[MAGP] APK Multitools Kurulum Ve Kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
[MAGP] APK Multitools Kurulum Ve Kullanımı
Artık konularıma kendi bloğumdan devam edeceğim. Bloğa alttaki resime tıklayarak ulaşabilirsiniz.



Konu alında noss_bar'ın ama o türkçeleştirme için anlatmış. Bende bazı yerlerini silerek genel bir apk düzenleme konusu açtım. Beni büyük bir eziyetten kurtardığı için teşekkürler noss_bar :D


Program kurulumu:

İlk önce programın Apkları ayıklanması toplanması ve imzalaması için sisteminizde Java JDK yüklü olması gerekir.

Java v6:

Eklenti den indirdiğiniz ZİP dosyasından Multitools klasörünü masa üstüne çıkartın.
Multitools klasörü içinden ve setup.bat dosyasını çalıştırın. Karşınıza şu ekran gelecektir.

3 yazıp enterleyerek çalışma klasörlerini oluşturun. Bu işlemi bir kere yapacaksınız bir daha yapmanıza gerek kalmayacaktır. Daha sonra bilgisayarınıza format atarsanız veya multitools klasörünü silerseniz zip içinden multitools klasörünü tekrar alırsanız tekrar yapmalısınız.



Düzenlemek istediğiniz Apkyı, Multitools klasörü içindeki place-apk-here-for-modding klasörü içine atın.

Dikkat: Apk isminde boşluk ve özel karakterler ve Türkçe karakterler kullanmayın uygulama açılışında atma sorunu verir. O yüzden kısa ve basit isimler yazın.

Türkçe karakter: ğ ü ş ı ö ç Ğ Ü Ş İ Ö Ç

Örnek: ROM Manager (Premium) v5.5.2.8.apk yerine rom.apk gibi kısa isim verin.





Multitools klasörü içindeki Script.bat dosyasını çalıştırın.

Eğer place-apk-here-for-modding klasöründe bir tane apk varsa program bunu otomatik olarak varsayılan proje seçecektir. Zaten üst barda seçilmiş uygulama ismi yazmaktadır.



Eğer iki tane apk dosyası varsa seçili uygulama yok gözükecektir. Düzenlemek istediğiniz Apkyı seçmek için 19 yazıp enter e basın çıkan ekranda düzenlemek istediğiniz apknın sıra numarasını yazıp enterleyin.





Ben uygulama içindeki kodlara varsayılan olarak ayıklama modunu sadece resoruces.arsc ayarladım. İsteyen olursa ayıklama modunu 20 ile değiştirebilir.

Ayıklama modları 4 tane

1- resources.arsc - classes.dex - raw
2- sadece resources.arsc
3- sadece classes.dex
4- sadece raw

Apk seçme işlemini ve istiyorsanız ayıklama modunu ayarladıktan sonra ekranda da gördüğünüz gibi 9 ile Apk ayıklıyoruz. Bu işlem Apk içini ve içindeki ayıklama modunda ayarlanmış olan dosyayı ayıklar. Şimdilik uygulamayı kapatabilir veya simge durumuna küçültebilirsiniz. Ayıkladığımız resoruces.arsc dosyasımutlitools klasörü içindeki projects klasörü içinde ayıklanan Apk ile aynı isimli klasör içindedir.
Örnek: rom.apk isminde bir klasör oluşur ve tüm işlemler bu klasör içinde yapılacaktır.





Bu klasörde istedğiniz değişiklikleri yapın. ( Türkçeleştirme, görsellerle oynama vb. )

11 ile Apk topluyoruz.



Çıkan sertifika ekranında 3 ile imzasız apk oluştur diyoruz. Diğer seçenekler (4 5 6) çoğu zaman çalışmıyor. Uygulama imzasız kalıyor veya yüklenmiyor. 3 ile seçim yaptıktan sonra ana ekranda iken 12 ile testkey imzası ile imzalıyoruz.





Oluşturulan imzalı ve imzasız apklar multitools klasörü içinde place-apk-here-for-signing klasörü içindedir. İmzalı olanın isminin başında signed yazılıdır. imzasız olanında unsigned yazılıdır. Unsigned olanını artık silebilirsiniz. Signed olanını telefonunuza veya tabletinize atıp kurabilirsiniz.

Test key ile imzalamanın kötü yanı korkmayın uygulama kurulucak sorun yok ama orjinal olanın üzerine kuramayacaksınız ve bu apk yüklü olduğu sürece mağazadan yeni sürüm orjinal apk ya güncelleme yapamayacaksınız. Çünkü düzenlenen apk orijinalinden farklı bir imzaya sahiptir. O yüzden önce sisteminizde kurulu olan orijinal uygulamayı kaldırın sonra düzenlediğiniz apkyı kurun veya yeni üst sürüme geçerken düzenlediğiniz apk yı kaldırın ve mağazadan orjinal apk yı kurun.



projects klasörü içinde apk klasörü hala duruyor. Bu apk klasörünü silebilirsiniz veya daha sonra kullanmak istiyorsanız klasöründe içinde build klasörünü silerek (bu klasör toplama aşamasında oluşturulmuş bir klasördür) apk klasörünü istediğiniz yerde saklayabilirsiniz.

AÇIKLAMALAR:

Ayıklama işleminde hata alıyorsanız bu genelde framework-res.apk hatası dır. Apk nın ayıklanama işlemi için taban alınan framework-res.apk içeriği eksik olabilir. Programın kullandığı taban apk masaüstünde bulunan kullanıcı klasörü içindeki apktool klasörü içindeki framework klasörü içindeki ismi 1.apkdır. Adının 1olduğuna aldanmayın bildiğiniz framework-res.apkdır. Bir ROM un sistem apklarını ayıklarken varsayılan 1.apk ile hata alıyorsanız Romun kendi framework-res.apk sını kopyalayıp adını 1.apk yapıp bu klasörün içindekinin üzerine yapıştırıp değiştirin. Ve tekrar ayıklamaya çalışın. Gene olmuyorsa olmuyor işte boşuna uğraşmayın...



Toplama işleminde hata alıyorsanız ana menüye dönün ve programın size söylediği Hata kayıt günlükleri için 28 yazıp enterleyin. Kayıt günlüğüne bakarak hangi dosyanın neresinde hata var görüp basitçe düzenleyebilirsiniz.





Çok okudunuz ve aklınız karışmış olabilir son bir kez daha kısaca her şeyi özetlemek gerekirse:

-9 ile uygulamayı ayıklıyoruz
-Düzenlemelerimizi yapıyoruz
-11 ile topluyoruz
-12 ile imzalıyoruz bitti
-Apk yı cihazımıza atıp kuruyoruz.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ÜTÜN, ByJoker33, tempdroid ve 1 kişi daha


SHS

SHS

Üye
aynı konudan iki tane olmuş :D

sen bence bi örnek uygulama düzenle ve onun üstünden anlat ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Metalci Melek
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
aynı konudan iki tane olmuş :D

sen bence bi örnek uygulama düzenle ve onun üstünden anlat ;)
o farklı yere açmış :) bide o türkçeleştirme üzerinden gitmiş benimki sadece açıp toplama ile ilgili :D ayrıca o konusunu bu bölüme taşırsa bunu sildiricem :) ben sadece beni ilgilendiren kısmını aldım

zaten haberi var konusunu düzenleyip paylaştığımdan :) önce izin aldım
 
  • Beğen
Tepkiler: SHS

erdogan400

Üye
bu yöntemle apk ların lisans denetimini kapatmak mümkünmü mümkünse eğer nasıl yapılır anlatabilirmisiniz teşekkürler
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
onu bilmiyorum
 

erdogan400

Üye
ilginiz için teşekkürler
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim
 
Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Ana konuya destek anlamında güzel bir konu olmuş bence. Çünkü o konuda çok fazla bilgi var. İlk olarak bu konu okunup derleme toplama mantığı basitçe anlaşılabilir, sonra diğer konudan ayrıntılara girilebilir. İkisine de ihtiyaç var bence. Teşekkürler.
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim :)
 

wpes2009

Üye
Adb bulunamadı diyo . ADB nedir ki ?
 
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
konularım arasında adb kurulumu var ona bakabilirsin
 

wpes2009

Üye
bulamadım hocam :(
 


Üst Alt