (Daima Allah'ı Zikret)
  • The Chosen One (Seçilmiş Olan)
  • Baraka Allahu Lakuma (Allah Onları Korusun)
  • For The Rest Of My Life (Ömrümün Geriye Kalanı İçin)
  • Hold My Hand (Elimden Tut)
  • Awaken (Uyan)
  • Subhana Allah (Allah Noksanlardan Eksiktir) feat. Mesut Kurtis
  • Open Your Eyes (Aç Gözlerini)
  • Ya Nabi (Ey Elçi) (Arapça Versiyon)
  • Thank You Allah (Teşekkür Ederim Allah'ım) (Akustik Versiyon)
[h=3]Forgive Me 2012

Albümdeki Parçalar:
[/h]
  • I Love You So (Seni Çok Seviyorum)
  • Number One For Me (Benim İçin Bir Numara)
  • Mawlaya (Mevlam)
  • My Little Girl (Benim Küçük Kızım) feat. Aya Zain
  • Forgive Me (Beni Bağışla)
  • One Big Family (Büyük Bir Aile)
  • Assalamu Alayka (Selam Üzerine Olsun)
  • Paradise (Cennet)
  • Masha Allah (Allah Böyle Buyurdu)
  • Radhitu Billahi Rabba (Allah'ı Efendim Olarak Kabul Ediyorum)
  • Freedom (Özgürlük)
  • So Soon (Çok Erken)
  • Muhammad (sallallahu aleyhi ve sellem)(Muhammed)
  • Guide Me All The Way (Tüm Yollarda Rehberim Ol)
  • Mawlaya (Mevlam) (Arapça Versiyon)
  • Assalamu Alayka (Selam Üzerine Olsun) (Arapça Versiyon)
  • Radhitu Billahi Rabba (Allah'ı Efendim Olarak Kabul Ediyorum) (Arapça Versiyon)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2392690
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...